FONTOS


 

Az úszócsillag leáldozott

Suzie O’Neill a 200 méteres pillangóúszás világcsúcstartója és kétszeres olimpiai bajnoka bejelentette, abbahagyja a versenyszerű úszást.


Az ausztrálok félistenével, a háromszoros olimpiai bajnok Ian Thorpeval
A 27 éves ausztrál 1996-ban Atlantában szerezte első olimpiai elsőségét és egészen Sydneyig veretlen volt, ahol végül a második helyre szorult, de rögtön kiköszörülte a csorbát gyorsúszásban, szintén 200 méteren szerzett diadalával. - Mélyen, legbelül éreztem, hogy Sydney lesz az utolsó versenyem, csak kimondani volt nehéz. Azt hiszem ez érthető, mivel 18 évet az életemből az úszás töltött ki. Nincs már olyan eredmény amire vágynék, ami hiányozna. Minden percét élveztem és nem tudok szebb búcsút elképzelni mint olimpiai aranyéremmel nyakamban. Itt az ideje, hogy új fejezetet nyissak az életemben - összegzett az "aussie-k" büszkesége .

Kovács Iván, Sporthírek, 2000.11.22

Van Almsick és Kretschmar szerelme

Még mindig csak találgatások láttak napvilágot, hogy vajon milyen kapcsolat van Németország első számú sportszépsége, az úszó Franziska van Almsick és a kézilabdázó Stefan Kretzschmar között. Amint a német Bildnek Franzi elmondta, ez nem más, mint forró szerelem.

"Végre már nem kell bujdosnunk", mondta Franziska, aki először töltött egy éjszakát szíve új választottjának "K73" nevű magdeburgi sportbárja feletti lakásán.

Pedig a kihívó kézilabdázó "punkként" ismert Kretzschmar nem barátja a meghittségnek. Erre példa a testén található 13 tetoválás, amelyek főleg szerelmi kalandjaira (kapcsolataira) emlékeztetik a kézilabdázót.

Ezt azonban Van Almsick másként fogja fel: "Minden tetoválásának megvan a maga értelme..."

Végülis ez igaz!

Kretzschmar utolsó szerelme a kubai Maria De Los Angeles volt, akiért egy szívet tetováltatott magára a nevével. De időközben ennek a kapcsolatnak is vége lett...

Van Almsick is most lépett ki egy kapcsolatból, ő évekig a szintén úszó Steffan Zessner barátnője volt.

Mikola Júlia, Sporthírek, 2000.11.28

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000