FONTOS


 

Rózsáék nem igazolhatnak a Honvédba
------------------------------------------------------------
forrás: [origo], 1999.09.23
------------------------------------------------------------

A Magyar Úszó Szövetség fegyelmi és jogi bizottságának álláspontja szerint Rózsa Norbert, Zubor Attila és Horváth Péter, a Sport Plusz SE versenyzői alaki hibák miatt 2000. augusztus 15. előtt nem igazolhatnak - mint ahogy szándékukban állt - a Bp. Honvédba.

Vlaskovits József, a bizottság elnöke levélben értesítette Ruza Józsefet, a MÚSZ főtitkárát arról, hogy a szövetség érvényes szabályzata szerint átigazolás esetén az új sportegyesület színeiben történő sportoláshoz új versenyzési engedélyt kell kérni. Ezt csak a versenyidőszak végén, augusztus 15. és szeptember 15. között, a következő esetekben kérheti az átigazolást kezdeményező sportoló:

- ha rendelkezik az átadó sportegyesület hozzájárulásával,
- ha a szerződést közös megegyezéssel felbontották,
- ha szerződését jogerős határozattal bontották fel.

Rózsa (aki a Bp. Honvédban, Nagy József irányításával készül, de a Sport Plusz SE úszójaként), Zubor és Horváth esetében egyik feltétel sem teljesült, így mindhárman csak a következő átigazolási időszakban kérhetnek új versenyzési engedélyt. Ez a határidő akkor sem módosulhat, ha addig bármelyikük szerződését "lejárttá" módosítják.

Széchy miatt váltana Horváth és Zubor
------------------------------------------------------------
forrás: MTI, 1999.09.24
------------------------------------------------------------

Horváth Péter és Zubor Attila nem az anyagiak, hanem Széchy Tamás edző miatt kíván eligazolni a Sport Plusz SE-ből. A két úszó az előrelépés reményét az edzőváltásban látja.

A két versenyzőnek Gyárfás Tamáshoz, a Magyar Úszó Szövetség elnökéhez írt leveléből kiderül, hogy Széchyt a világ egyik legnagyobb edző egyéniségének tartják, de megítélésük szerint az előrelépés érdekében új ingerekre, más jellegű munkára és légkörre van szükségük.

"Megérlelődött bennünk, hogy mindenképpen edzőt kell váltanunk, és ezért nyomatékkal leszögezzük, hogy ennek érdekében akarunk klubot cserélni" - áll az úszók levelében.

Gyárfás Tamás elmondta, ő senkit nem kötelez, kötelezhet, hogy akarata ellenére készüljön valakivel.

- Horváth-tal és Zuborral is beszéltem, és megmondtam nekik: megkapják azt a pénzt, amit a Honvédnál kapnának, sőt több prémiumot is - fogalmazott Gyárfás Tamás. - A mostani levélből számomra világossá vált, hogy pénzzel nem lehet megoldani a kérdést. Nem fogok útjukba állni. Természetesen beszélek majd Széchyvel is. Remélem a sportolók nagyon megfontoltan, átgondoltan döntöttek, és az olimpiai szereplés igazolja majd meglepő lépéssorozatukat.

Horváth és Zubor fellebbezett
Czene Phoenixbe költözött

------------------------------------------------------------
forrás: SE Nemzeti Sport 1999.10.23
------------------------------------------------------------

A bajnok Phoenixbe költözött, ahol felvették az egyik helyi főiskolára. Immár nem Széchy Tamás irányításával dolgozik, ám így sem tett le arról, hogy ott legyen a jövő évi, a sydneyi olimpián. A tanulás mellett napi két edzéssel készül az ötkarikás játékokra. Ott akar lenni, sőt - nem titkoltan - nyerni szeretne kétszáz vegyesen. Hogy mikor jön haza? Úgy tudjuk, legközelebb csak a jövő év májusában.

Horváth Péter és Zubor Attila viszont a tervek szerint elindul vasárnap az egyetemi és főiskolai bajnokságon. A két úszóval kapcsolatos hír még, hogy fellebbezést nyújtottak be a Magyar Úszószövetség elnökségéhez. Mint ismert, a válogatott versenyzők a Sport Plusz SE-ből a Bp. Honvédba akartak igazolni, ám a szövetség jogi és fegyelmi bizottsága alaki hibák miatt csak jövőre engedélyezi a klubváltást. A szövetség következő elnökségi ülését november 10-én tartják, amelyen természetesen a fellebbezéssel is foglalkozik a testület.

Az ominózus egyetemi és főiskolai bajnokságon az olimpiai bajnok Rózsa Norbert is elindult volna, ám nem teheti, szombaton ugyanis a Bp. Honvéd versenyzőivel együtt Brazíliába utazik. A közel egy hónapos edzőtáborozás során több versenyen is elindulnak Nagy József versenyzői. Érdekesség: a kinttartózkodás alatt a brazil Flamengo színeiben is rajthoz állnak az úszók. Az utazók névsora: Rózsa Norbert, Bunda Máté, Pethő Csaba, Kovács Krisztina, Ferenczi Katalin, Ferenczy Orsolya, Szántó Szintia.

A hazai úszósporttal kapcsolatos hír még, hogy két hétig a Komjádi uszodában edz a mellúszó Bessenyei Tamás, akit edzője, Sóti Richárd is elkísért. A szentesi kettős Széchy Tamás mesterkurzusán vesz részt, magyarán, a férfi úszóválogatott szövetségi kapitánya tanácsokkal látja el az isztambuli Eb-n sikeresen debütáló versenyzőt, valamint edzőjét.

Gyárfás elengedte Zuborékat
------------------------------------------------------------
forrás:
------------------------------------------------------------

Talán több fordulatot már nem tartogat Horváth Péter és Zubor Attila átigazolási ügye (azért várjuk ki a végét...), a lényeg, hogy Gyárfás Tamás, a Sport Plusz SE elnöke útjukra bocsátotta az úszókat. A két, váltóban vb-bronzérmes versenyzővel közös megegyezéssel bontott szerződést a Sport Plusz SE, tehát -- elvileg -- nincs akadálya annak, hogy a Bp. Honvéd színeiben folytassák a pályafutásukat. Elvileg nincs, jogilag viszont lehet, a kérdés az, mit szól a kedden történtekhez a szövetség jogi és fegyelmi bizottsága. Egy korábbi álláspontjuk már ismerté vált, az alapján hiába bontott most szerződést a két úszó, alaki hibák miatt csak 2000 augusztus 15-e után "vonulhatnak be" a Bp. Honvédhoz.
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Rózsa Norbert