FONTOS


 

Euroliga, férfiak, 3. forduló, D-csoport
A félidő után már a Honvéd irányított
Életet mentő első győzelem

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.16
--------------------------------------------------------------------------------

Két magyar csapat - két pont. Ez volt az Euroliga szombati mérlege, vagyis vasárnap illett volna már nyernie a harmadik magyar gárdának, a Honvédnak. Már csak önös érdekből is, hiszen eddigi két Euroliga-mérkőzését pont nélkül tudta le.

A győzelmi kényszerben kezdődő meccs első érdekes mozzanataként Gergely védett, majd indította Birost, s bár nem érkezett kellő pontossággal a labda, Biros gyorsasága elegendőnek bizonyult. Sok ideje nem volt, végül a bal kapufa segítségével célba ért labdája. Mint kiderült, kiadós gólzáport indított el, percenként rezdültek meg a hálók - itt is, ott is. A 3. perc végére 2-2-re alakult az állás, majd hosszú szünet következett, sok birkózással és emberelőny nélkül. A negyed lejárta előtt 36 másodperccel aztán Irisicsev úgy kilenc méterről kiszakította a korábban többször is mentő Gergely hálóját, s a szünetre is maradt az orosz előny (2-3). Még egy adalék a felvonáshoz: mindössze egyetlen kiállítást ítéltek a játékvezetők, az öt gól mindegyike akcióból született.
Szívós másodszor is elhozta a labdát, megint folytatódott egymás gyömöszölése. A centerek tehetetlenül fuldokoltak, s ha meg is szabadultak a bilincstől, csak faulttal sikerült nekik. A játékvezetők továbbra sem osztogatták az emberelőnyöket, és mert az átlövések sem sikerültek, jó ideig érintetlenek maradtak a kapuk. Mintegy három perc eltelte után Zinnurov cirka kilenc méterről kipókhálózta a bal felső sarkot, egyúttal kénytelenek voltunk tudomásul venni, hogy kísért a szombat. Mint emlékezetes, a BVSC és a Vasas is a negyedik negyed végéig futott az eredmény után.
Igaz, most még csak a másodikban jártunk, s végre a fórok alkalmat adtak a hazai gólcsend megtörésére. Két előnyből az elsőt Szívós használta ki, míg a másodiknál lejárt a húsz másodperc, ám Molnár valahogy elhalászta a labdát, és öt méterről a vízről csavart a bal felső ficakba. Megjegyzendő, a két eset között Irisicsev is betalált, így továbbra is egy góllal vezetett a Volgográd (4-5). Sajnos a különbség kettőre növekedett a negyed végére, mert egy fór lejártát követően egy másodperccel Rekecsinszkij valahogy bebűvészkedte a labdát a házigazda kapujába (5-7).
Vagyis továbbra sem nyugodhattunk meg, és nehezen fogadtuk el, hogy a harmadik magyar csapatnak sem sikerül két ponttal zárnia a hétvégét. Veszélyérzetünk csak fokozódott, amikor Zinnurov passzából Gajdukov megszerezte a nyolcadik orosz találatot a harmadik etapban. A háromgólos differenciánál a legmagasabb veszélyességi fokozat lépett érvénybe, ami már megtette hatását a Honvéd játékában. A vendégek erejét fokozatosan felőrölte, hogy kevesebb emberelőnynyel gazdálkodhattak a hazaiaknál, és előbb Kiss Gergely, majd Molnár pipálta ki a fórt. Az egyenlítés egyelőre nem sikerült, már csak azért sem, mert egy orosz kéz Biros arcában tett kárt, s míg a válogatott szélső a fájdalmait igyekezett kiheverni, az ajtó-ablak helyzetbe kerülő Zinnurov mosolyogva növelte újra kétgólosra együttese előnyét (7-9).


Molnár Tamás (balra), a Honvéd centere emberelônyöket harcolt ki és értékesített a meccs második felében, végül öt gólig jutott (Fotó: Meggyesi Bálint)
Egyfajta bravúrt hajtott végre Agarkov, midőn kiállították, majd kiúszás közben az éppen kapura célzó Kiss Gergőt akadályozta meg a góllövésben - ezért újabb fault járt, valamint négyméteres a Domino javára. Biros állt oda, és büntetett az előző pofonért, az egyenlítés pedig Szívós legigényesebbeket is kielégítő mozdulatával sikerült. A Honvéd ifjú titánja öt méterről kissé szélről csodálatosan ejtette be a labdát Makszimov mögé (9-9).
Szívós a negyedik negyedben sem lankadt, gólpasszt adott Birosnak, és az első perc óta először vezetett a magyar bajnok. Ekkor megint előbukkant Irisicsev, aki több mint tíz perce hadilábon állt a gólszerzéssel, s ha már ott volt, negyedszer is megvillant (10-10). Az utolsó négy perc Molnár Tamás szólója, egyben jutalomjátéka jegyében telt. A Honvéd centere két előnyt is bepofozott, harmadjára pedig alaposan beforgatta Jurcsikot, és akcióból legyintette be együttese 13. gólját. Sorozatába belecsúszott Rekecsinszkij találata is, de ez már nem osztott, nem szorzott, a Honvéd elkönyvelhette első sikerét az Euroligában. Győzelme az életben maradással ér fel.

Mivel magyarázható, hogy a Honvéd a végére jött bele? - kérdeztük Molnár Tamást.
- El kell ismerni, az oroszok frissebbnek tűntek az elején, és miután két átlövésük is eredménnyel járt, megtörte a csapatunkat. A Honvéd tartását és fizikai állapotát minősíti, hogy fel tudtunk állni. Gergely Pista kifogott egy jó periódust, s már meg mertük csinálni azokat a figurákat, amelyeket a mérkőzések elején is meg lehetett volna. Ami engem illet, nem volt nehéz dolgom a végén, hiszen jobbnál jobb labdákat kaptam.

Euroliga, férfiak, 3. forduló
A-csoport:
Csehov (orosz)-Rijeka (horvát) 6-4, Spandau 04 (német)-Sabadell (spanyol) 11-3. Az állás: 1. Spandau 4 pont (29-21), 2. Sabadell 4 (26-23), 3. Csehov 3 (23-25), 4. Rijeka 1 (17-26). B-csoport: Vasas-Olympiakosz (görög) 8-8, Barceloneta (spanyol)-Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 11-6. Az állás: 1. Barceloneta 6 pont (28-19), 2. Vasas 3 (20-20), 3. Olympiakosz 2 (22-23), 4. Partizan 1 (16-24). C-csoport: Nice (francia)-BVSC 7-7, a Kotor (szerb-montenegrói)-Mladost Zagreb (horvát) mérkőzés lapzártánk után ért véget. Az állás: 1. Kotor 3 (15-8, 2 mérk.), 2. BVSC 3 (16-22), 3. Mladost Zagreb 2 (17-14, 2 mérk.), 4. Nice 2 (20-24). D-csoport: Dubrovnik (horvát)-Herceg Novi (szerb-montenegrói) 9-10, Domino-Volgográd 13-11. Az állás: 1. Herceg Novi 6 (27-22), 2. Volgográd 2 (26-30), 3. Domino 2 (29-29), 4. Dubrovnik 2 (27-28)

Euroliga, férfiak, 3. forduló, D-csoport
Győznie kell a Dominónak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.15
--------------------------------------------------------------------------------

Miután a Domino-BHSE eddigi mindkét meccsét elvesztette az Euroliga D-csoportjában, Kovács István edző más célt nem is fogalmazhatott meg, mint amit a csapat helyzete diktál: ha negyeddöntőbe akar kerülni a kétszeres BL-második együttes, akkor legalább a hazai mérkőzéseit meg kell nyernie.

Ezek közül az első következik vasárnap 17 órától a Kőér utcában, az ellenfél pedig az orosz Volgográd, amellyel még egyszer sem akadtak össze a piros-fehérek. A BVSC-nek viszont vannak friss tapasztalatai, hiszen 5-4-re kapott ki az Euroliga második selejtező fordulójában az oroszoktól.
"Jó csapat a Volgográd, elég ha abból indulunk ki, hogy nyolc játékost adott a riói olimpiai selejtezőn szereplő válogatottnak - mondta Kovács István. - Remélem, Gergely Pista a kapuban és a védelem is megteszi a magáét, a csapatot pedig nem teszi idegessé a győzelmi kényszer. Az idei bajnokikon összeszedettnek láttam a csapatot, profin segítették egymást a játékosok, így meg kell, hogy oldják a feladatot."

Euroliga, férfiak
D-csoport. A Domino-BHSE eredményei:
-Dubrovnik (horvát) 11-12, -Herceg Novi (szerb-montenegrói) 5-6, . A Volgográd (orosz) eredményei: -Herceg Novi 8-11, -Dubrovnik 7-6. A 3. forduló párosítása: Dubrovnik-Herceg Novi 9-10, Domino-Volgo-grád (vasárnap, 17 óra). Az állás: 1. Herceg Novi 6 pont (27-22), 2. Dubrovnik 2 (27-28), 3. Volgográd 2 (15-17, 2 mérk.), 4. Domino 0 (16-18, 2 mérk.)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK