FONTOS


 

Észak-Karolinában tanítja az úszókat
Amerikai vizeken

------------------------------------------------------------
forrás: (jánosy), A színes Sport 2001.09.19
------------------------------------------------------------

Új vizeken jár Nagy József. A Bp. Honvéd úszószakosztályának volt mestere visszatért Amerikába, korábbi sikerei színhelyére. Igaz, új állomáshelyén, az észak-karolinai Raleigh-ben aligha lesz módja arra, hogy egykori olimpiai bajnok tanítványához, Mike Barrowmannhez hasonló klasszist neveljen.

Mi tagadás, az állam fővárosának úszói vajmi kevés eredménnyel büszkélkedhetnek - egyelőre.

- Ezzel ellentétben az ottaniak nagyon szeretik a sportot - mondja Nagy József. - Szinte mindenki fut, úszik, kerékpározik vagy éppen focizik. Elég legyen annyi, hogy huszonegy labdarúgópálya van a félmilliós városban. Ráadásul, az európai futballt szeretik a legjobban.

Azért az úszók sincsenek lemaradva. A klubba, ahol a napokban kezdte el a munkát, kétszázan járnak le rendszeresen. Az eredmények még meglehetősen szerények, de itt nem is az a fontos, hogy olimpiai bajnokokat neveljenek. Mostanában amúgy is fontosabb dolgokkal vannak elfoglalva az amerikaiak.


Nagy már várja a családját

- Hihetetlen mértékű a szolidaritás megnyilvánulása. A hétvégeken mindenki gyűjtött és adakozott a New York-i terrortámadás áldozatai családjainak megsegítésére. Raleigh kis város, az emberek egyszerűen nem értik, mi történhetett, mitől veszhetett meg ennyire a világ. S errefelé nem politizálnak, egyszerűen csak szeretnék békében élni az életüket.

Az úszószakember is erre számít, s már nagyon várja, hogy végre családja is megérkezzen, és együtt válasszák ki új otthonukat, ahol előreláthatólag jó néhány évet eltöltenek majd.

Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Nagy József