FONTOS


 

Férfiak, negyeddöntő, első mérkőzés
LEN-kupa: Több kell a továbbjutáshoz

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2004.02.16
--------------------------------------------------------------------------------

Vuliagmeni (görög)-Jégcsillag-FTC 8-5 (3-2, 1-0, 3-2, 1-1)
Athén, 500 néző
VULIAGMENI: Reppasz - G. Afrudakisz 1, Mazisz 1, Kucogiannisz 1, H. Afrudakisz 2, LORANTOSZ 2, Miteludisz. Cs: Ciklosz 1, Aggelidisz, Hacidakisz, Kaciaunisz. Edző: Evangeliosz Rupakisz
FTC: Pelle - Székely, Suti, TÓTH L. 2, Takács I A., Lehmann 1, Létai 2. Cs: Takács II A., Szirányi Balázs, Weszelovszky, Balatoni, Süveges. Edző: Csapó Gábor
Gól - emberelőnyből: 11/3, ill. 5/3
Marseille (francia)-Barcelona (spanyol) 2-6, VK Nis (szerb-montenegrói)-Mornar Split (horvát) 9-6. A Jadran Split (horvát)-Hania (görög) mérkőzést szerdára halasztották.

A Ferencváros csak saját magát okolhatja a háromgólos vereségért. A felelőtlenül ellőtt labdák és a megilletődöttség jellemezte játékát, amivel nem lehetett eredményt elérni. A zöld-fehéreknek az sem tett jót, hogy egy nappal csúszott a találkozó, mintha csak nőtt volna bennük a mérkőzés előtti feszültség. Jóllehet a görögök általában este rendezik meccseiket, a Vuliagmenit nem zavarta a délelőtti matiné sem a koncentrálásban. A magyar csapatból csak a center Tóth László dicsérhető, aki két akciógóllal és kiállítások kiharcolásával vétette magát észre. Wiesner Tamás szakosztály-igazgató állítja, verhető a Vuliagmeni, de nem a vasárnap mutatott produkcióval és hozzáállással. A Fradinak alaposan össze kell szednie magát, ha az elődöntőbe akar jutni.

Férfi LEN-kupa: Elmaradt az FTC mérkőzése
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.15
--------------------------------------------------------------------------------

Az Athénban beköszöntött ítéletidő és intenzív havazás miatt a görög főváros repülőtere nem fogadott gépeket pénteken, így nem érkezhetett meg a Vuliagmeni–Ferencváros LEN-kupa-negyeddöntő delegátusa és játékvezetői sem. Csak szombat délután landolhattak, a találkozót pedig el kellett halasztani vasárnapra.

A zöld-fehérek vezetői a délelőtt 10 órát javasolták, a hazaiak pedig a delet. Ebből lett 11 óra, ami azt jelenti, hogy az FTC küldöttsége az uszodából rohan majd a reptérre. Apropó, uszoda. A szombati napos és melegebb idő jótékony hatására a Csapó Gábor által kritizált létesítményben oszladozik a gőzfelhő, így vasárnap várhatóan még látni is lehet majd.

A Ferencvárost kiadós hóesés és barátságtalan uszoda fogadta Athénban
Csapó nem kér a gőzfürdőből

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.02.14
--------------------------------------------------------------------------------

A görög férfi vízilabda-bajnokság második helyén tanyázó Vuliagmeni azon csapatok egyike, amelyek az Euroliga második selejtezőszakaszának vége után kerültek át a LEN-kupába.

Az 1997-es KEK-győztes a Vasastól is kikapott a H-csoportban, és harmadikként nem tudott beférkőzni a hét kiemelthez csatlakozó legjobb kilenc együttes közé. Az Afrudakisz testvérpárt felvonultató helléneknek maradt vigaszágként a LEN-kupa, amelynek negyeddöntőjében a Ferencvárossal hozta össze őket a sors. Az első meccsre szombat délután Athénban kerül sor, ám a szakmázás helyett Csapó Gábor, az FTC edző az időjárás-jelentéssel kezdte, majd a helyszín kritikájával folytatta beszámolóját:
"Iszonyú hó esett itt, Athénban, úgy tizenöt-húsz centi vastag. De nemcsak az időjárás, hanem az uszoda is nonszensz. Olyan, mint egy lepukkant hangár, nincs ablaka, a gőztől öt méterre sem látni. Ha Athén olimpiát rendezhet, akkor Magyarország is simán kérhetné. Egy sörmeccset sem vállalnék ebben a létesítményben, de mert LEN-kupáról van szó, a sportszerűség azt diktálja, hogy vízbe szálljunk. Azért én szombat délutánig reménykedem, hogy nem ebben az uszodában kell pólóznunk."
Csapó Gábor, gőzfelhő ide, kis látótávolság oda, nem a sötétben tapogatózik, ugyanis korábban megkapta a Vuliagmeni-Olympiakosz bajnoki derbi (6-6) videofelvételét. Ez alapján megállapította, hogy nagyon jó csapattal lesz dolguk fiainak, és háromesélyes a mérkőzés.
A gőzben meg pláne…

LEN-kupa, férfiak, negyeddöntő
Első mérkőzések. A párosítás:
Vuliagmeni (görög)-Jégcsillag-FTC, Marseille (francia)-Barcelona (spanyol), Jadran Split (horvát)-Hania (görög), VK Nis (szerb-montenegrói)-Mornar Split (horvát)

Szuperkupa, férfiak
5. játéknap:
Posillipo-Pro Recco (Benedek Tibor 2) 6-5 (1-3, 1-0, 2-1, 2-1). Az állás: 1. Brescia 7 pont (3 mérk.), 2. Posillipo 4 (4 mérk.), 3. Pro Recco 3 (3 mérk.). Az alapszakasz utolsó meccsét, a Pro Recco-Brescia találkozót március 1-ján rendezik meg.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

  

 
LINKEK