FONTOS


 

Szintidőt ígért Kiss Lászlónak
Czene Monte-Carlóban tér vissza a válogatotthoz

Eldőlt, hogy a tengerentúlon, Phoenixben tanuló Czene Attila, Monte-Carlóban tér vissza az úszóválogatotthoz. Az olimpiai bajnok vegyesúszó, a tavalyi isztambuli Európa-bajnokság után döntött a költözés mellett, azóta még Európában sem járt. Az amerikai vendégszereplés a jelek szerint jó hatással van a bajnokra (rövid pályán kétszáz vegyesen beállította a finn Sievinen világcsúcsát) és az önbizalma sem lett kisebb. Ezt jelzi, hogy Kiss László szövetségi kapitánnyal már közölte, biztosra veszi, a május 20. és 21. között esedékes monte-carlói viadalon megússza kétszáz vegyesen az olimpiai kiküldetéshez szükséges időt.

-- A phoenixi egyetemi csapatával jön Monte-Carlóba, a kétszáz vegyes mellett úgy tűnik, kétszáz pillangón és kétszáz gyorson szerepel majd -- mondja Kiss László. -- A válogatott orlandói edzőtáborozás alatt többször beszéltem vele telefonon, bízom benne, hogy igazolja a róla szóló remek híreket.

Czene csak Monte-Carlóban indul, a többi olimpiai részvételre pályázó úszó máshol is. Most szombaton és vasárnap a bécsi nemzetközi versenyen több magyar is rajthoz áll. Ferenczy Orsolya, Ferenczi Katalin, Kovács Krisztina, Csapó Krisztina, Bessenyei Tamás, Horváth Péter, Zubor Attila és Pető Csaba áll rajtkőre az osztrák fővárosban. Az olimpiai kiküldetés jegyében májusban előbb Athénban (12--14.) rajtolnak a válogatott keret tagjai (Kovács Ágnes, Güttler Károly, Batházi István, Risztov Éva, Kovács Kornélia, Kiss Annamária, Bodrogi Viktor és Zeibig Ádám), majd a már említett monte-carlói vendégszereplés következik. Ott, Czene mellett Kovács Ági, Güttler, Batházi, Simon Jácint, Horváth, Zubor és Gáspár Zsolt próbálkozik. Az európai turné Barcelonában zárul (május 23--24.), de ott már csak Kovács Ágnes és Gáspár csobban. A záróra időpontja is adott, a június eleji (1--4.), budapesti országos bajnokság az utolsó lehetőség a szintidő teljesítésére.

SE, Nemzeti Sport 2000.04.29.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000