FONTOS


 

A LEN-kupában vízbe szálló Szegednek Pest megér egy estet
Euroliga: régi ismerősök ellen

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: CSG, Nemzeti Sport 2003.11.22
--------------------------------------------------------------------------------

Százszázalékos eredménnyel garantáltan nem zárhatnak csapataink az első, igazán éles kupafordulóban, minthogy a LEN-kupa-résztvevők egymás ellen harcolnak. Nem kizárt viszont, hogy Euroliga-indulóink hozzák a hibátlan mérleget – ez mindazonáltal bravúr volna, elvégre idegenben kezdenek.

"Mindenképpen pontot akarunk szerezni: ha már ilyen a sorsolásunk, az első két külföldi meccsünkön elért pozitív eredményekkel megalapoznánk a továbbjutásunkat” – vélekedett Kovács István, az elmúlt két idény BL-döntőjét elvesztő Domino-BHSE trénere. A bajnokcsapat a sorozat 2001-es győztese, a Jug Dubrovnik ellen kezd, ami annyiban érdekes, hogy szeptemberben egy héten át a két gárda közösen edzőtáborozott az Adria partján. "Abból semmilyen következtetést nem vonnék le – szögezte le Kovács –, annak ellenére, hogy minden edzőmeccset mi nyertünk, csupán a nem sokkal korábban búvárbalesetben meghalt Ivo Ivanis emlékére rendezett találkozón győzött a Jug.”
A BVSC-Brendon úgymond egy házzal, pontosabban határral odébb, a Dubrovniktól hajításnyira fekvő Kotorban kezd. A képlet itt is ugyanaz, mint a Domino esetében: a montenegrói gárda még az ősz elején a Szőnyi úton hangolt. "Öt meccset játszottunk, háromszor nyertek ők egy góllal, míg kétszer mi öttel-hattal – emlékszik vissza Gerendás György. – Amit lemérhettünk: ha csináltunk valami újdonságot, arra elég nehezen reagáltak. Azaz elvben most is ezt kellene tennünk, csakhogy az elmúlt hetekben annyi játékos volt sérült, illetve beteg, hogy nem lehetett semmit sem normálisan begyakorolni. Tehát marad a saját stílus: kajakra nekiállunk és nyílt sisakkal játsszuk azt, amit tudunk.” A zuglóiak trénere aki az 1997 és 2000 közötti BL-szereplésből kiindulva annyit mondott pólósainak: "a négy év alatt egyszer jutottunk tovább, akkor, amikor megnyertük az első mérkőzésünket. Nem mondom, hogy ez a recept, csak azt, hogy ez az objektivitás. Az a négy-öt ember, aki ott volt 2000-ben, tudja, miről beszélek, ráadásul egy ilyen kiegyensúlyozott csoportban, mint a miénk, az idegenbeli győzelem rendkívül fontos. Nem tartom kizártnak, hogy a végén a négy csapat hat-hat ponttal zárjon, elvégre a Mladost és a nizzai csapat sem annyival jobb nálunk, legfeljebb rutinosabb.”
Míg Euroliga-csapataink idegenben szállnak először vízbe, addig a LEN-kupában érdekeltek, a Jégcsillag-FTC és a Szeged épp egymás ellen kénytelen kiharcolni a továbbjutást. Fortuna jóvoltából az egymás elleni esélyek latolgatásán kell túlesnünk. Jó hír az FTC-nek – a Szegednek meg rossz (egyébként épp tőlük igazolt el) –, hogy a BVSC elleni rangadón kéztörést szenvedő Weszelovszky László visszatér. "Ha nem is lesz százszázalékos, mivel csak most kapcsolódott be az edzésekbe, de számíthatunk rá. Akárcsak a többiekre, mert senki sem sérült – mondja az edző, Bíró Attila. – Jól ismerjük a Szegedet, a héten is elemeztük a játékát. Szeretnénk, sőt muszáj továbbjutni”
Horváth Viktort, a szegediek trénerét épp a buszon értük el, útközben Budapestre: "Az elmúlt időszakban sokszor szenvedtünk vereséget, ám mindig sérült volt valamelyik kulcsfontosságú játékosom. Most azonban mindenki egészséges, és rendesen fel is tudtunk készülni, így szoros összecsapásra számítok. Az is bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt négy évben csak egyszer kaptunk ki a Fraditól.”

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK