FONTOS


 

Thorpedo-támadás háton vagy vegyesen

Ian Thorpe, a 200 és a 400 méteres gyorsúszás világcsúcstartója úgy véli, ideje felvenni a repertoárjába egy újabb számot. Ausztráliai információk szerint a Thorpedo becenévre hallgató többszörös olimpiai és világbajnok sportoló hát- vagy vegyesúszásban is kipróbálja magát a jövő évi Nemzetközösségi Játékokon.

Bár így is eléggé zsúfolt a programja, Ian Thorpe úgy véli, még egy számot felvesz a repertoárjába. Hogy háton vagy vegyesen indul, még maga sem tudja, de azt igen, hogy a főpróbára a 2002-es manchesteri Nemzetközösségi Játékokon kerül majd sor. Az úszás világában több olyan sportoló is akadt, aki mind gyors-, mint hátúszásban is képes volt klasszis teljesítményre. Elég csak az orosz olimpiai és világbajnok Alekszander Popovra gondolni, aki többszörös orosz bajnok volt hátúszásban.

Thorpe a múlt héten kezdte meg az edzéseket Sydneyben, miután hazatért hathetes nyaralásából.

Pincési László, SZTÁRSport 2001.10.30

Thorpe tovább gazdagodik

Ian Thorpe gyorsúszó klasszis egyre nagyobb léptekkel halad afelé, hogy egyszer Ausztrália legjobban fizetett sportolója legyen.

A Business Review Weekly által összeállított listán ugyan egyelőre még csak a 22. - a golfozó Greg Norman áll az élen -, de három új, összesen 5 millió amerikai dollár értékű szerződésével minden bizonnyal jelentősen javít pozícióján. Norman tavaly 26,3 milliót, Thorpe 600 ezret keresett.

A 19. születésnapját szombaton ünneplő úszózseni három évre szóló megállapodást kötött egy japán televízióval, egyúttal 2005-ig érvényes kontraktust írt alá az adidasszal, s emellett vállalta, hogy reklámozza egy bizonyos Gaffney nevű cégnek a hírügynökségi jelentések által nem részletezett termékeit.

"Nem akarunk belőle bárki másnál nagyobb sztárt csinálni, de azt mindenképpen megérdemli, hogy az értékén kezeljük. Ő a világ egyik legnagyszerűbb sportolója" - mondta Dave Flaskas menedzser.

Az ausztrálok kiválósága a tavalyi olimpián, Sydneyben háromszor állhatott fel a dobogó tetejére, a júliusi vb-n, Fukuokában hat számban győzött.

[origo] 2001.10.10

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001