FONTOS


 

Szerette volna elkerülni, de Keményt szilveszterkor is a pólóra emlékeztették
Kiváló rajthely Balatonfűzfő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.01.04
--------------------------------------------------------------------------------

Balatonfûzfő.
Jó választás. Szereti a csapat, hiszen a világbajnoki és Világliga-aranyérmet a magyar tenger mentén fekvő városban alapozták meg férfi vízilabdásaink, legalábbis az óesztendő első jelentős állomását jelentette az ott megrendezett (és megnyert) magyar-német összecsapás. Különösen kedves Balatonfûzfő Varga Dániel számára, aki tavaly májusban ott mutatkozhatott be a válogatottban, és Kemény Dénes szövetségi kapitány ezúttal is behívta a keretbe. Azon a tavasz végi napon a Bajnokok Ligája négyes döntője miatt hiányoztak a Honvéd pólósai, ezúttal viszont ők sem képeznek kivételt.

- Péntek délután pakoltunk le Fûzfőn, és két és fél órás edzést tartottam az uszodában - mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány. - Szombat délelőtt ugyancsak vizes edzés volt, a második, szárazföldi tréning viszont jobbára súlyzózással telt.
- Milyen állapotban találta a játékosokat az ünnepek után?
- Meglátszik a tizenkét napos kihagyás, de nem probléma, visszazökkennek majd. Igyekszem úgy dolgoztatni őket, hogy ne szóljanak majd meg a kluboknál, ha a felkészülés végén visszatérnek csapataikhoz. Miután távlati célok vezérelnek minket, naponta csak egy vizes edzés szerepel a programban.
- Szinte az egész elmúlt évet együtt töltötték, no meg rengeteget lesznek együtt az új esztendőben is, így feltételezem, volt egy kis közös óévbúcsúztató is.
- Azt már december huszonharmadikán megtartottuk. Hagyomány, hogy csak a csapat és a stáb együtt vacsorázik az esztendő végén. Szilveszterkor már nem lehet összehangolni a találkozót, hiszen sokan sok helyen ünnepelnek.
- Ön például vízilabdás közegben köszöntötte a 2004-es esztendőt?
- Dehogy! Igyekeztem úgy alakítani a programomat, hogy kikapcsolhassak, ne kelljen a vízilabdára gondolni, hiszen ebben az évben jócskán lesz rá alkalmam. Persze nem könnyû, mert elég volt egy feltett kérdés, máris emlékeztettek rá, amit persze jó szándékkal tettek.
A balatoni felkészülés 8-án ér véget (a két légiós, Benedek Tibor és Kiss Csaba korábban kénytelen elhagyni az edzőtábort), majd egy hétig klubjaiknál lesznek a játékosok. Ezt követően újra a válogatotthoz szólítja őket a kötelesség, január 14-től öt napon keresztül a Margitsziget lesz az év csapatának az otthona. A kevesebb mint egy hét során a horvát és a görög válogatottal méri össze tudását a magyar együttes, az öszszecsapások pedig kiváló alkalmat adnak Kemény Dénes számára a teszteléshez - már csak azért is, mert a jelenlegi húszas keretben nem szereplő játékosok is lehetőséget kaphatnak a bizonyításra.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kemény Dénes