FONTOS


 

Rózsa Norbert Kecskeméten lesz edző?
Már csak a KVSC elnökségének kell rábólintania


A hír izgalmas, információink szerint könnyen előfordulhat, hogy az olimpiai bajnok Rózsa Norbert a továbbiakban Kecskeméten folytatja pályafutását. Ami viszont meglepő: nem versenyzőként, edzőként dolgozna az alföldi városban. Mindez persze egyenlő lenne azzal is, hogy a minden idők legeredményesebb mellúszója befejezi a pályafutását.


Rózsa visszavonul?
A Rózsa-Kecskeménti VSC kapcsolatot dr. Dobai Gyula, az egykori kiváló gyorsúszó egyengette, ő ugyanis nemcsak a Magyar Úszószövetségnek, a KVSC-nek is elnökségi tagja.

- Nem titok, én közvetítettem, néhány nappal ezelőtt Norbert személyesen tárgyalt a klub és a város vezetőségével. Megítélésem szerint mindkét fél elégedetten állt fel az asztaltól - mondta szerdán Dobai, aki egy kalocsai úszóversenyen futott össze Rózsával, ott került szóba, hogy az olimpiai bajnok immár az edzői pálya felé kacsingat.

Rózsával sajnos nem tudtunk beszélni, ám Szekeres Istvánnal, a KVSC elnökével - ő a klubot támogató Bácsvíz Rt. vezérigazgatója is -, igen. Az egyesület első embere nem titkolta, közelednek az álláspontok.

- Természetesen a város számára megtisztelő lenne, ha a világklasszis Rózsa Norbert itt vállalna edzői munkát, de még két feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy így történjen - mondta Szekeres István. - Az egyik, hogy a klub elnökségének tagjai is egyetértsenek vele, a másik pedig, hogy Norbert beiratkozzon a Testnevelési Egyetemre, hiszen még nem rendelkezik edzői képesítéssel. Az utóbbi esetében megoldható, hogy az edzői szerepvállalás mellett párhuzamosan végezze az iskolát. Én összességében optimista vagyok, nagyon sokat jelentene a városnak, a helyi úszósportnak, az utánpótlásnak, ha az olimpiai bajnok Rózsa Norbert edzőként vállalna szerepet a KVSC-ben.

Információink szerint Rózsa Norbert is örömmel vállalná a megbízatást - mindezt a kecskeméti tárgyalásai során is megerősítette -, tehát könnyen lehet, napokon belül eldől, hogy a medencéből végleg a medencepartra költözik.

Rózsa Norbert, mint úszóedző.

Még szokni kell...

SE

* * *

Elnökségi ülést tartott szerdán a Magyar Úszószövetség, amelyen a testület elfogadta a Kiss László szövetségi kapitány által beterjesztett koncepciót, amelynek lényege: a továbbiakban az utánpótlás-nevelés,a fiatal úszók menedzselése kerül fókuszba. Arról is döntés született, hogy csak az indulhat a júliusi, fukuokai világbajnokságon, aki a szintidő megúszása mellett az országos bajnokságon is rajtkőre lép. Határozat született: Széchy Tamás a továbbiakban is a szövetség alkalmazásában marad, az úszópápa edzői mesterkurzusokkal segíti a sportágat. Arra is fény derült, hogy az edzőbizottság vezetője Turi György lett, az utánpótlás-bizottság vezetője pedig Horváth Zsolt (a társelnök pedig Verrasztó Zoltán). Az ülés során Kiss László a válogatott kereteket, valamint az általa menedzselésre alkalmas fiatalok listáját is ismertette. Nem mellékesen, mindegyik névsorra rábólintott az elnökség.

Felnőtt válogatott. A-keret. Férfiak. Batházi István, Bodrogi Viktor, Czene Attila, Horváth Péter, Güttler Károly, Gáspár Zsolt, Zubor Attila (?). Nők. Kovács Ágnes, Risztov Éva, Kovács Krisztina. B-keret. Férfiak. Flasaky Mihály, Kolozár Dávid, Simon Jácint, Bessenyei Tamás, Bodor Richárd, Kerékjártó Tamás, Szűcs Tamás. Tartalék: Szabados Béla. Nők. Kovács Kornélia, Lakos Gyöngyvér, Ferenczy Orsolya, Barsi Claudia, Hegedűs Diána. Tartalék: Kiss Annamária, Csobánki Zsuzsanna. Ifjúsági Eb-keret. Fiúk. Bodrogi Viktor. Lányok. Lipcsei Krisztina, Molnár Viktória, Molnár Katalin, Nagy Réka, Pálmai Andrea, Reményi Diána, Risztov Éva, Szántó Szintia. Menedzseltek listája. Fiúk. Cseh László, Dinya Tamás, Makány Balázs, Molnár Ákos, Kiss Boldizsár, Bunda Máté, Gyurta Dániel, Rudolf Roland. Lányok. Pálmai Andrea, Szepesi Nikolett, Szántó Szintia, Reményi Diána, Lipcsei Krisztina, Molnár Katalin, Molnár Viktória.

Zubor: vége?

Rózsa Norbert helyzete lassan megoldódik, vele ellentétben viszont a váltóval vb-bronzérmes Zubor Attila esetében egyre kuszábbak a szálak. Úgy tudjuk, a remek gyorsúszó közölte az úszószövetség vezetőségével, hogy időlegesen - vagy végleg? - felhagy a versenyzéssel. Ami bizonyos: az előzetes megbeszélésekkel ellentétben január elején nem kezdte el az edzéseket, nem utazott el Descenzánóba, ahol tavaly Gyertyánffy Tamás segédletével, Horváth Péterrel együtt készült az olimpiára. Zubor bejelentése Kiss László szövetségi kapitányhoz is eljutott.

- Én is hallottam, hogy nem úszik tovább, és mindez mérhetetlenül elszomorít. Fiatal emberről van szó, kár lenne, ha végleges lenne a döntése. Ráadásul nélküle a férfi vegyes váltó is szétesik, szinte biztos, hogy az olimpián ötödik egységet nem tudjuk elindítani a júliusi, fukuokai világbajnokságon - összegzett Kiss László.

Nemzeti Sport, , 2001.01.11

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2001
  Rózsa Norbert