FONTOS


 

Verseny verseny után

Pénteken kezdődik, és június 4-ig tart az a négy versenyből álló sorozat, amely után Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya kijelöli olimpiai csapatát. E hét végén Athénban - Kovács Ágnessel az élen - nyolc úszó rajtol.

Az athéni olimpiai uszodában már hagyománya van a májusi nagy versenyeknek, most is nagy az érdeklődés, erős német és nagy svéd csapat jelezte részvételét. A magyarok névsora: Kovács Ágnes, Kiss Annamária, Kovács Kornélia, Risztov Éva, Güttler Károly, Batházi István, Bodrogi Viktor, Zeibig Ádám.

- Kovács Ági a két mellúszószám előtt, pénteken 400 vegyesen indul, jó időt várok tőle - mondta a szerdai elutazás előtt Kiss László.

A legjobb magyarok (többek között Kovács Ágnes, Gáspár Zsolt) egy héttel Athén után Monte-Carlóban versenyeznek, majd Barcelona következik, végül a június 1-4. közötti országos bajnokság zárja a sort.

- Áprilisi orlandói edzőtáborozásunk idején beszéltem utoljára telefonon az Amerikában tanuló Czene Attilával, aki akkor jelezte: egyetemi csapatával jön Monte-Carlóba - újságolta a kapitány. - Most azonban egymásnak ellentmondó információkat kaptam róla, s fogalmam sincs, hogy találkozunk-e a jövő hét végén. Azt azonban már korábban kijelentette, hogy jól érzi magát a tengerentúlon, nyárra sem jön haza, és a már megszokott, bevált új környezetben készül fel az olimpiára.

Kiss úgy tudja, hogy a másik atlantai olimpiai bajnok, Rózsa Norbert nincs annyira rossz állapotban, mint azt sokan tudni vélték áprilisi edzőcseréje idején.

- Rózsa edz, nem utazik semmilyen külföldi versenyre sem, és bizonytalan az indulása az országos bajnokságon is - mondta Kiss, hozzátéve: - Bízom a rutinos Rózsa-Güttler kettősben, már ami az olimpiai szereplésüket illeti.

[origo], 2000.05.09.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000