FONTOS


 

A magyar Túró Rudi a kedvence a világbajnoknak
Poewe-nek hiányzik Budapest

Dél-Afrikában is számon tartják, bár még nem ő az első számú úszó, hiszen a sydneyi olimpiáig mindenképpen folytatja a kétszeres olimpiai bajnok - szintén mellúszó - Penelope Heyns. Utána viszont...

Poewe-re nem csak azért érdemes figyelni, mert világbajnokunk, Kovács Ágnes riválisa, hanem mert az edzője a Fokvárosban dolgozó Tőrös Károly. Főszereplőnk amúgy, ha elfogadja az ajánlatot, a német úszóválogatottat erősíti.

- Mikor három éve Németországban híre ment, hogy a papám német állampolgár, egyből megkerestek. Az edzőmmel Tőrös Károllyal - akit nagyon nagyra tartok - viszont úgy döntöttünk, maradunk Dél-Afrikában - mondja Sarah Poewe, akit fokvárosi otthonában kaptunk telefonvégre. - Nem volt nehéz döntés, szeretem Dél-Afrikát, jó itt élni.

- Sok pénzt ajánlottak a németek?

- Mivel nemet mondtam, kár lenne azt ecsetelni, hogy milyen összegről és milyen lehetőségekről volt szó.

- Pedig Németországban ön lett volna az első számú női mellúszó, jelenleg viszont az olimpiai bajnok Heyns árnyékában kell meghúzódnia.

- Egyáltalán nem nyomaszt, hogy Penny előttem áll. A parton barátnők vagyunk, a vízben pedig riválisok. Közel járok hozzá, bízom benne, hogy idővel megszoríthatom.

- A hírek szerint Heyns a sydneyi olimpia után befejezi. Elrontja a búcsúját?

- Nem lenne szép, ha azt mondanám, igen, minden vágyam, hogy őt legyőzzem Sydneyben. Inkább azt mondom: minden lehetséges.

- A szakemberek szerint, Heyns mellett az amerikai Kristy Kowal és a magyar Kovács Ágnes lehet a legnagyobb riválisa az olimpián. Sokra tartja őket?

- Kowalt jól ismerem, gyors, de nem verhetetlen. Kovács Ágit vele ellentétben pedig már legyőztem korábban.

- Ha már Kovács Ágnes került szóba. Korábban rendszeresen Budapesten edzőtáborozott és versenyzett. Idén viszont nem jött. Igaz, hogy megüzenték önnek és Tőrös Károlynak, hogy jobb lenne, ha az olimpiáig elkerülnék Magyarországot?

- Igen, jelezték, hogy nem örülnek nekünk, mert Kovács Ági riválisa vagyok. Elfogadtam, bár nagyon sajnálom, hogy így történt. Imádom Magyarországot, Budapestet és a Balatont. Megtisztelő volt, olyan nagyságokkal edzeni, mint Kovács Ági vagy Rózsa Norbert, olyan edzőkkel dolgozni, mint Kiss László és Nagy József. Igen..., hiányzik Budapest.

- Csak szakmailag?

- Nem... a magyar konyhát is imádom. A túrós csusza meg a rakott krumpli a kedvencem.

- Ha valaki csomagot küld önnek Budapestről, mit pakoljon bele?

- A legjobb lenne, ha az egész országot, de ha az nem megy, akkor mindenképpen legyen benne édesség, például Túró Rudi...

SE, Nemzeti Sport 2000.04.16.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000