FONTOS


 

Életműdíj Vitray Tamásnak és Széchy Tamásnak
------------------------------------------------------------
forrás: , sporthírek 2001.02.09
------------------------------------------------------------

A hagyományoknak megfelelően a Gellért Szállodában tartotta fogadását a Minden Idők Legjobb Magyar Sportolói Egyesület. A hangulatos összejövetelen Gerevich Aladár Emlékérmet vehetett át életműdíjként Vitray Tamás és Széchy Tamás.

A kitüntetetteket (a magyar televíziózás egyik legkiemelkedőbb egyéniségét és a világ úszósportjának egyik legeredményesebb edzőjét) és a megjelenteket - köztük minisztereket, vezető politikusokat és sokakat az egyesület (népszerű nevén: a Hallhatatlanok Klubja) tagjai, a magyar sport élő legendái közül - levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál, a MOB elnöke.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső, az egyesület elnöke üdvözlőbeszédében emlékeztetett arra, hogy a tavalyi rendezvényükön tett ígéretet Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter az edzők életjáradékban részesítésére és ez azóta valósággá vált.

Az egyesület tagjainak képviseletében Hegedűs Csaba, a 100. magyar olimpiai aranyat nyerő birkózó szólt még a megjelentekhez, s kiemelte a nemrég életbe lépett sporttörvény várhatóan nagyon jó hatását az egész magyar sportra.

A két kitüntetett érdemeit, életpályájukat Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter méltatta, majd mindkettőjüknek ő adta át a Gerevich Aladár Emlékérmet.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Széchy Tamás