FONTOS


 

Kemény élete a póló
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Buda Balázs, A színes Sport 2001.10.24
--------------------------------------------------------------------------------

November elején a boltokba kerül a Kemény Dénes vízilabda-kapitányról szóló portrékönyv. Nagyrészt a vízilabda teszi ki a kötetet, mivel Kemény élete is a pólóról szól. Életbölcsességeket is olvashatunk, megismerhetjük a kapitányt, mint embert, a gyerekkortól kezdve a légióskodáson keresztül a sydneyi olimpián át az idei év eredményeinek boncolgatásáig. A beszélgetéseket Csurka Gergő és Mezei Dániel rótta papírra.

- Hármasban beszélgettünk Dénes lakásán, amit magnóra vettünk, persze, ha a vizsla nem verte le az asztalról a szerkezetet - mondja Csurka. Izgalmas történeteket lehet olvasni a könyvben. Annak ellenére, hogy a parton nyugodt, higgadt embernek látszik, történtek vele érdekes dolgok. Számomra a legizgalmasabb az idei év értékelése volt, hisz most már az egészet átgondolva tudta elmondani, hogy mi történt.

- Ez is lesz olyan sikerkönyv, mint a sydneyi olimpia utáni alkotásuk?

- Az a kötet negyven nappal az olimpia után megjelent, és akkor kezdték a szurkolók igazán megszeretni a csapatot. A világválogatott elleni mecs-csen pedig a kapitány kapta a legnagyobb tapsot, így remélem, sokakat fog érdekelni a könyv.

Kemény-könyv készül
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Buda Balázs, A színes Sport 2001.09.26
--------------------------------------------------------------------------------

A vízilabda sikersportág, olyan, amelyről szívesen olvasnak az emberek. A sydneyi olimpiai aranyérem után a csapatról megjelent alkotás sikeres volt. Maga Kemény Dénes szövetségi kapitány mondta: aki éles szemmel figyeli az internetes fórumokat, észlelheti, hogy a rajongók egymásnak üzennek, melyik könyvesboltban található még egy-két példány. Egy hónap múlva újabb alkotással bővül a pólós könyvtár. Kemény Dénesről portrékönyv készül. A tévéből ismert szakkommentátor, Mezei Dániel - ő a kiadóval áll kapcsolatban, úgymond közvetítőként - és a pólós szakíró, Csurka Gergely rója papírra a Kemény-sztorit. "Öt-hat beszélgetés után írja a szerzőpáros a könyvet - mondja Kemény. - A háromnegyedén vagyunk túl, október elejére kész a kézirat, a hónap végére a boltokban lehet a könyv. Az a kiadó jelenteti meg, amelyik a Havas Henrikről készült "portrét" is kiadta. Nem mondtam rögtön igent az ajánlatra, tíz napig gondolkoztam. Nem akartam, hogy olyan könyv jelenjen meg, amely esetleg nem érdekel senkit..." Semmilyen rázós témát nem kerülnek ki, amolyan pártfogó könyv készül, folytatja Kemény.

- Végig ragaszkodtam az őszinteséghez, nem akartam úgymond diplomatikusan fogalmazni különféle témákról.
Férfi válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Kemény Dénes