FONTOS


 

Titkos esküvő
------------------------------------------------------------
forrás: Story, 1999.10.28
------------------------------------------------------------

Az atlantai olimpia óta kerüli az uszodák világát Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok. Nem felejti persze, mi mindent köszönhet az úszásnak, ám az igazi boldogságot nem a medencék körül találta meg. Férjével, Vigassy Ádámmal egy rendezvényen találkozott, s májusban - nagy titokban - már meg is tartották az esküvőt. Mindketten úgy tartják: a legnagyobb siker és eredmény az életben a boldog család.

Egerszegi Krisztina úgy véli, korábbi kapcsolatának nem tett jót a sajtó talán túlzott kíváncsisága. Ma már óvatosabb. "Ha népszerű valaki, mindig újat akarnak hallani róla. Ha a külvilág számára már nem olyan érdekes az élete, akkor esetenként elkezdenek izgalmas dolgokat kitalálni vele kapcsolatban."

Ádám hozzáteszi: "ha valaki fél attól, hogy kikerül az érdeklődés középpontjából, akkor egy idő után már nem önmagát adja. Kialakít egy művi világot maga körül. Mi viszont azt az energiát, amit esetleg a népszerűség megőrzésére kellene fordítanunk, inkább egymásra és a családra fordítjuk".



Első látásra

Krisztina korábban soha nem hitt abban, hogy létezik szerelem első látásra. A Pharmavit vetélkedője óta - ahol meglátta Ádámot - azonban némiképp módosult a véleménye. Mint mondja, számára a szem a legfontosabb, mert abból látni, hogy valaki mennyire őszinte ember, s nála az őszinteség a legfőbb erény. Ma már csak mosolyog azon, hogy egykoron levelet írt John Travoltának, amiben autogramot kért a filmsztártól. (A Pomádékirály egyébként teljesítette a fiatal úszócsillag kívánságát.)

A májusi esküvőt szinte titokban, a legszűkebb baráti körben tartották. Szerintük ugyanis ennek a gyönyörű ceremóniának arról a két emberről kell szólnia, akik meghozzák életük legfontosabb döntését. Nem akartak senkit megbántani, bár sajnos akadtak, akik megsértődtek.

Az esküvő előtt a jegyespár házastársi oktatásra is járt egy plébánoshoz. Krisztina sokmindent tanult a lelkiatyától. Többek között azt, hogy ne mondja ki rögtön, amit gondol, csak akkor, ha kis idő múltával is úgy érzi, ki kell mondania. Ezt azért tartja fontosnak, mert mindketten nagyon makacs természetűek.

Sokat beszélgettek arról is, vajon mi az oka annak, hogy évek múltán a szerelem, szeretet érzése akár gyűlöletté változhat. Talán, ha nem fojtják magukba sérelmeiket és tudnak engedni a másiknak, mindez elkerülhető.

Abban mindenesetre egyezségre jutottak, hogy soha nem alszanak el haraggal a szívükben.

Olasz családmodell

Egerszegi Krisztina élete manapság teljesen hétköznapinak mondható. Egykori szponzorcége lett a jelenlegi munkahelye. Reggelente érdi házuktól elautózik a veresegyházi gyárig, ahol az Életrevaló Plussz-programot vezeti kisiskolásoknak. Mostanában a hajdani olimpiai bajnokban újságíró kollégát is üdvözölhetünk, hiszen a Pharmavit magazinjában állandó rovata van. Készített interjút Dávid Kornéllal, Göncz Árpáddal és Béres Alexandrával is. Délutánonként általában angolórára jár, az este viszont szigorúan a családé. Mivel szüleivel és nővére családjával egymás szomszédságában laknak, nem ritka az olasz famíliákra emlékeztető összejövetel. Ez Ádámnak sem szokatlan, hiszen hat testvérrel nőtt fel. Egyelőre az idősebbik Egerszegi lány kisfia irányítja a családot, de a szülők már titkon reménykednek az új "parancsnok" mielőbbi eljövetelében. Hétvégéiket az új szenvedély tölti ki, amit Krisztina Ádámnak köszönhet, s ami részben magyarázat is arra, hogy az ötszörös olimpiai bajnok miért nem kívánkozik vissza az uszodába. Ádám már a Camel Trophyn is bebizonyította, hogy olyan férfi, akire a legnehezebb pillanatokban is rábízhatja magát egy nő. Megszerettette Krisztinával a túrázást, a természetet, a sátorban alvást és a hajnali ébredést egy hegytetőn.

Nem tartozik a túlélők fanatikus fajtájába, mint mondja, manapság ehhez nem egy kés, hanem egy mobiltelefon, jó autó és pénzzel teli hitelkártya kell. Ezzel együtt a legmostohább körülmények között is otthonosan mozog. Ezeken az utakon a bizalom a legfontosabb és Krisztina teljességgel megbízik férjében: "Ha ő rámegy egy leszakadt hídra, amit csak egy szál kötél tart, akkor én vele megyek". (Mint ahogy ez egy erdélyi túrázáson elő is fordult.)

Nevetve mesélik a különböző kalandokat, s látszik, hogy bőven van már mit közösen föleleveníteniük.

"A család a legfontosabb számunkra - mondják csendes komolysággal -, talán azért, mert rengeteg szeretetet kaptunk otthon, s ezt akarjuk továbbadni. Ha valaki képes megteremteni a szeretetteljes légkört, akkor mindenkihez másként viszonyul."
Egerszegi Krisztina
ÚSZÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Egerszegi Krisztina