FONTOS


 

Elárverezi az edzőuszonyokat

Savanya Norbi - tősgyökeres szegedi lokálpatrióta - 25 évesen búcsúzik a búvárúszástól, világcsúccsal nyerve az egri Eb-n az 1500-as távot. Tízszeres világbajnok hagyja abba, gyengül az uszonyos úszás honi mezőnye. Beszélgetésünkkor éppen fogorvostól jött, biztonsági viziten járt, mondta. A kezdetekről nevetve mesélte, nem tehetős szülők gyerekeként, hat tanfolyam után sikerült megtanítani őt úszni, s ötévesen nagyapja vitte az MHSZ-be az uszonyos úszók szakágához.

- Önmagamat hajtottam a célig - említette. - Három éve szerelemben élek, fontos a női hatás az életemben, nyolcvan százalékban meghatározta a sikereimet. Aerobikedző kedvesem folytatja a sportot, nála lakom. Főzni nem tudok, ő nem ér rá, ám imádom anyukám főztjét, legtöbbször az ő finomságaira szorulunk. Kedvenc kajám az édesség, amellett a brassói, a töltött pulyka és a sültek.

Attól tart, hogy elhízik az aktív sport hiányában. Hogy miért áll le? Mert nem szeretne az "indultak még" kategóriában szerepelni.


Búcsúzik a klasszis

- Aki saját környezetében nem találja meg a helyét, soha sehol másutt. Végzős vagyok a jogi egyetemen, első a diploma, de nem vetem el az edzőség gondolatát. Bejártam a világot, megtanultam értékelni azt, hogy ha saját pénzen nem, a minőségi sport által megtehet-tem ezt. Csak a repülőgépen cidriztem kicsit. Húsz évig volt edzőm Gyémánt Imre, mindent neki köszönhetek.

A várostól kapott köszönetnek a legkisebb jelét sem tudja felmutatni.

- Ez nem az én szegénységi bizonyítványom, s nem csinálok lelkiismereti kérdést belőle. Aki igazán és magamért szeret, ezután sem fordít hátat nekem. Elhatároztam, egy ünnepség keretében elárverezem az edző-uszonyaimat, a befolyó összeget anyaklubomnak adom, hogy segítsek.

Szegedi Ircsi, A színes Sport 2001.09.11

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2001

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Savanya Norbert
  ÚSZÁS.2001