FONTOS


 

Euroliga, férfiak, 6. forduló, A-csoport
Kiss Csabáék kieséséhez a vízumhiány is hozzájárult Horvátországban
Triesztben ragadt az ukrán védő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.03.30
--------------------------------------------------------------------------------

Nemcsak a BVSC kiesése miatt szomorkodhattunk a hét végén, hanem a szombatig még versenyben lévő két magyar érdekeltségű gárdát is elsirattuk a férfi Euroligában.

A Sabadellnek (Kiss Csaba) legalább egy pontot kellett volna gyűjtenie Rijekában, a Nice (Császár György, Komlósi Péter) pedig ötgólos sikerre volt utalva hazai pályán a Mladost Zagreb ellenében. Nos, mindketten veszítettek: a spanyolok 10-6-ra, a franciák 8-5-re maradtak alul.
"Rossz előjelekkel utaztunk Rijekába - kezdte Kiss Csaba. - A kapusunk, Rollán egész héten nem edzett, az ukrán védőnket, Bondarenkót pedig nem engedték át a szlovének, így Triesztben ragadt. Velencéig repülővel mentünk, onnan buszoztunk, s úgy látszik, figyelmen kívül hagyták a vezetők, hogy ha csak húsz kilométer miatt is, de érintjük Szlovéniát. Bondarenkónak viszont csak horvát vízuma volt. Rijekában aztán pokoli hangulat fogadott minket, mintegy hatszáz néző töltötte meg a sátrat. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, négy három volt oda a szünetben, aztán következett egy ötperces nyomás, amelyet nem tudtunk átvészelni. Előbb ítéltek ellenünk három kontrafaultot elöl, háromszor pedig emberhátrányba kerültünk, ebből az egyik kettős volt. Nyolc négyre vezetett a Rijeka, mi pedig összeomlottunk."
Az egyébként gól nélkül maradó magyar szélső szerint nem Rijekában packázták el a negyeddöntőt, hanem még a negyedik fordulóban Moszkvában, amikor a Csehov a befejezés előtt három másodperccel szerezte meg a 7-6-os győzelmét jelentő gólt. Ha az nincs, akkor már nem lett volna tétje a horvátországi derbinek. A Nice jóval nehezebb helyzetben vágott neki az utolsó fordulónak, hiszen öt góllal megverni a Mladostot legalábbis nehezen teljesíthető. Nem is valósult meg belőle semmi, sőt, egyáltalán pontot sem szereztek a franciák. A két magyar közül Komlósi talált be egyszer a horvátok kapujába.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK