FONTOS


 

Stefanek Gertrúd, tőrvívó

Született: Ózd, 1959.07.05.
magasság: 178 cm
súly: 65 kg

Eredmények
  • olimpia bajnoki 3. (3. csapat, 6. egyéni)
  • világbajnok: 1987, csapat
  • Európa-bajnok
  • magyar bajnok: 1979, 1982, 1983, 1986 (egyéni); 1980, 1981, 1983 (csapat)
Cikkek, interjúk
Kevés nő dicsekedhet azzal, hogy két évig a férje volt hivatalosan GYES-en a gyermekével. Nálunk ez történt, amiért nagyon hálás vagyok Karola apukájának. 1989-ben volt az esküvőnk. Hiába voltam élsportoló, természetesnek tartottam, hogy amint lehet, életet adjak gyermekünknek. 1990-ben, a lányom születése után még vissza kellett kerülnöm az élvonalba, hogy az 1992-es barcelonai olimpián indulni tudjak. Akkor sem estem volna kétségbe, ha nem sikerül, mert úgy gondolom, hogy a gyermekem sokkal fontosabb sportolói sikereimnél. Azzal persze nem számoltam, hogy megváltozom, ha anya leszek. Sokkal nehezebben ment a felkészülés és a koncentrálás, mint Karola születése előtt. A maximális segítség ellenére a szívem fele mindig otthon volt. Manapság négy órát töltök az üzletemben, utána a családomé vagyok. A régi eszmékben hiszek: szerintem egy mai anya legyen azért otthonteremtő is, varázsoljon meleg családi fészket, ahová jó hazaérkezni. Jelenleg az a legfontosabb számomra, hogy legalább olyan szép gyermekkora legyen Karolának, mint amilyet a szüleim nyújtottak nekem.

Megint elvesztettem a bevásárlókosaramat! Szerencsére utánam hozták - meséli Stefanek Gertrúd, egykori tőrvívó. - Hajlamos vagyok szatyrokat, kosarakat itt-ott felejteni. Egyszer például kislányom óvodájában hagytam egy reklámszatyrot az üzlet teljes napi bevételével, számlakönyvvel, bélyegzővel. Otthon vettem észre, rohanhattam vissza. A napocska jelű fogason lógott ...
Nem voltam ilyen szerencsés egy kínai étteremben. Férjemmel és egyik barátunkkal vacsoráztunk, retikülömet a szék támlájára akasztottam. Hátranyúltam a zsebkendőmért ... A táskámnak hűlt helyét találtam. Valamennyi irat, kocsi- és lakáskulcs ... Úgy emelték el, hogy egyikünk se vette észre.
Esti programhoz öltözve derékig merültem a környék kukáiba, hátha előhalászom, legalább a papírokat. Persze, semmi sem került elő.

Party, 1999.09.22.

VÍVÁS

  SZÖUL 1988
  BARCELONA 1992

 
KÉPEK

 

 
LINKEK