FONTOS


 

Rózsa nyolc év után ismét nyerni akar
A rendőrség is nyomoz a Fiatok ügyében
------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 1999.07.17
------------------------------------------------------------

- Lekopogom, minden a legnagyobb rendben, bár két napig fájt a fülem, jelenleg egészséges vagyok - mondja az olimpiai bajnok úszó. - Ez a legfontosabb, aztán majd meglátjuk, hogy mit érek el Isztambulban száz és kétszáz mellen.

- Aki nyert olimpiát, világbajnokságot, azt izgatja még az úszás, pontosabban a rangban harmadik Európa-bajnokság?

- Persze, hogy izgat, nyerni akarok! Nekem az Európa-bajnokságokon eddig kevés kiugró siker jött össze. Kilencvenegyben Athénban nyertem, de azóta sem. Kilencvenháromban ott sem voltam Sheffieldben, két évvel később felkészületlenül mentem ki Bécsbe, a legutóbbi, sevillai Európa-bajnokságokon pedig ott sem voltam. Szeretnék nyerni, van bennem bizonyítási kényszer. Bizonyítani akarok magamnak és Nagy Józsefnek, aki remek edző.

- Nem fél Isztambultól? Nem nyugudt város mostanában.

- A magyar úszók ott lesznek, ezért én is megyek. Mi van, ha félek? Semmi. Akkor is megyünk. Ha pedig megyünk, nem szabad arra gondolni, hogy ismét robbantások lehetnek Isztambulban. Aki erre gondol, az nem tud majd az úszásra koncentrálni.

- Száz és kétszáz mellen indul. Elégedetlen lenne, ha csak az egyik számban nyerne?

- Most úgy érzem, nem lennék szomorú, ha csak egy aranyat nyernék. De akkor nyerjek is!

- Kapott már új kocsit a Sydney Klubtól?

- Még nem, de hallottam, hogy velem együtt immár kilenc Sydney Klubos sportoló Fiat Puntóját lopták el. úgy tudom, a rendőrség is nyomoz, az én kocsikulcsomról például kiderült, hogy valaki lemásolta. Nem tartozik ide, de gratulálok az ifjúsági Európa-bajnokságokon remeklő Kovács Krisztinának és Ferenczy Orsolyának. Együtt úszunk a Tüzér utcában, láttam mennyit dolgoztak, megérdemlik a sikert.

Az olimpia bajnoknak menni kell, kezdődik az edzés.

Nagy József, aki Rózsa, Kovács Krisztina és Ferenczy edzője már a megszokott padon ül a medence partján. A létszám nem teljes - Kovács és Ferenczy ugyebár az ifi Eb-n tempózik - az edzés viszont a szokásos. Nagy nem a nagy szavak embere, arra a kérdésre ugyanis, hogy mit vár Rózsától Isztambulban, csupán ennyit válaszol: "Nem szeretek előre beszélni, a lényeg, hogy egészséges. A többit majd meglátjuk."

Július 27-én rendezik Isztambulban a százméteres mellúszás fináléját. Nyolc éve, az athéni Eb-n Rózsa Norbert nyerte a számot. Ugye, a történelem ismétli önmagát?

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Rózsa Norbert