FONTOS


 

A klub a végső győzelemre tör az Euroligában
Bukic szerint a Mladost megelőzi a BVSC-t

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: HI, Nemzeti Sport 2003.11.08
--------------------------------------------------------------------------------

A horvátok nem szomorkodtak, de nem is szálltak el a boldogságtól a budapesti Euroliga-sorsolás után. Inkább annak örültek, hogy a Vízilabdaklubok Nemzetközi Szövetsége (AWPC) a Mladost Zagrebet ismerte el elsőként a most alapított Komjádi Béla-díjjal.

A klub a végső győzelemre tör a legrangosabb sorozatban, noha az idei keret sokkal gyengébb a tavalyinál. A májusban BL-harmadikként végző csapatból távozott Dubravko Simenc, Ratko Stritof, Frano Vican, Renato Vrbicic és Mario Oreb, vagyis a csapat öt oszlopos tagja. Perica Bukic sportigazgató nem titkolja, hogy anyagi gondok miatt nem tudták megtartani a legjobbakat.

Bukic leginkább a francia Olympic Nice-től tart a C-csoportban: "Az elmúlt idényben sokkal erősebb csapattal is kikaptunk Franciaországban az Olympictól, most pedig éppen a nizzaiak ellen rajtolunk november huszonkettedikén hazai pályán. Szerintem a franciák erősebbek a BVSC-nél és a Kotornál, a BL-ben is oszlopos tagnak számítottak. Ettől függetlenül a csoport első helyére várom magunkat, a Nice, BVSC és a Jadran nagy csatát vív a még továbbjutást jelentő második helyért. Szerintem a Jug is továbbjuthat a Honvéddal együtt a D-csoportból”– mondta a horvát vízilabda legendás alakja.
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK