FONTOS


 

Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés
A Honvéd uralta a meccset

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.04.14
--------------------------------------------------------------------------------

Az idény első, igazán tétre (és nem vérre) menő Vasas–Domino párviadalát rendezik meg a Komjádiban.

Persze a vak is látja, hogy ez nem valamiféle ulibuli találkozó vagy gála, hiszen csaknem teljesen megteltek a lelátók, a feszültség valósággal ráhúzza a nézőteret a vízre. A Vasas-tábor is majdnem beleszédül a medencébe, midőn Vindisch elhozza a labdát az első ráúszásnál. Két kapusteszt itt is, ott is, aztán kontrafaultot fújnak Vindischnél (Molnár vívta ki), Szívós pedig Molnár passzát mintegy másfél méterre beúszva a kapuhoz behelyezi. Ugyanő eldönti, hogy dukál neki a főszerep. Még egy perc sem telik el, Kiss Gergő zseniális átadása érkezik, Szívós liftként emelkedik (úgy a nyolcadikig), és kegyetlenül behúzza. A Honvéd-ifjonc ambíciója pedig nem ismer határokat, két másodperccel a játékrész vége előtt kissé szorongatva, oldalról kivezetve a labdát, úgy nyolc méterről megtréfálja Kószt. S mert közte csak Kásás villan, két góllal megy a Honvéd.
Időközben Biros is megleckézteti Kószt, aki nem tud mit kezdeni az átlövő tíz méterről megeresztett, bombájával (1–4).
Azért ez sok, konstatálják a piros-kék hívek.

Az elsô negyed után:
"Ínyenceket is kielégítô játékot láthatunk, nagyon jó a hangulat és magas a színvonal."
Jakab Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség fôtitkára
Aztán az első Vasas-előny, és Kásás megtalálja az utat a hálóig, a következő hazai fórnál pedig Varga Tamás fedezi fel magának a hosszú sarkot. Na, innentől már izgalmas! De nem, mert Szívós rendes srác: viszonozza Kiss Gergőnek a korábbi gólpasszt, ő pedig köszöni és beteszi. Ebben a játékrészben a betegsége miatt kímélt Madaras is a vízben, Varga Tamás pedig bizonyítja, hogy önkritikája után sikerült állítania a kakason, és előnyből másodszor is behálózza Gergely kapuját (4–5). Az emberelőnyös statisztika pedig fordul, ebben a felvonásban négy Vasas-fórt jegyezhetünk fel, míg a vendégek szinte csak akciózhatnak – egy kivétel azért akad.

A második negyed után:
"Eddig Szívós teljesítménye a legnagyszerûbb, de Biros is fantasztikus gólt lôtt. Még bármi lehet."
Gyarmati Dezsô olimpiai bajnok
A harmadik negyed egymás gyömöszölésének módozatairól mesél, a lövések pedig sehogy sem tudnak változást hozni. A játékrész vége előtt másfél perccel aztán Bereczkinek kell kimennie, Kásás Zoltán gyorsan időt kér. Előadja igényeit, majd a gyakorlatban Varga Tamásnak felkínálja a rövid sarkot Gergely, hogy aztán rácsapjon a labdára. Varga ráadásul a felúszásnál szabálytalankodik Kiss Gergővel szemben, vagyis emberelőny a túloldalon, s az egyik olimpiai bajnok, (több is akad) Fodor megszerzi a negyed egyetlen gólját. Mit ne mondjunk, a Vasas rossz üzletet kötött (4–6).

A harmadik negyed után:
"Ha itt szoros lesz a vége, akkor a Kôér utcában dôl el, ha a kétgólos különbség tovább nô, akkor már itt eldôlt."
Kemény Ferenc utánpótlás-igazgató
Ráadásul rohanhat az eredmény után az utolsó etapban. Hiába, mert Vári egy remekül kijátszott fór után a kapuba tessékeli a labdát. Legutóbb 1–4-nél volt három közte. Persze az Olympiakosz ellen is 8–5-re égett a Vasas, mégis 8–8-ra tudta hozni a mérkőzést. A bravúr végrehajtásához az első lépés: Vári két kézzel véd, büntető, Varga Tamás bevágja. Varga nagyon akar, úgy egy perccel a vége előtt megnyeri a párharcot Kiss ellen, és már csak egy gól a Domino előnye. A kisebbfajta csoda azonban nem következik be, ha csak nem nevezzük annak, hogy a Vasas elszenvedte első hazai vereségét ebben az idényben. A bunyót várók pedig csalatkoztak (legalábbis nem lett igazuk), ugyanis teljes erőbedobással, mégis egymást tisztelve, nívós meccset játszott egymással a két sztárgárda.

Mestermérleg, szóról szóra

Mi alapozta meg a mai vereséget? – kérdeztük Kásás Zoltánt.
– Az, hogy az első négy bekapott gólunk közül három nagyobb figyelemmel elkerülhető lett volna. Sajnos az egész meccsen végig kapaszkodnunk kellett.

Miért pont ez a rangadó hozott győzelmet? – kérdeztük Kovács Istvánt.
– Jól felkészültünk, a remek védekezéshez kiváló kapusteljesítmény is társult.

Kásás Tamás: – A Honvéd jobban fel volt tüzelve, éberebb volt. Jól játszottak és megérdemelten nyertek. n Fodor Rajmund: – A meccs nagy részében taktikusan pólóztunk, megérdemelten nyertünk.
Varga Tamás: – Nagyon álmosan kezdtünk, ahogy szoktunk, csak most nem volt időnk talpraállni.
Szívós Márton: – Már végképp világos, hogy az Euroliga két legjobb csapata játszott. Egészen elsőrangúan pólóztunk.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK