FONTOS


 

Euroliga, férfiak, 4. forduló, B-csoport
már biztos továbbjutó Kásás Zoltán együttese
Angyalföldi pólófesztivál

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.03.14
--------------------------------------------------------------------------------

A Vasas tehát nemhogy megnyerte a találkozót, hanem valósággal kiütötte a görögöket, így biztos továbbjutó a csoportból. Miután pedig a Partizan két pontot gyűjtött a Barceloneta ellen, Kásás Zoltán együttese az utolsó fordulóban a spanyolokat bármekkora különbséggel lepipálva csoportelsőként végez.

A Vasas Varga Dániel és Varga Tamás nélkül érkezett Athénba, míg az Olympiakosz összeállításából a horvát Trbojevics hiányzott. Az angyalföldiek tehát kedvezőtlen előjelekkel várták az összecsapást, ám ahogy a dobhártyasérülés és fülgyulladás miatt Budapesten maradó Varga Tamás mondta: a társak erőt meríthetnek ő és Varga Dani távollétéből.
A kapuban lehetőséget kapó Németh II Zsolt látványos bravúrral melegített be, ám még az első percben Haciteodoru középről kibabrált a hálóőrrel. Aggodalomra azonba semmi ok sem volt, hiszen míg bemelegedett a Vasas, a hazaiak nem tudták növelni előnyüket, ellenben Vindisch Gombos átadása után egyenlített, Varga Zsolt (aki bátyjáért, Tamásért is hajtott) pedig remek csavarral fordított. A második felvonás előtt hiába hozta el ismét a labdát Tomakosz, ez amolyan alamizsnaértékkel bírt a görögök számára. Noha még egyszer utolérték magyar riválisukat (Teodoropulosz időközben zúgó kapufával jelentkezett), Steinmetz Ádám fantasztikus csavarja, majd Madaras előnyben, a kapus feje fölé helyezett labdája összetörte a hellén álmokat (2–4). Nem mellékesen, ez utóbbi találat öt másodperccel a vége előtt született.


Akárcsak a budapesti találkozón, Madaras Norbert Pireuszban is három gólig jutott, ám ezúttal gyôztes csapat tagjaként (Fotó: Czagány Balázs)
A Vasas világbajnok balkezese a harmadik játékrészben is gyorsan megvillant, így három góllal járt a Pireusz előtt az angyalföldi gárda (2–5). Sokan ekkor talán arra gondoltak, hogy az Olympiakosz is már 8–4-re vezetett Budapesten, mégis döntetlen lett a vége, ám a Vasas szombati formáját látva hihetetlennek tűnt, hogy a múltkori történés ezúttal éppen fordítva süljön el. Egy-egy találat itt és ott, vagyis 6–3-as vendégelőnnyel láttak neki a munkának a felek az utolsó negyedben. Hesz például míves produkciót tett le az asztalra, midőn egy szólót követően 7–3-ra alakította az állást. Bár az Olympiakosz még kifacsart magából egy gólocskát, a végén Madaras szánta rá magát egy bődületes löketre, és Deligiannisz csak szalutálni tudott a labdának. A Vasas tehát nemhogy megnyerte a találkozót, hanem valósággal kiütötte a görögöket, így biztos továbbjutó a csoportból. Miután pedig a Partizan két pontot gyűjtött a Barceloneta ellen, Kásás Zoltán együttese az utolsó fordulóban a spanyolokat bármekkora különbséggel lepipálva csoportelsőként végez.

Várta-e sérülésektől sújtott csapatától, hogy ennyire simán elintézi ellenfelét? – kérdeztük Kásás Zoltánt, a Vasas szakvezetőjét.
Reménykedtem. Lehetett látni a fiúkon az eltökéltséget, átérezték Varga Tamás és Varga Dani hiányát. Hatalmas akarással, jól védekezve és az otthon látottnál nagyobb fegyelmezettséggel tették a dolgukat. Az első negyedben kicsit még bizonytalankodtunk, aztán belejöttünk, és fokozatosan felőröltük az Olympiakoszt.

Euroliga, férfiak, 4. forduló, B-csoport
A Honvédnak, a Vasasnak és a BVSC-nek is tilos veszítenie az Euroligában
Két Varga is hiányzik a Vasasból

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.03.13
--------------------------------------------------------------------------------

Ô legalább ott lehet csapatával, nem úgy, mint Varga Tamás, akivel a pénteki, újabb vizsgálat után tudatták az orvosok, hogy nem utazhat a Vasas után Pireuszba. "Még a sapka felvétele is fájdalmat okozna" – festette le röviden cseppet sem irigylésre méltó helyzetét a világbajnok átlövő, akinek kedden szakadt be a dobhártyája, ráadásul csúnyán begyulladt a füle. Ô és a lábujjtörött Varga Dániel itthonról szurkol szombaton este vízbe szálló társainak, akik csütörtökön éjjel fél 12-kor szálltak fel Ferihegyről, de csak késő hajnalban kerültek ágyba. Éppen ezért sokan kihagyták a pénteki reggelit, és Kásás Zoltán is inkább csak amolyan ébresztő tréninget tartott délelőtt, az esti edzésen viszont már keményebb munka várt játékosaira.

De vajon, hogy dolgozza fel a szakvezető a sors ostorcsapásait, amelyek sérülések képében érték a Vasast?

"Nem hiszek a sorscsapásokban – szögezte le Kásás Zoltán. – Varga Dani sérülése hülyeség következménye, Varga Tamásé pedig benne van a pakliban. Más kérdés, hogy kevesebb hasonló eset történne, ha több lenne a technikás játékos. De mindegy, ilyen körülmények között is nyernünk kell az Olympiakosz ellen."

A görögöket BL-győzelemig vezető trénert egyébként túláradó szeretettel fogadták egykori játékosai, de Kásás Zoltán a meccsig nem az egykori barátokra és kedvencekre koncentrál.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK