FONTOS


 

Kovács Ágiék csúszdázni készülnek
Güttler ciprusi köszöntése

------------------------------------------------------------
forrás: (amler), Nemzeti Sport 1999.11.05
------------------------------------------------------------

A Cipruson lévő úszók kapitánya, Kiss László nem ebédelt csütörtökön.

-- Fogyókúrázom -- mondta a telefonkagylóba. A finomságok azonban nem csak ezért maradtak a világhírű tréner asztalán. Kiss Lászlóra ugyanis -- amíg a többiek ettek -- fontos feladat várt: a mellúszófenomén, az elnyűhetetlen Güttler Károly számára közösen vásárolt édességet kellett valahogyan becsomagolnia.

Mert még Limasszolban sem felejtette el senki a Károly napot.

-- Megünnepeltük. Hogy is felejtettük volna el, amikor mindannyian felnézünk rá -- tette hozzá az edző egyik kedvencére, Güttlerre utalva.

Egyébiránt a küldöttség körül minden a legnagyobb rendben van. A hét úszó (Güttler Károly, Batházi István, Kolozár Dávid, Kovács Ágnes, Kovács Kornélia, Kiss Annamária, Risztov Éva és Reményi Diána) a szombat éjjeli érkezés után vasárnap már munkához is látott. Tizenöt-tizenhat kilométer a napi adagjuk -- megtoldva egy egyórás szárazföldi, erőnléti edzéssel.

És így megy majd a gyönyörű szigeten egy egész hónapon át.

Készülnek. Decemberben rövidpályás világbajnokság, jövőre pedig az újabb Európa-bajnokság vár rájuk.

-- Mégis, a fő cél már most is az olimpia. Ennek kell mindent alárendelnünk, még a közbülső versenyeket is. Az isztambuli Európa-bajnokságon kötöttem le ezt a túrát, azt hiszem megérte. Ideálisak a körülmények, és az idő is nagyszerű -- tájékoztatott a kapitány.

Kell is a jó idő, mert többen is kisebb-nagyobb náthával, betegséggel keltek útra. A világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes még most is köhécsel, de -- a többiekhez hasonlóan -- ő is elvégzi becsülettel az előírt penziumot.

Vasárnapig. Ekkor ugyanis egy kis lazítás is belefér a programba.

"Hova menjünk?" -- tette fel a kérdést versenyzőinek a mester, akik teljes egyetértésben egy, a szálláshelyüktől mintegy tíz kilométerre lévő uszodai komplexusra szavaztak, ahol a létező és elképzelhető csúszdák szinte mindegyike megtalálható.

-- Mit csináljak, még ilyenkor is uszodába akarnak menni. Mindegyikük csúszkálni akar. Csak nehogy megsérüljenek... -- fejezte be kissé féltő hangon Kiss László. Ezek után még kérdéses, hogy a következő vasárnapot is megkapják-e úszóink egy kis pihenés gyanánt...
Egerszegi Krisztina
Kovács Ágnes
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kiss László