FONTOS


 

Kovács Ágiék síelésben is profik
Napi harmincöt kilométert tölteneksítalpakon


Nem lehet azt állítani, hogy egész nap csak a lábukat lógatják az Olaszországban, pontosabban a kétezer-kétszáz méter magasan található Van Senalesben edzőtáborozó úszóválogatott tagjai. A program meglehetősen fárasztó: reggel háromnegyed hattól úszás, majd némi reggeli után síelés, minden mennyiségben. A hódmezővásárhelyi Risztov Éva például a minap tíz kilométernyi úszás után, több mint harmincöt kilométert tett meg sítalpakon.

- A hazai ritmusban dolgozunk, annyi kivétellel, hogy a délutáni edzést a síelés helyettesíti - mondja Turi György, a Bp. Spartacus vezetőedzője. - Nem lehet panaszunk a körülményekre, a szálloda csodálatos, a medence tökéletesen megfelelő, a sípálya pedig háromezer-háromszáz méter magasan található. Gondolom, nem kell ecsetelni, hogy milyen a kilátás.

Mondani sem kell, a síelést kifejezetten kedvelő olimpiai bajnok, Kovács Ágnes is jól érzi magát Van Senalesben, csakúgy, mint az olimpiai ezüstérmes Güttler Károly, aki mint ismeretes, a júliusi fukuokai világbajnokságra a vegyes váltó kedvéért próbál felkészülni. A gond csak az, hogy Zubor Attila kiesésével - a váltóban vb-bronzérmes versenyző nem kezdte el január elején a vizes tréningeket - veszélybe került a váltó indulása. Kiss László szövetségi kapitány szerint Zubor nélkül nincs értelme benevezni a kvartettet. Güttler mindenesetre tovább készül - talán éppen azért drukkol, hogy Zubor meggondolja magát.

A válogatott amúgy szombatig tréningezik Olaszországban, hogy aztán Magyarországon folytatódjon a felkészülés, természetesen a világbajnokság jegyében.

SE

Alshammar szakított az edzőjével

Therese Alshammar, a svédek kétszeres olimpiai ezüstérmes úszónője bejelentette, hogy a jövőben nem dolgozik együtt német edzőjével, Dirk Langéval. A tréner állítása szerint az vezetett a szakításukhoz, hogy a múlt heti, norvégiai edzőtáborozás során tanítványa nem volt hajlandó aláírni egy doppingellenes nyilatkozatot és emiatt összevesztek. Az 50 és 100 m gyors rövid pályás világcsúcstartója és Európa-bajnoka nem csak edzőjétől, hanem annak másik világhír? tanítványától is búcsúzik: együtt készült ugyanis a háromszoros rövid pályás világbajnok német Sandra Völkerrel. A német szakember 1999 óta irányította Alshammar edzéseit, a svéd úszónőnek a tavalyi volt az eddigi legjobb éve: 25 m-es medencében márciusban érte el világcsúcsait, decemberben Valenciában négyszeres Európa-bajnok lett, s közben nyerte Sydneyben a két ötkarikás ezüstöt.

Nemzeti Sport, , 2001.01.16

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001
  Kovács Ágnes