FONTOS


 

Kéthetes olaszországi edzőtábor következik
Kovács Ági a világkupára is készül

Szombaton kéthetes olaszországi edzőtáborozásra utazik a magyar úszóválogatott hat tagja. Kiss László szövetségi kapitánnyal Kovács Ágnes, Batházi István, Güttler Károly (mindhárom Bp. Spartacus), Kiss Annamária (Dunaferr SE), Kovács Kornélia (Gyulai SE) és Risztov Éva (HÓDTÁV SC) tart Val Senalesbe, ahonnan január 22-én érkeznek haza.

A hat versenyző a sydneyi olimpiára és a nyári helsinki Eb-re készül, de Kovács Ágnes a berlini rövidpályás Világkupa-viadalon (február 5--6.) is rajthoz áll. A német fővárosban a magyar úszósport első számú olimpiai reménysége mellett Bodrogi Viktor (Százhalombattai VSE), valamint az Egyesült Államokban tanuló, a 200 m gyors VK-összesítésében vezető Szabados Béla is indul.

*

Az atlantai olimpia négyszeres aranyérmes amerikai úszónője, Amy Van Dyken sikeres műtéten esett át. Orvosai közölték, hogy jobb válla forgatóizmának egy korábbi sérüléséből származó szövetdarabot kellett eltávolítani. A 27 éves úszónőre 8--12 hét rehabilitációs kezelés vár, várhatóan márciusban tér vissza. Van Dyken -- még az operáció előtt -- derűlátóan nyilatkozott sydneyi ötkarikás esélyeiről:

-- A mostani kihagyás nyilvánvalóan visszavet az olimpiai felkészülésben. De már korábban is megmutattam, hogy műtét után is képes vagyok hasonló eredményeket elérni, mint előtte.

*

Ahogy közelednek a januári Világkupa-versenyek, úgy kerül egyre inkább az érdeklődés középpontjába Ausztráliában az úszósport. Kovács Ágnes legnagyobb ellenfele, a dél-afrikai Penelope Heyns már megérkezett Ausztráliába, hogy kényelmesen akklimatizálódjon a hamarosan következő rövidpályás úszó Világkupa-versenyekre.

Heyns jelenleg a newcastle-i egyetem szupermodern Forum nevű sportkomplexumában edz, együtt a kanadai csapattal. Newcastle Sydneytől autóval kétórányira van, de Heyns edzője szerint tanítványa a vidéki nagyvárosban jobban tud összpontosítani, mint Sydneyben.

(MTI), Nemzeti Sport 2000.02.07.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS.2000

KÉPEK

 

 
LINKEK

  ÚSZÁS.2000