FONTOS


 

Férfi Euroliga, B-csoport
Parádés Vasas-diadal
Kásás Tamás nagy napja

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.12.07
--------------------------------------------------------------------------------

"Az első két negyed elég sok szenvedést hozott, sok rossz passzt adtunk, a centerek megjátszásával is bajok voltak...Tamás négy akciógólja volt az, ami igazán meghozta az egészet. Továbbra is azt mondom: lehet és fogunk is még ennél jobban játszani"

B-csoport
Partizan Beograd (szerb-montenegrói)–Vasas-Plaket-Euroleasing 5–8 (1-1, 2-2, 0-3, 2-2)

Belgrád, 600 néző. V: Vojvodin (orosz), Tome (portugál)
Beograd: G. Pietlovics – F. Filipovics, RADAN 2, Korolja 1, Alekszics, D. PIETLOVICS 1, Cuk. Cs: Akszentievics, Avramovics, F. Filipovics 1, Vejzagics, Csolovics. Edző: Dejan Udovicsics
Vasas: KÓSZ – KÁSÁS 4, Varga T., Steinmetz B., STEINMETZ Á. 2, Vindisch, MADARAS 2. Cs: Varga II Zs., Hesz, Varga D., Gombos, Mátyás. Edző: Kásás Zoltán
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 3/2
Kipontozódott: Varga T. (23. perc)


Kásás Tamás négy fantasztikus akciógólja még emlékezetesebbé tette a gyôzelmet (Fotó: Árvai Károly)
Minthogy az Olympiakosz Pireusz az utolsó másodpercben szerzett góllal tudott csak egyenlíteni a Partizan otthonában, kéretik megbecsülni az angyalföldiek rendkívül magabiztos sikerét. A Vasas különösen a második félidőben remekelt, elsősorban Kásás Tamásnak köszönhetően, aki hazatérését követően először mutatta meg istenigazából, mit tud – négy akciógólja alighanem az Euroliga második körének egyik legszenzációsabb teljesítménye.
Az első negyed elég nyögvenyelősen indult, percek pörögtek le gól nélkül, az ötödik elején a hazaiak emberelőnyből szereztek vezetést, ám Kásás távoli bombájával egyenlített a magyar együttes. A következő hét perc gyors gólváltással indult – nálunk Madaras fórból volt eredményes –, majd megint némi szünet következett, elvégre a kapusok remekeltek. Valahára Kásás egy megúszásból mattolta Pietlovicsot, igaz, a túloldalon Kósz sem tudott hárítani egyszer hátrányban.
Hanem a szünet után változott a kép: Kósz redőnyt húzott, miközben az angyalföldi támadók nagyon beindultak. Steinmetz Ádám parádés gólt szerzett centerből, aztán megint Kásás oldott ki egy rakétát, majd kisvártatva még egyet – a szinte tökéletes harmadik negyedet 3–0-val abszolválta Kásás Zoltán gárdája. Innentől fogva nem igazán volt kérdés, hol "landol” a két pont, s bár elég derekas nyomás nehezedett a piros-kékekre, az utolsó negyedet is sikerült ikszre hozniuk. Steinmetz Ádám egy újabb zseniális centergóllal lendített a szekéren, Madaras pedig a meglehetősen ritka emberelőnyök utolsó "darabjában” nyújtott emlékezetes alakítást – imígyen a Vasas helyrehozta a barcelonai kisiklást: az első két idegenbeli meccsről hazavitt két pont jó alap az építkezéshez.

Mestermérleg
Kásás Zoltán:
- Az első két negyed elég sok szenvedést hozott, sok rossz passzt adtunk, a centerek megjátszásával is bajok voltak. Aztán egy kicsit változtattunk a védekezésünkön, ami fordított a mérkőzés menetén, bár Tamás négy akciógólja volt az, ami igazán meghozta az egészet. Továbbra is azt mondom: lehet és fogunk is még ennél jobban játszani.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK