FONTOS


 

Férfi Euroliga T-Mobile négyes döntő, Budapest
Telt ház előtt pólózhatnak a Final Four résztvevői

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Ch. Gáll András, [origo] 2004.05.25
--------------------------------------------------------------------------------

Alig néhány nappal sorrendben negyedik magyar bajnoki címe után a földrész elitjével randevúzik a Domino-BHSE férfivízilabda-csapata, amikor pénteken és szombaton a margitszigeti Hajós Alfréd-sportuszodában az Euroliga Final Four mezőnyét fogadja. Kovács István mesteredző gárdája az elődöntőben a horvát Primorje Rijekával találkozik, s a reménybeli döntőbe jutás esetén az aranyéremért a Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) - Sturm Csehov (orosz) meccs győztesével mérkőzhet.

Az aranyérem jár a dominósok fejében

A T-Mobile vízilabda-Euroliga négyes döntő keddi sajtótájékoztatóján Bodnár Zsigmond, a T-Mobile Hungary Rt. vezérigazgató-helyettese, a magyar bajnok szakosztályelnöke rámutatott: 2002 után másodszor, tapasztalatokban és tudásban gazdagodva rendez Final Fourt a Honvéd, s ezúttal - a 2002-es hazai és a 2003-as reccói ezüstérem után - csak a végső győzelem jelentene sikert Szívós Mártonéknak.

"Büszkék vagyunk arra, hogy röpke pár nappal bajnoki címünk megvédése után a legjobb európai klubcsapat titulusáért versenghetünk, méghozzá hazai pályán, a sportág Mekkájának számító Margitszigeten, remélhetőleg a mostaninál kellemesebb időben. Két éve a Kásás Zoltán irányította görög Olimpiakosz akadályozott meg bennünket a sikerben, tavaly Reccóban a Benedek Tibor vezérelte Pro Recco parancsolt megálljt ötgólos különbséggel. Nos, Tibi hivatalosan már a mi játékosunk - bár természetesen még nem játszhat -, így nem is járt más az eszükben, csak az aranyérem" - hangsúlyozta Bodnár.

A Bajnokcsapatok Európa Kupája, illetve a jogutód BL magyar "felségterület": 1973-ban és 1979-ben az OSC, 1980-ban és 1985-ben a Vasas, 1994-ben pedig a - többek között - Benedeket felvonultató Újpest diadalmaskodott. Ez utóbbi "aranycsapatnak" az a Kovács István volt a trénere, aki most a Honvédot irányítja.

A magyar bajnok alig négy hete kapta meg a rendezés jogát, s a röpke idő alatt sikerült mobil elemekkel félezer ülőhellyel bővíteni az öreg Hajós Alfréd-uszoda lelátóját. Mintegy 4500 nézőre számítanak, a jegyek nagy része már elővételben elkelt. A rendezők mintegy 300 horvát és 250 szerb szurkoló érkezését várják. Áttörés történt a szponzoráció terén: a négyes döntők történetében első ízben egy külföldi cég is támogatja a rendezést: a Ledo horvát fagylaltgyártó vállalat is hirdet, hiszen célja a betörés a magyar piacra.

A négyes döntő programja:

Péntek, 16.30 óra: Domino-BHSE - Primorje
18.00: Herceg Novi - Sturm Csehov

Szombat, 15.30 óra: a 3. helyért
17.00: az 1. helyért

Szívós az arannyal és Athénnal álmodik

Az esemény "arca" Szívós Márton, a Honvéd 23 éves, pazar formában pólózó balszélsője. A legendás vízilabdás-dinasztia legifjabb sarjának fényképe díszíti a Final Fourt népszerűsítő plakátokat.

"A Vasas elleni bajnoki döntőt követően kaptunk egy kis pihenőt, aztán megkezdtük a felkészülést a Final Fourra. Egy hétig erőnléti edzéseket tartottunk, de most már a finomhangoláson van a hangsúly" - mondta az athéni olimpiára készülő válogatott keret erőssége. "Két ezüstérem után már csak a kupagyőzelmet tartanám sikernek, de a többiek is így vannak ezzel. Jó formában érzem magam, s a csapat is egyre jobban játszik.

Úgy érzem, egy esetleges siker s a magam részéről jó egyéni teljesítmény hozzájárulna ahhoz, hogy bekerüljek az olimpiai tizenhármak közé. Bevallom, még most sem adok magamnak 30 százaléknál több esélyt, de egy jó produkció a hét végén megnövelheti ezt a számot. Hiába, olimpiai és világbajnokok a vetélytársaim..." - mondta Szívós.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

 

 
LINKEK