FONTOS


 

Euroliga, negyeddöntő, első mérkőzés
Aki jobban bírja cérnával, az lehet a Vasas–Domino párharc győztese
Két fronton gyötrik egymást legjobb pólósaink

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.04.13
--------------------------------------------------------------------------------

Böjt nélkül érkezett el a Vasas-Plaket-Euroleasing és a Domino-BHSE a férfi vízilabda Euroliga negyeddöntőjéhez, hiszen a húsvétot megelőző napokban mindketten habzsolták a sikereket: az Euroligában a nyolc közé jutást, majd legfrissebb élményként a magyar bajnoki fináléba masírozást az FTC, illetve a BVSC ellen.


Fodor kontra Kásás (jobbra), Domino kontra Vasas: a felek a jövôben alighanem meg is unják majd egymást (fotó: Meggyesi Bálint)
Az pedig más kérdés, hogy a jeles ünnep vasárnapján és hétfőjén gasztronómiai értelemben sem engedhették el magukat a játékosok, miután a LEN keddre írta ki az Euroliga-negyeddöntő első találkozóit. Ráadásul az eredetileg programba iktatott szerda helyett egy nappal korábbra hozta az időpontot az európai szervezet, kiváltva a két edző, Kásás Zoltán és Kovács István kritikáját: "El lett szúrva a húsvétunk!"
Kesergésnek azonban nincs helye, kedd este fél 7-kor a Komjádiban csap össze a két együttes, és az fejezi ki legkevésbé hűen a derbit megelőző hangulatot, ha azt írjuk: felfokozott a várakozás. A két óriás mai vízi randevúja egy megamaratoni kezdete, ugyanis a bajnokságban is egymást tesztelhetik, akár öt mérkőzésen keresztül is a döntőben. A pontvadászat alapszakaszában mindkétszer a Vasas győzedelmeskedett, így némi pszichikai előnnyel indul neki a párviadalnak.
A két edzőtől az iránt érdeklődtünk, nem furcsa-e az Euroligában összecsapni, illetve menynyiben jelentett volna könynyebbséget, avagy nehézséget külföldi csapattal találkozni.

"Ízlés dolga, én mindenesetre jobban örültem volna, mondjuk, a Rijekának, kevésbé a Herceg Novinak – mondja Kásás Zoltán. – Persze utóbbit nem is kaphattuk volna meg, hiszen ő is csoportelsőként végzett. Jobb lett volna később találkozni a Honvéddal, de felesleges elemezgetni, ezt hozta a sors. Egy biztos, egyikünk sem boldog. Kettőnk közül az lehet majd sikeresebb, aki jobban bírja cérnával, hiszen a játékosok alaposan ismerik egymást, és már csak azért sem tudunk kölcsönös meglepetést szerezni, mert alig vagyunk túl a legutóbbi tétmeccseken."
A Vasas-hívők megnyugtatására Kásás Zoltán elmondta, hogy a Fradi elleni utolsó elődöntőbeli mérkőzésen pihentetett Madaras Norbert már a hét végén is láztalan volt, így ha nem is százszázalékos állapotban, de a csapat szekerét tolja kedden. A szakvezető hozzátette: bízik a cserékben, akik igen jó benyomást tettek rá legutóbb.
"Számomra nem furcsa, inkább rossz érzés, hogy az Euroligában találkozunk – fejtegette Kovács István, a Domino szakvezetője. – Legalábbis jobb lett volna a Final Fourban összecsapni. Meggyőződésem, hogy az Euroliga két legjobb csapatáról van szó, még akkor is, ha meg is vertek minket. Ezért úgy gondolom, hogy külföldi riválissal szemben mindketten bejutottunk volna a négy közé. Annyiban lesz más ezen a fronton meccselni, hogy nemzetközi játékvezetők fújnak. Az nyer, aki aznap úgy van belőve, hogy nem rontja el a ziccereit, és az emberelőnyöket jól használja ki. Ha tizenegy világbajnok csap össze, már nagy okosságokat nehéz mondani. Sokat nyomhat még a latban a kapusok teljesítménye."
A két csapat hangolása mindenesetre különbözött, ugyanis a Vasas játékosai pihenőt kaptak vasárnapra, és csak hétfőn este edzettek, míg a Honvéd mindkét nap délelőtt és délután is tréningezett. A lényeg pedig: kedd este fél
7-kor Vasas–Domino, a visszavágót 28-án játsszák a Kőér utcában.

Két oldal, két játékos

Varga Tamás, a Vasas átlövője: – Ôszintén mondom, nekem a bajnokság a legfontosabb, hozzátéve, hogy eltökélt szándékom az Euroliga négyes döntőjébe jutni. A Honvéd ellen minden találkozó presztízsmeccs, és én kifejezetten szeretek a piros-fehérek ellen játszani. Megérzésem nincs, bármi lehet, annak ellenére is, hogy a bajnokságban mindkétszer mi nyertünk. Remélem, nem szakad meg a sorozat és a Komjádiban kötelező a diadal. A fülem már rendbe jött, a formám viszont még nem teljesen. A láb- és védőmunkám oké, ellenben a lövéseimen valamelyest még igazítanom kell.

Vári Attila, a Domino csapatkapitánya: – Szó se róla, éleződnek a meccsek, egyre nő a súlyuk. Számomra óriási motiváció, hogy egymás után harmadszor juthatnánk be a Final Fourba, ami pedig több, mint érdekes, hogy egy hónapig lényegében össze leszünk zárva a Vasassal. Bizakodom, mert bár az ősszel gyengébben ment a csapatnak, azóta jó formába lendültünk és le akarjuk győzni a Vasast.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK