FONTOS


 

Franziska vízmentes álmai

A németek úszósztárja, Franziska van Almsick komolyan gondolkodik azon, hogy a sydney-i olimpia után befejezi úszópályafutását, azt azonban még nem tudja, mit tesz a civil életben. A 22 éves Almsick a német Die Zeit című hetilap csütörtöki számában úgy nyilatkozott, hogy az olimpia után valószínűleg felhagy a sporttal, az elért eredménytől függetlenül. Azt egyelőre nem tudja, mihez kezd a civil életben, egy dolog azonban bizonyos, a vízzel nem lesz kapcsolatban a munkája.

- Ha ebben a pillanatban kellene döntenem, akkor azonnal megtenném a váltást - mondta Franzi. - Nagyon szeretnék egy gyermeket. Hogy kivel? Nos évek óta együtt járok úszóbarátommal, Steffen Zessnerrel, de a közös jövőre még soha sem gondoltunk. Így pedig hogyan tervezzekl gyereket?

A reklámokból milliomossá vált német sztár nehezményezte, hogy a sajtó az elmúlt időszakban negatívan írt róla. Egyes újságok szerint túl sokat cigarettázott, meghízott, nem profi sportolóhoz méltó életet élt. "Zsíros Franzi, szegény gyermek" - ezzel illették az újságok, mielőtt kvalifikálta magát az olimpiára. Van Almsick azóta sem bocsátott meg, mindenesetre eredményei beszélnek helyette. A világcsúcstartónő egyébként a német bajnokságon három számban - 200 méter gyors, 100 és 200 méter pillangó - kvalifikálta magát az olimpiára.

- Nem tudom még mit hoz a jövő. Olaszország, Róma, Toszkána nagyon vonz, főleg az életritmus miatt, Amerika azonban nem jelet számomra semmit. Ott talán nem is ismernek.

Sporthírek, , 2000.07.13

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000