FONTOS


 

Elhalasztja a jövőre esedékes érettségit a Peugeot-val járó klasszis
Risztov Éva, a rajongó

------------------------------------------------------------
forrás: SE, Nemzeti Sport 2003.10.04
------------------------------------------------------------

Rohan, mint mindenki Budapesten. Nem is csoda, hiszen két edzés között zavartuk, a medencében tempózva pedig nem intézheti az ügyes-bajos dolgait. Ha valaki egy sietős Peugeot 307-essel találkozik a belvárosban dél körül, ne csodálkozzon, csupán Risztov Éva próbálja bepótolni azt, amit a napi 16 kilométeres tréningek és a tanulás mellett nem tehet.


Risztov talán kapkodná a levegôt, ha találkozna Britney Spearsszel (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kétségtelen, nincs sok ideje, a programja meglehetősen sűrű. Az úszás az első, ezt jelzi, hogy bár jövőre érettségizne, nem fog, a család beleegyezésével elhalasztja. Decemberben rövid pályás Európa-bajnokság lesz Dublinban, májusban nagymedencés kontinensbajnokság Madridban, augusztusban pedig olimpia Athénban.
Azt mondja, fáradt. Ezen sem kell csodálkozni. Az alapozásnál jár, még szép, hogy fáradt. Ráadásul egy hétig edzeni sem tudott rendesen, őt is utolérte valami lázzal és megfázással járó nyavalya. Jelentjük, immár jól van, szokásához híven őrült tempóban szeli a habokat. A rá váró feladatokról még nem szívesen beszél, arról viszont van véleménye, hogy a 200 méter gyors olimpiai bajnoka, a Costa Rica-i Claudia Poll doppingolásért járó négyéves eltiltását kettőre mérsékelte a Nemzetközi Úszószövetség. Van véleménye, hiszen Poll athéni visszatérése őt is érinti, a dél-amerikai ugyanis 400 méter gyorson is kivételes. "Tudom, hogy a nemzetközi szövetségek egységes büntetési tételeket akarnak bevezetni, ez helyes is, ám azt már nem értem, miért kell visszamenőleg megváltoztatni az eltiltások időtartamát. Egyetértek a német Van Almsickkal, furcsa szájíze lesz mindenkinek Athénban, ha Poll érmet vagy érmeket nyer.”
Mint ismeretes, júliusban, a barcelonai világbajnokságon újfent hozzátett az amúgy is tekintélyes éremgyűjteményéhez. Három ezüsttel bővült a kollekció, amelyben négy nagymedencés Eb-ezüstöt és három rövid pályás kontinensaranyat eddig is találhattunk. A barcelonai érmeknek nap mint nap érzi a hatását, úton, útfélen megismerik. Sőt, levelet is sokkal többet kap, mint korábban, természetesen fiúk próbálkoznak a közelébe férkőzni (csak halkan jegyezzük meg, jelenleg a szinglik táborát erősíti…).
Amúgy hamarosan ő is levélírásba fog, ugyanis sikerült megszereznie a nagy kedvenc, Britney Spears lakáscímét. Az amerikai énekesnő hosszú évek óta a "number one” nála, ezt jelzi, hogy számtalan britneys plakát díszeleg a lakása falain, sőt még Spears-portrés ágytakarója is van. Nem tagadja, nagy álma, hogy egyszer személyesen is találkozzon a tinik bálványával. Arra a kérdésre, hogy mikor növi ki a rajongókorszakát, határozottan válaszolt: "Szerintem sosem, de amúgy is, mindenki rajong valamiért, én speciel Britney Spears dalaiért. Nem szégyellem, hogy én vagyok az egyik legnagyobb rajongója az országban.”
Spears mellett a magyar vizslákért is odavan, Milli mellett immár Lilóért, ám mivel mindketten a család vidéki házában élnek, általában csak hétvégenként láthatja őket. Fentebb már szó esett róla, Risztov jelenleg - a Westel jóvoltából, ehhez a mondathoz ragaszkodik - egy Peugeot 307-est vezet, és van is kitől vezetési tanácsokat kérni, hiszen egyre jobb barátságban van Baumgartner Zsolttal, Magyarország első Forma-1-es pilótájával. A barátsághoz a Képes Sport is kellett, annyiban mindenképpen, hogy a KS megjelenésére rendezett partin elegyedtek beszélgetésbe. Risztov egyébként állítja, fiúsan vezet, a sebességkorlátozást természetesen betartja, a jobbkézszabályról nem is beszélve. Azt is csak a poén kedvéért mondja, hogy "az ötven kilométert jelző tábla tudtommal a gördeszkásoknak van”.
Higgyék el, nem lépné ő túl soha…

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Risztov Éva