FONTOS


 

Az AWPC jelszava: térjenek vissza az olaszok
Budapest lesz a klubközpont

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.11.05
--------------------------------------------------------------------------------

Az elmúlt hét végi vízilabdagála és kupasorsolás színfalai mögött aktív diplomáciai munka folyt, amelynek legjelentősebb eseményét a Vízilabdaklubok Nemzetközi Szövetségének (AWPC) közgyűlése jelentette.

Miután főtitkára még nem volt a tavaly alakult szervezetnek, az eddigi alelnököt, Bodnár Zsigmondot választották ebbe a pozícióba, és hogy ne maradjon magyar tag nélkül az elnökség, beszavazták a testületbe Kávai Zoltánt, a BVSC-Brendon főszponzorát. Döntés született arról is, hogy az AWPC állandó irodáit Budapesten állítják fel, mégpedig a XI . kerületben, a Budafoki út és a Karinthy utca találkozásánál. A székhely heteken belül elkészül, és a Brendata segítségével az internetes honlap is beindul.

A klubszövetség egyelőre 26 tagot számlál, ebből tíz a férfi Euroliga együttesei közül kerül ki. A főtitkár elárulta, hogy az AWPC ajánlásokat tesz a LEN-nek, legelőbb is az Euroliga jobbítása érdekében. "A legfontosabb, hogy visszajöjjenek az olaszok az Euroligába, mert nagyon hiányoznak – így Bodnár. –

Életbevágó számukra a honi média támogatása, éppen ezért nekik nem felelt meg a hét végi játéknap, szerdán szerettek volna játszani. Kompromisszumos javaslatunk szerint a következő kiírásban az otthon játszók megválaszthatnák a mérkőzés időpontját, kivéve az utolsó csoportmeccseket, amelyeknek egy időben kell kezdődniük.”
Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK