FONTOS


 

Vízilabda. 19. férfi junior Európa-bajnokság, Málta
A fináléban Szerbia-Montenegró-Horvátország találkozót rendeznek
A döntő elúszott, már csak a bronzéremre van esély

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.19
--------------------------------------------------------------------------------

Elődöntő
Horvátország-Magyarország 10-8 (2-2, 3-0, 3-2, 2-4)
Gzira, 200 néző. V: Sztavropulosz (görög), Moliner (spanyol)
HORVÁTORSZÁG: Jurin - Setka 2, Antojevic, DOBUD, Buslije, MARKOVIC 3, JOKOVIC 4. Cs: Zanetic, Buljubasic, Muslin 1, Sukno, Samodol. Szövetségi kapitány: Milorad Damjanic
MAGYARORSZÁG: Baksa - Somogyi 1, Varga D. 2, Sziklai, Tóth M. 2, Kuncz, Juhász Zs. Cs: Kotszidisz, Máthé, Bálint, DEBRECZENI 3, Kállay. Szövetségi kapitány: Merész András
Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 12/5
Négyméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Bálint (22. p.), Antonijevic (27. p.)
Kiállítva: (végleg cserével): Buslije (7. p.), Máthé (25. p.), Buljubasic (25. p.)

A másik elődöntőn: Szerbia-Montenegró- Olaszország 11-3. A 11. helyért: Grúzia-Málta 14-6. A 13. helyért: Hollandia- Szlovénia 10-4. A 15. helyért: Anglia- Lengyelország 14-8

A szerbek elleni derbihez képest (pénteken ugyebár kikapott a csapat) jóval harapósabbnak tűntek a mieink, ami horvátok elleni mecscsen a védekezésben és az előnykihasználásban is megmutatkozott. Az első negyedben mindkét oldalon két találat született fórból, ami egyben a részeredményt is tükrözte. A következő felvonásra a szivárvány is megjelent az égbolton, ám sajnos nem a mi életünket színesítette meg. Kihagytunk két fórt, míg a horvátok Muslin és Jokovic révén két akciógólt szereztek. Ezzel nem volt vége: Máté kiállítását követően Markovic hízlalta háromgólosra a különbséget (5-2).
A fordulás után megint elpackáztunk egy emberelőnyt. Jokovic viszont lefordulásból bevette a kapunkat, csak úgy, mint fórból. A játékrész harmadik percében 7-2-re vezetett a legutóbbi Eb negyedik helyezettje. Somogyi a Máté által kiharcolt négyméteresből szépített valamicskét, hogy aztán Markovic magasan kiemelkedve a vízből bepaskolja Baksa kapujába Samodol labdáját. A felvonást Debreczeni előnygólja zárta. Az utolsó játékrészben 10-5 után könnyedebbre vette a figurát a horvát gárda, és a bírók is törlesztettek tartozásukból a magyaroknak. Mindez kétgólos vereségre volt elég, így - akár csak tavaly a felnőtt-kontinensviadalon - vasárnap is horvát- szerb-montenegrói finálét rendeznek. Nekünk meg marad a bronzmeccs, az olaszok ellen.
"Sajnos mind fizikai, mind pszichikai értelemben elfogytunk. Nehéz lesz összerázni a játékosokat vasárnapra, de még sem mindegy, hogy éremmel térhetünk haza, vagy sem" - vélekedett Merész András szövetségi kapitány.

19. férfi junior Eb. A horvátokat kell legyőzni a fináléba jutásért Máltán
Először vesztett a csapat

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.18
--------------------------------------------------------------------------------

Középdöntő, E-csoport
Szerbia-Montenegró-Magyarország 10-4 (2-1, 3-1, 2-0, 3-2)
Gzira, 300 néző. V: Kosir (szlovén), Jarochowski (lengyel)
SZERBIA-MONTENEGRÓ: Mitrovics - Radjen 1, PIJETLOVICS 2, Prlainovics, Paszkovics 1, FILIPOVICS 2, Ivovics 1. Cs: AVRAMOVICS 3, Lakics, Radovics. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
MAGYARORSZÁG: Baksa - Somogyi 1, Varga D., Tóth M. 1, Kuncz, Kotszibisz, JUHÁSZ ZS. Cs: Máthé 1, Bálint, Debreczeni 1, Heinrich, Kállay. Szövetségi kapitány: Merész András
Gól - emberelőnyből: 11/5, ill. 9/2
Négyméteresből: 2/1, ill. 2/0
Kipontozódott: Ivovics (21. p.), Avramovics (26. p.)

Oroszország-Szlovákia 12-7

A végeredmény: 1. Szerbia-Montenegró 6, 2. Magyarország 4, 3. Oroszország 2, 4. Szlovákia 0. F-csoport: Görögország-Spanyolország 5-4, Horvátország-Olaszország 8-6. A végeredmény: 1. Horvátország 6, 2. Olaszország 3 (22-23), 3. Görögország 3 (19-20), 4. Spanyolország 0 pont.
Az elődöntőben: Szerbia-Montenegró-Olaszország, Magyarország-Horvátország


Varga Dénes sem járt sikerrel
Az első négy nap alapján a legjobb benyomást keltő, valamennyi ellenfelét a lehető legnagyobb különbséggel legyőző, kegyelmet nem ismerő Szerbia-Montenegróval mérkőzött meg a középdöntő E-csoportjának trónjáért a magyar férfi juniorválogatott. Dejan Udovicsics együttese már csak presztízsből sem vett vissza a készültségi fokozatból, és az első félidőben érezhető bírói támogatással háromgólos előnyre tett szert. A 14 perc alatt hétszer adogathattak emberelőnyben a szerbek, míg mi csak kétszer. Más kérdés, hogy a kettős fórunkat sem tudtuk gólra váltani a meccs elején, Varga Dénes pedig kihagyta a második negyedben javunkra megítélt négyméterest. Ugyanezt a bakit elkövette Filipovics is az első játékrészben, de a megannyi magyar emberhátrány a címvédő malmára hajtotta a gzirai uszoda vizét.
A harmadik játékrész kezdetén Avramovics két másodperc alatt kipúpozta a hálónkat Juhász kiállítását követően, mi viszont elhamarkodottan a blokkba lőttük fórban a labdát. Nekünk semmi sem jött össze (Somogyi is büntetőt hibázott, Varga szép egyéni akcióját követően épp csak mellé szállt a labda), míg Avramovics a felvonás végén is megtalálta a megfelelő megoldást (7-2).
A magyar győzelem esélye végleg elszállt, elkönyvelhettük, hogy szombaton az F-csoport nyertesével találkozunk az elődöntőben. Amúgy a záró negyed hozta a legtöbb gólt, Debreczeninek például az elsőt a torna során (8-3), egyúttal ez volt az első emberelőnyből szerzett magyar találat a mérkőzésen - a hat sikertelen próbálkozást követte a sikeres hetedik. Filipovics rezegtette meg utoljára a hálót, ezáltal a kemény, pióca védekezést alkalmazó szerbek győztek 10-4-re.
Miután pedig a másik ágon Horvátország két góllal nyert Olaszország ellen, eldőlt, hogy a horvátokkal kell megküzdenünk szombaton a fináléba jutásért.

19. érfi junior eb. Az elődöntőért meccselnek a mieink
Győzelemben bíznak a magyar fiatalok

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.16
--------------------------------------------------------------------------------

Málta lakói állítólag a leghívőbb keresztények Európában. Ennek külső jelei megnyilvánulnak a sziget minden szegletébe elguruló buszokon is, amelyek volánjai fölött hol Szűz Mária, hol Jézus, hol mindkettőjük arca feltűnik kis szobrocska formájában.

Ehhez képest az első alkalommal átvert minket a sofőr (még nem nagyon ismertük az aprópénzeket), nem beszélve a magyar férfi junior vízilabda-válogatott kellemetlen epizódjáról. Az Eb második napján ötven-hetven euró közötti pénzösszeg, mobiltelefon és csokoládé tűnt el némelyikük szállodai szobájából. A legcsattanósabb választ Somogyi Balázs adta, aki a meglovasított telefonjáért "cserébe" öt gólt ragasztott az oroszok kapujába a csoportrangadón. Elsősorban ennek köszönhetően végzett a B-csoport élén a magyar gárda, amely a szerdai szünnapot követően csütörtökön a középdöntő E-csoportjában folytatja a küzdelmet. Magával viszi az oroszok ellen aratott 10-8-as diadalt, az A-csoportból pedig a legutóbbi négy kontinensviadalt megnyerő Szerbia-Montenegró, valamint a kedden a franciákat megverő Szlovákia csatlakozik hozzá. Vagyis ha csütörtökön két vállra fektetjük északi szomszédunkat, gyakorlatilag az elődöntőben érezhetjük magunkat.
"Amikor játszottunk velük, nyolc-tíz góllal mindig mi nyertünk, de nem szabad, hogy ez elaltasson minket. Ahhoz, hogy jó szintről indulhassunk neki az élethalálharcoknak - ide sorolom már a szerbek elleni pénteki találkozót is -, a hollandok ellen mutatott formát kell mintának venni. Jobb félni, mint megijedni, hiszen mégiscsak a szlovákok ellen dől el a négy közé jutásunk. A külső körülményekkel nem szabad foglalkozni, csak ez esetben tudunk helyesen gondolkodni" - hangzott Merész András szövetségi kapitány monológja.
Az új idénytől a Dominóban pólózó csapatkapitány, Tóth Márton a következőképpen látta az eddig tapasztaltakat: "Amikor kellett, fel tudtunk pörögni az oroszok ellen, a másik két győzelem kötelező volt."

19. férfi junior vízilabda eb
Nem tartottak pihenőnapot

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.15
--------------------------------------------------------------------------------

3. forduló, B-csoport

Magyarország-Anglia 16-6(4-2, 6-0, 4-3, 2-1)

Gzira, 100 néző. V: Riccitelli (olasz), Reinink (német)
MAGYARORSZÁG: Bisztritsányi - Debreczeni, Somogyi 1, Máthé, Kuncz 1, Varga D. 2, KÁLLAY 3. Cs: Sziklai, Szabó P. 2, Kotszidisz, Tóth M. 2, JUHÁSZ ZS. 4. Heinrich 1. Szövetségi kapitány: Merész András
ANGLIA: Crawford - Carpenter, Heywood, BANWELL 4, Squires 1, Parsonage 1, Scholeield. Cs: Badawy, Hutchinson, Ryder, Thomas. Szövetségi kapitány: Nick Hume
Gól - emberelőnyből: 1/0, ill. 6/1
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Kuncz (28. p.)

Oroszország-Hollandia 11-9
A végeredmény: 1. Magyarország 6, 2. Oroszország 4, 3. Hollandia 2, 4. Anglia 0
A B-csoport végeredménye: 1. Szerbia-Montenegró 6, 2. Szlovákia 4, 3. Grúzia 1 (21-33), 4. Franciaország 1(23-36)
A középdöntő E-csoportjában Oroszország, Szerbia-Montenegró és Szlovákia lesz Magyarország ellenfele.

"Azt kértem a fiúktól, hogy hajtsák végig a meccset, ne tartsunk két pihenőnapot“ - hangoztak Merész András szavai a jóval gyengébb angolok elleni találkozó előtt. A szakvezető arra utalt, hogy miután a szerda amúgy is szünnap, nem kell kedden takarékoskodni a puskaporral. Az első hét percben azonban váratott magára a magyar szőnyegbombázás. Squires például 2-2-re egyenlített, végül Kuncz és Varga találatával kétgólos előnynyel zárhattuk a második negyedet, amelyre teljes sort cserélt Merész András. Ez a mezőnyhatos már alaposan megszaggatta az angolok hálóját, a rendre megúszó Juhász, valamint Szabó Péter két-két gólt szerzett ebben a periódusban. A végül féltucat magyar találatra egyetlen válasz sem érkezett a túloldalról, így már csak a tíz gól különbségért kellett szurkolnunk.
A harmadik negyedben még nem vált valóra kívánságunk, noha Kállay mindent megpróbált: háromszor zörgette meg Crawford hálóját. A tízgólos differencia Juhász jóvoltából állt be, az utolsó felvonásban a végeredményt ugyanő és Banwell állította be. Így Magyarország csoportelsőként jutott a középdöntő E-csoportjába. "Az eredménnyel elégedett vagyok, annál kevésbé örülök az angolok hat góljának, jó lett volna hattal kevesebbet kapnunk“ - értékelt Merész András.

19. férfi junior vízilabda eb. A harmadik negyed elejétől oktattak a mieink
Magyar iskolajáték

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.14
--------------------------------------------------------------------------------

A hollandok elleni 18-6-os sikerrel bejáratta magát a magyar válogatott hétfőre, amikor is az oroszokkal meccselt a tulajdonképpeni csoportdöntőben. Az első félidőben még nyikorgott a gépezet, a szbornaja újból és újból megszerzett egygólos előnyét négyszer egyenlítette ki a magyar gárda. A fordulópont a harmadik negyedben következett be, amikor a ráúszással megszerzett labdának köszönhetően kijátszhattuk az előző negyed végén kiharcolt fórunkat. A harmadik gólját jegyző Somogyi révén vezettünk először, egyúttal kezdetét vette a "magyar iskola orosz diákokkal" szlogent viselő időszak. Somogyi, majd a centerben fantasztikusan birkózó Máthé, aztán Juhász jóvoltából sorrendben az ötödik magyar gól született, így alakítván az állást 3-4-ről 8-4-re. Kiszeljov szakította meg csapata pocsék periódusát, de Tóthnak volt válasza.
Az utolsó negyedben kettős hátrányt sikerült kivédekezni, de a 9-7-re feljövő oroszokat csak Somogyi büntetőből szerzett gólja tudta végleg lelohasztani. A csoportrangadó tehát kipipálva, így kedden az angolok ellen jöhet az örömjáték.
"Folyamatosan küzdenünk kellett, ugyanakkor éreztük, hogyha megszerezzük a vezetést, már nem lehet nagy gond" - értékelt a rangadó után Merész András.

2. forduló, B-csoport
MAGYARORSZÁG - OROSZORSZÁG 10-8
(2-2, 2-2, 5-1, 1-3)
Gzira, 300 néző. V: Stampalija (horvát), Runink (német)
MAGYARORSZÁG: BAKSA - Kuncz, SOMOGYI 5, MÁTHÉ 2, TÓTH M. 2, Varga D., Heinrich. Cs: Kotszidisz, Szabó P., Bálint, Juhász Zs. 1, Sziklai. Szövetségi kapitány: Merész András
OROSZORSZÁG: Rasztorgujev - Liszunov, Novokszenov 2, J. Baranov 1, VISNYAKOV 2, P. Baranov, Jankov. Cs: Csulin, Csesev 2, Kiszeljov 1. Szövetségi kapitány: Szergej Markocs
Gól - emberelőnyből: 8/4, ill. 7/3
Négyméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Juncz (22. p.), Jankov (27. p.)
Oroszország-Anglia 15-1 - vasárnap játszották, Hollandia-Anglia 8-6. Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Oroszország 2 (23-11), 3. Hollandia 2 (14-24), 4. Anglia 0

19. férfi junior vízilabda eb
Megnyerő bemutatkozás

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.13
--------------------------------------------------------------------------------

A máltai város, Gzira uszodája mentes mindenféle árnyéktól, így Merész András, a magyar férfi juniorválogatott szakvezetője zsírégető hőségben figyelte csapatát a medence partján, és azt tapasztalhatta, hogy játékosai a vízilabda napfényes oldalát mutatják be a kontinensviadal nyitó napján.

Az ellenfél a legutóbbi Eb-n 11. helyen végző Hollandia volt, amelyet a júliusi stuttgarti tornán háromgólnyi különbséggel (11-8) fektettek két vállra a mieink. Ehhez képest nagyot fordult a világ, hiszen vasárnap 12 gólos differencia mutatkozott a két alakulat között. Mondhatnánk úgy is, hogy kitűnő támadójátékkal, megfelelő védekezéssel, magas színvonalon hozta a kötelezőt a két éve ezüstérmet szerző magyar gárda, amelyben csak a kapusok és Debreczeni nem szerzett gólt a vízbe szállók közül.
"Jól mutatkoztak be játékosaim mind a játékvezetőknek, mind csoportbeli legnagyobb riválisunknak, az orosz válogatottnak. Nagyon odafigyeltünk, a fiúk tisztában vannak vele, hogy Európa-bajnokságon szerepelnek" - vélekedett a mérkőzés után Merész András.

1. forduló, B-csoport
Magyarország-Hollandia 18-6
(4-2, 4-1, 6-0, 4-3)
Gzira, 200 néző. V: Stampalija (horvát), Sztavropulosz (görög)
MAGYARORSZÁG: Baksa - SOMOGYI 3, VARGA D. 3, TÓTH M. 2, Kuncz 1, Máthé 1, Juhász Zs 1. Cs: Bisztritsányi (kapus), KÁLLAI 2, KOTSZIDISZ 3, Debreczeni, Bálint 1, Sziklai 1. Szövetségi kapitány: Merész András
A hollandok góllövői: Spyker 2, Goed, Menagie, Van Breed, Van Rumen
Gól - emberelőnyből: 5/5, ill. 10/4
Négyméteresből: 1/1, ill. -

19. férfi junior eb
A magyar válogatott azt tervezi, hogy a máltai kontinensbajnokságon megtöri a szerbek hegemóniáját
A papírforma alapján az elődöntő a cél

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.09.12
--------------------------------------------------------------------------------

A stuttgarti torna megnyerésével és a terebesi viadal második helyével a tarsolyában utazott el a magyar férfi juniorválogatott a vasárnap rajtoló máltai Eb-re.

A két esztendeje Bariban ezüstérmet szerző gárdából Varga Dénes és Tóth Márton maradt. A Merész András és Vad Lajos trenírozta ifjak mi más céllal is repülhettek volna a szigetre, mint hogy megszüntessék a szerb vízilabda-hegemóniát, déli szomszédaink ugyanis sorozatban ötödször ülhetnek fel a trónra - ha hagyjuk! Ami tény, ez a két csapat uralja 1988 óta az Európa-bajnokságokat, mi legutóbb egy évtizede, 1994-ben nyertünk.
Csoportellenfeleink közül a hollandok a tizenegyedik, az oroszok a hatodik helyen végeztek a legutóbbi kontinensviadalon, az angolok pedig nem voltak ott Bariban. A szbornaja egy héttel az Eb rajtja előtt olaszországi tornán vett részt, amelyen a házigazda, a spanyol és a görög együttes ellen tesztelte magát. Nem sikerült valami fényesen a főpróba, hiszen nyeretlenül, mínusz tizenötös gólkülönbséggel végzett Szergej Markocs válogatottja, ami arra utal, hogy a mieink számítanak a B-csoport favoritjának.
"Az erőviszonyok nagyjából maradtak, ha tetszik, ha nem, a négy közé kell jutnunk - szögezte le Merész András. - Ha a tervek valóra válnak, a elődöntőben a horvátokkal, az olaszokkal vagy a spanyolokkal találkozhatunk. Utóbbi két csapat amolyan csiki-csuki, rohanós pólót játszik, nekünk talán jobban feküdne a horvátok stílusa. Egy biztos, akár egy piramison, minden lépcsőfokra fel kell lépnünk. A játékosok fejben egy kicsit tompának tűnnek, de inkább arról van szó, hogy mint a versenylovak, alig várják már a rajtot. Remélem, ez a várakozás nem csap át görcsösségbe, éppen ezért is jó, hogy a csoportunkban a harmadik legerősebb csapattal, a hollanddal kezdünk vasárnap."
A versenyrendszer szerint az A- és B-csoport első és második helyezettje, az E-, a C- és D-csoport két legjobbja az F-csoportban folytatja a negyeddöntőben, amelyben már csak a másik kvartettből jövőkkel találkoznak a csapatok. Az E- és F-csoport két-két legeredményesebbje szerepelhet az elődöntőben.

A magyar csapat
Kapusok: Baksa Lászó (FTC), Bisztritsányi Dávid (UTE). Mezőnyjátékosok: Debreczeni Balázs, Kotszidisz Nikolaosz, Máthé Balázs, Varga Dénes (valamennyien UTE), Heinrich Dávid, Kuncz Tamás, Szabó Péter (mindhárman KSI), Juhász Zsolt, Somogyi Balázs (mindketten Szentes), Tóth Márton (Domino-BHSE), Sziklai Tamás (Vasas), Bálint Gergő (Eger), Kállai Márk (BVSC)

A csoportok
A-csoport: Grúzia, Franciaország, Szlovákia, Szerbia-Montenegró. B-csoport: Anglia, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Oroszország. C-csoport: Portugália, Németország, Olaszország, Spanyolország. D-csoport: Horvátország, Szlovénia, Görögország, Málta. A magyarok mérkőzései. Vasárnap: Hollandia, 15.30. Hétfő: Oroszország, 17.30. Kedd: Anglia, 15.30

Merész András megnevezte tizenöt játékosát
Visszaszámlálás az Eb-re

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.31
--------------------------------------------------------------------------------

Noha még mindenki a magyar férfi vízilabdázók olimpiai sikeréről beszél, két hét múltán a juniorok is szép feladat megoldására vállalkoznak.

Szeptember 12-19-ig Máltán rendezik meg a korosztályos Európa-bajnokságot, amelyen a B-csoportban, Hollandia, Oroszország, Anglia társaként kapott helyet a Merész András irányította alakulat. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendkívül erős stuttgarti tornán első helyen végeztek a mieink, augusztus 19. és 22. között pedig a szlovákiai Terebesen szerepeltek, és a horvátoktól elszenvedett 12-11-es vereségen kívül csak győzelmek kerültek a tarsolyba.
Merész legfeljebb amiatt sopánkodhat, hogy a nyáron nem akadt egyetlen olyan felkészülési meccs vagy torna, amelyen ne lett volna legalább egy sérültje, azaz komplett csapatát sohasem tudta vízbe küldeni. Jelenleg Gyulán regenerálódnak a gárda tagjai (a közelmúltban nevezte meg 15 harcosát a mester), a jövő hétnek azonban még keményen nekiszaladnak (két edzés naponta) - csütörtökön pedig elutaznak Málta Gzira nevű városába.

A férfi junior Eb-re utazó csapat
Kapusok: Baksa Lászó (FTC), Bisztritsányi Dávid (UTE). Mezőnyjátékosok: Debreczeni Balázs, Kotszidisz Nikolaosz, Máthé Balázs, Varga Dénes (valamennyien UTE), Heinrich Dávid, Kuncz Tamás, Szabó Péter (mindhárman KSI), Juhász Zsolt, Somogyi Balázs (mindketten Szentes), Tóth Márton (Domino-BHSE), Sziklai Tamás (Vasas), Bálint Gergő (Eger), Kállai Márk (BVSC)

Sok sérülttel is kiemelkedően
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2004.08.02
--------------------------------------------------------------------------------

A szeptemberi Európa-bajnokságra gőzerővel készülő magyar férfi juniorválogatott nívós viadalon vett részt Stuttgartban. A Merész András vezette alakulat móresre tanította a riválisokat, hiszen százszázalékos teljesítménnyel zárt, ráadásként pedig az új bajnoki idényben a Domino-BHSE felnőttkeretében helyet kapó Tóth Márton kiérdemelte a torna legjobbja címet.

"A torna előtt Olaszországban edzőtáboroztunk, és több hatnegyedes meccset is játszottunk az hazaiakkal - mondta Merész András. - Németországba már nem tartott velünk két sérült, meghatározó játékos, Debreczeni Balázs és Máthé Balázs. Tóth Mártont tulajdonképpen kényszerből szerepeltettem centerként, ehhez képest lett a torna legjobbja. S ha még hozzáteszem, hogy Somogyi Balázs is sérüléssel bajlódik, illetve a második, olaszok elleni találkozónkon alaposan belenyúltak Varga Dénes szájába, aki ki is hagyta az összes többi meccset, valóban elégedett lehetek a fiúkkal. Az Európa-bajnokságon velünk egy csoportba kerülő oroszok és hollandok ellen amolyan tekintélynövelő sikert értünk el."
Merész András elmondta, hogy várhatóan két-három hét múlva jelöli ki a tizenöt tagú Eb-csapatot.

NEMZETKÖZI JUNIOR FÉRFITORNA, STUTTGART.
A magyar csapat mérkőzései: Hollandia 11-8, Olaszország 9-5, Oroszország 12-7, Ausztrália 7-6, Németország 8-4. A végeredmény: 1. Magyarország 10 pont (47-30), 2. Olaszország 6 (41-33), 3. Ausztrália 6 (33-31), 4. Oroszország 6 (36-37), 5. Németország 2 (27-39), 6. Hollandia 0 (32-46)

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2004

KÉPEK

 

 
LINKEK