FONTOS


 

Már a boltokban a kapitányról írt könyv
Kemény évek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: AZ, Nemzeti Sport 2002.01.23
--------------------------------------------------------------------------------

Hogy kinek küldött virágot Budapestről Sydneybe Dávid Ibolya? Hogy ki gyógyítgatta Albert Flórián kutyáit? Hogy ki ette meg Koncz Gábornak az összes sztrapacskáját a vadpörköltjével együtt, aminek hála megtanult vízisízni?

Nem tudják ki ő?

Rendben, tereljük más síkra a történetet. Ki volt az, akinek vezetésével minden idők legszínvonalasabb Európa-bajnoki döntőjét játszotta a magyar válogatott? Ki volt az, aki ott, a firenzei dobogó tetején önkívületben kiabálta meghurcolt, eltiltott játékosa, Benedek Tibor nevét? Vagy a legkézenfekvőbb kérdés: ki volt, akinek munkája gyümölcseként huszonnégy évnyi várakozást követően Sydneyben az olimpiai aranyérem megkoronázásul hallhatta egy ország könnyes szemekkel Himnuszát?

Hát persze, Kemény Dénes. A mester, akiről "Szupertomi", alias Kásás Tamás így nyilatkozott: "Dénes a tekintetünkön kertesztül lát bele lelkünk legmélyére, és ezáltal mindig tudja, kinek mire van szüksége az adott pillanatban." Mindez az új, napokban megjelent "Kemény évek"cím? könyv ajánlásában olvasható.

Igen, igen, a pólóbarátok körében (is) népszer?, "A győzelemre születtek"cím?, lerakhatatlan könyv után lapunk munkatársa, Csurka Gergely, a sportriporter Mezei Dániel társaságában ezúttal a kapitány történetét vetette papírra. A 270 oldalas, igazán impozáns, a Sensus kiadó által piacra dobott könyvben Kemény Dénes őszintén vall magánéletéről, arról, hogy miként, milyen nehézségek közepette nevelte édesapja, az uszodákban szintén közkedvelt "Fecsó bácsi". Olvashatunk benne hobbijáról, a vadászatról, na meg természetesen vízilabdáról, vízilabdáról és a vízilabdáról... Hogy milyen játékos volt, az első góljáról, győzelmekről, kudarcokról, a medence alján keresett és nagy nehezen megtalált fogról. A comói évekről, az ausztrál kiraccanásról, kiemelten pedig a válogatott irányításáról. A nyilvánosság előtt sosem látott, hallott és mondott történetek Molnár "Papeszről", Kósz Zoliról és a többiekről, a csapatról, az aranycsapatról, Eb-ékről, vb-kről, olimpiáról. Betűk, amelyek segítségével jobban megismerhetjük a kedvencek kapitányát, Kemény Dénest.

Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kemény Dénes