FONTOS


 

Egyelőre csak kávéznak a szerelmesek
Franziska szívesen szülne gyereket Kretzschmarnak

Tévedtek, akik azt gondolták, hogy tiszavirág életű lesz az úszócsoda Franziska van Almsick és a kézilabdázó Stefan Kretzschmar románca. A két német sportoló közötti szerelem Sydneyben az olimpiai lánggal együtt lobbant föl, s azóta nemhogy kihúnyt volna, de futótűzként terjed. Az sem állhat kettejük közé, hogy külön városban élnek (Franziska Berlinben tempózik, míg a válogatott balszélső Magdeburgban labdázgat), legalább nem unják meg a másikat, ünnepként élnek meg minden együtt töltött percet.

- Még azt sem mondhatom, hogy heti rendszerességgel két-három napot együtt tölthetünk, mert annál sokkal kevesebbet találkozunk - sajnálkozott a még mindig csak 22 éves úszóhölgy. - Abszolút spontán jönnek a randevúk, Stefan legtöbbször csak átugrik Berlinbe, hogy megigyunk egy kávét vagy sétáljunk egy nagyot a parkban.

Persze a fiatalok a négy fal között is töltenek időt bőven, talán ennek is köszönhető, hogy alaposan megváltozott Franziska hozzáállása a gyerekekhez és az esküvőhöz. Nemrég ugyanis még azt hangoztatta, hogy sohasem akar gyereket szülni, és férjhez sem akar menni, a boldogságához elég, ha egy szép nagy kutyával megoszthatja lakását.

- Ilyeneket akkoriban mondtam, amikor tiniként még fogalmam sem volt a nagyvilágról. Mióta azonban Stefan mellett vagyok, teljesen új fázisába érkezett az életem. Megtaláltam azt az utat, ami a legjobb irányba vezeti az életem. Úgy érzem, mellette szívesen leélném az életem, és több gyereket is szülnék neki. Mostanában mindent összehord Stefan korábbi felesége, ahol csak teheti, bemocskolja férjét. Én tudom, hogy mennyire szereti a gyermekeit, és hogy nagyon fair volt Mariával is. Személyesen még nem találkoztam vele, de ha egyszer összefutnánk, biztos hogy nen ijednék meg tőle, bőven akad mondanivalóm a számára.

A magánélete tehát rendben van, de mi a helyzet az úszással? Sokak szerint túl hamar ért fel a csúcsra - 15-16 évesen már laposra verte a világot -, mostanra kiégett, nincs benne elég t?z, hogy újra a legjobb legyen. A tavalyi olimpia előtt is vörösborral és cigarettával a kezében fotóztatta magát, tehát minden megtalálható volt egyméteres körzetében, ami élsportolónak tiltott. A rossznyelvek már ekkor inkább nevezték fotómodellnek, mint úszónak. Franzi erre csak annyit mondott: a szőrszálhasogatók döntsék el végre, hogyan akarják látni. Öt-hat kilóval a versenysúlya felett vagy a sportolóknál fogyókúrás eszköznek minősülő cigivel.

- Van egy álmom, egyszer még olyan gyorsan akarok úszni, mint tizenhat évesen. Rengeteget kell dolgoznom, hogy öszejöjjön, de addig nem nyugszom, amíg ezt nem teljesítem.

Csontos Róbert, Nemzeti Sport 2001.03.21

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001