FONTOS


 

Euroliga, T-Mobile négyes döntő, Budapest
Munkaterület a parton és a vízben – Gábor doki bizakodó
Saját kárukon tanulnak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.05.26
--------------------------------------------------------------------------------

Ki lehet tenni a munkaterület táblát a Hajós-uszoda nyitott medencéjének partjára. Belépni ettől függetlenül nem tilos. A leendő sajtóhely fölé húzzák fel éppen a tetőt, kalapálás és fúró zaja hallik.

"Finom anyag fenyőből" – állapítja meg dr. Gábor Antal orvos és Tóth Imre edző. Utóbbi a vízben dolgozókra felügyel. Az egy másik munkaterület, ahol a péntek-szombati Euroliga négyes döntőre készülnek a Domino-BHSE játékosai.
Tagadhatatlan, a megnyert bajnoki finálét követően jobban ízlik a robot, a sikerélmény jó adag munícióval látta el a játékosokat az újabb diadal kivívása érdekében. Ott áll a parton Vura Márta pszichológus is, aki a vitorlázó-vb miatt a bajnoki döntő közben volt kénytelen elhagyni ideiglenesen a rá bízott lelkeket, amelyek amúgy stramm testekbe vannak csomagolva. A pszichológus – hiába kérjük – ezúttal inkább csendben marad, újabb nagy megméretés előtt még véletlenül sem akar zavart kelteni a fejekben, óvatlanul kiadni valakit. Kiss Gergő meghökkentően nagy kapásgólját aztán ő is megtapsolja, s látszik, nagyon szereti a srácokat.
Gábor doki már beszédesebb: "Csak amolyan piszlicsáré, nem mérvadó problémák akadnak, hála istennek jó kondiban vannak a játékosok – no és Vura Márta is kellően rendbe hozta a lelküket. Azt mondom, hogy nehéz pénteki elődöntő után két góllal nyerünk a szombati fináléban."
Közben kiderül, Molnár Tamás medicinlabdát rendelt magának az edzés végére, ami annak rendje és módja szerint megérkezik. Állítólag három napja folyamatosan kihozták neki, de ő egyszer sem nyúlt hozzá. Nos, az edzés véget ért, s a válogatott center a súlyos gömb felé sem néz. "Nem, nincsenek különleges kívánságaim, valóban úgy gondoltam, hogy a tréning után használom. Ám kellően kifárasztott az edzés, így mégsem élek a lehetőséggel" – magyarázta, majd hamiskás mosollyal még hozzátette: "Ha nem hozták volna ide, biztosan másképpen gondolnám…"
Molnár mellett Sugár Sándor áll, aki speciális helyzetben van, hiszen az utolsó idényét tölti a vízben: "Ha úgy összeállunk, mint a Vasas elleni döntő utolsó két meccsén, akkor végre nyerhetünk. Valóban, nekem ez az utolsó sanszom, éppen ezért igyekszem még rátenni néhány lapáttal."
Molnár pedig hozzáteszi: saját kárán tanul az okos ember. Utalván arra, hogy a Honvéd eddig két Final Fourban veszítette el az aranymeccset, s harmadjára már nem akar ugyanebben a cipőben járni. Tudják ezt ott legbelül a játékosok, így a rossz emlékek nem szolgálnak beszédtémául a csapaton belül. A Rijeka annál inkább, hiszen a horvátok testén keresztül vezet az út a szombati fináléba.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

 

 
LINKEK