FONTOS


 

Férfi Euroliga, C-csoport – csak egy BVSC-gól
Ez azért kissé mellbevágó

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.11.23
--------------------------------------------------------------------------------

Negatív rekordot ért el a BVSC-Brendon együttese – sajnos. Amióta van Bajnokok Ligája (illetve mostantól Euroliga), még nem fordult elő, hogy egy gárda csupán egy gólt tudott volna szerezni. Most ez is megtörtént: a vasutasoknál az összes mezőnyjátékos egyszerre betlizett a csoportmérkőzések nyitányán.

Primorac Kotor (szerb-montenegrói)–BVSC-Brendon 8–1
(2–0, 4–0, 0–0, 2–1)

Kotor, 2000 néző
V: Teule (spanyol), Bookelman (holland)
BVSC: Szécsi – Gulyás, Gór-Nagy, Decker 1, Szabó G., Nyéki, Czigány. Cs: Nitsovits, Németh Zs., Kis G., Varjas, Dabrowski. Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 5/4, ill. 5/0
A csoport másik mérkőzésén: Mladost Zagreb (horvát)–Olympique Nice (francia) 10–6
A-csoport. Spandau 04 (német)–Sturm Csecsov (orosz) 8–6

A becsejiek 2000-es, BL-győztes gárdájából az Adria partjára igazoló Milics két góljával indult a derbi, aki mindkétszer megúszásból volt eredményes. Átellenben semmi sem jött be, lefordulás végén kapufa, Decker szinte a gólvonalról is a kapusba húzta a labdát, míg a túloldalon beakadt az első fór, majd a második is, aztán a blokkról pattant be a labda, később egy gyors kontra ült – a félidőben már hat góllal vezetett a montenegrói egyesület.
A folytatásban is hasztalan próbálkozott a zuglói együttes, sem az átlövések, sem az előnymegjátszások nem stimmeltek, csipetnyi pozitívum, hogy a harmadik hét percben legalább nem kapott gólt a kupagyőztesünk…
Valahára a záró rész elején tört meg a jég, amikor egy kontra végén Deckernek közelről sikerült a hálóba vágnia a labdát. Ám a hajrá sem sikerült fényesre, újabb két, hátrányból bekapott góllal alakult ki a több mint csúfos végeredmény. Nyolc egy – ezzel csak egyvalamit lehet tenni: gyorsan elfelejteni.

Mestermérleg
Gerendás György:
– Soha sem szoktam két mondatnál többet mondani egy meccs után, pláne nem szoktam leszúrni a játékosaimat. De most huszonöt percet beszéltem. Nem mondom, hogy nem hajtottak a fiúk, sőt, állítom, ma beledöglöttek a vízbe. De ez ma kevés volt. Ötből négy fórunkat megjátszottuk, csakhogy az üres kapuval szemben állva sikerült rendre a fát eltalálni. Ráadásul a védekezés sem ment rosszul, és mégis. A baj az, hogy korábban az edzéseken kellett volna így hajtani, mint most. Ha ezen nem változtatunk, be kell lássuk, nem vagyunk az Euroligába valók. Egyébként nem állítom, hogy ha korábban profibb a hozzáállásunk, akkor nyerünk, csak legfeljebb egy történet nélküli mérkőzésen veszítünk mondjuk hét ötre. Ettől függetlenül állítom: egy ilyen vereségbe még a legjobbak is beleszaladhatnak.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK