FONTOS


 

Férfi LEN-kupa, a 16 közé jutásért
Végeredmény

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.10.28
--------------------------------------------------------------------------------

A végeredmények. A-csoport: 1. Marseille (francia) 6 pont, 2. Hiosz (görög) 4, 3. Neukölln (német) 2, 4. Kreuzlingen (svájci) 0. B-csoport: 1. Dinamo Moszkva (orosz) 4, 2. Etnikosz (görög) 2, 3. Martiánez (spanyol) 0. C-csoport: 1. Jadran Split (horvát) 6, 2. Strasbourg (francia) 4, 3. Yumze Istanbul (török) 2, 4. Crisul Oradea (román) 0. D-csoport: 1. Hania (görög) 4 (28–27), 2. Beton-Szeged VE 4 (25–19), 3. Duisburg (német) 2 (25–27), 4. Polar Bears (holland) 2 (21–26). E-csoport: 1. Nis (szerb-montenegrói) 6, 2. CN Barcelona (spanyol) 4, 3. Cannstatt (német) 2, 4. Branik Maribor (szlovén) 0. F-csoport: 1. Jégcsillag-FTC 6, 2. Mataró (spanyol) 4, 3. Rapid Bucuresti (román) 2, 4. Heybeliada Istanbul (török) 0. G-csoport: 1. Vuliagmeni (görög) 6, 2. CSZKA Moszkva (orosz) 4, 3. Montpellier (francia) 2, 4. Barendrecht (holland) 0. H-csoport: 1. Mornar Split (horvát) 6, 2. Budvanska Rivijera (szerb-montenegrói) 4, 3. Odense (dán) 2, 4. Salgueiros Porto (portugál) 0

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény döntött. A LEN-kupa nyolcaddöntőjébe az első és második helyezettek jutottak.

Férfi LEN-kupa, a 16 közé jutásért, F-csoport
Kibírta a nyomást a Fradi

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.10.27
--------------------------------------------------------------------------------

Jégcsillag-FTC–CN Mataró (spanyol) 7–6 (3–2, 1–1, 2–1, 1–2)
Mataró, 1000 néző. V: Hausche (német), Bras (holland)
FTC: PELLE – Székely, SUTI 2, Tóth L. 1, Takács I A., LEHMANN 3, Létay. Cs: Süveges, Takács II A, Balatoni 1, Szirányi Balázs. Edző: Csapó Gábor
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 14/5
Rapid Bucuresti (román)–Heybeliada Istanbul (török) 9–5.
A végeredmény: 1. FTC 6 pont (32–19), 2. Mataró 4 (29–15), 3. Bucuresti 2 (21–21), 4. Istanbul 0 (14–41). Az FTC és a Mataró jutott be a nyolcaddöntőbe.


Lehmannt nem zavarta a hideg idôjárás
Kifejezetten mostoha körülmények között vívott meg a csoportelsőségért az FTC és a Mataró. A nyolc fokot és a hűvös, esős időt igencsak meg lehetett érezni a nyitott medencében, de szerencsére jól melegítettek be a zöld-fehérek. Mindezt alátámasztja, hogy végig a házigazda volt hátrányban, a legszorosabb állást 3–3-nál és 4–4-nél jegyezhettük fel. Hogy a játékvezetők miként ítélték meg a szabálytalanságokat, jól jelzi: amikor a Mataró kilenc emberelőnyt kapott, a Fradi még csak egyet. A spanyolok így is csak egy-egy elkapkodott magyar támadásnak köszönhetően tartották magukat, aztán 4–4 után 7–4-re megugrottak Lehmannék, és már nem fenyegette veszély a győzelmüket. A Mataróban játszó Matajsz Márknak nem sok esélyt hagyott volt együttese, mindössze egy emberelőnyös gólt tudott felmutatni a center.
Sikerével a Ferencváros csoportja élén végzett, és könnyedén kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

Mestermérleg
Csapó Gábor:
– Az első két negyedben jól játszottunk, és igen nagy nyomást bírtunk ki. A játékvezetők támadásban sem hagytak minket érvényesülni, rendre kontrafaultot fújtak. A harmadik negyed után már kiegyenlítettebben ítéltek, de ekkorra már egy kicsit elfáradtunk. Mindent összevéve jól sikerült ennek a garnitúrának az első nemzetközi fellépése.

Férfi LEN-kupa, a 16 közé jutásért, F-csoport
Már továbbjutott a Fradi

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.10.26
--------------------------------------------------------------------------------

A csoport leggyengébb csapatával találkozott szombaton a Ferencváros, és ahogy kell: könnyedén jutott túl a Heybeliada Istanbulon.

F-csoport
Jégcsillag-FTC–Heybeliada Istanbul (török) 16–6 (5–0, 3–1, 5–1, 3–4)

Mataró, 200 néző. V: Hausche, Csajdakov
FTC: Pelle – Székely 3, Suti 2, Szirányi Balázs 2, Takács I A. 1, Lehmann 1, Létay 2. Cs: Bíró Á. (kapus), Takács II A. 1, Süveges 1, Balatoni 2, Tóth L. 1, Wiesner. Edző: Csapó Gábor
Gól – emberelőnyből: 3/3, ill. 9/3
Mataró (spanyol)–Rapid Bucuresti (román) 7–5. Az állás: 1. Mataró 4 pont (23–8), FTC 4 (25–13), 3. Bucuresti 0 (12–16), 4. Istanbul 0 (9–32). Az FTC és a Mataró már továbbjutott.

A csoport leggyengébb csapatával találkozott szombaton a Ferencváros, és ahogy kell: könnyedén jutott túl a Heybeliada Istanbulon. A vízilabdát legfeljebb középfokon mívelő törökök ellen mindenkit játszatott Csapó Gábor, elsősorban azért, hogy az alapemberek frissen állhassanak ki a Mataró elleni, csoportelsőségről döntő összecsapásra.
Ez a két együttes egyébként már tagja a 16-os mezőnynek, már csak presztízsből küzdenek meg egymással vasárnap.

Férfi LEN-kupa, a 16 közé jutásért, F-csoport
Kérik a következőt
Döntő fontosságú sikert arattak

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.10.25
--------------------------------------------------------------------------------

Férfi LEN-kupa, a 16 közé jutásért
F-csoport

Jégcsillag-FTC–Rapid Bucuresti (román) 9–7
(2–2, 3–0, 3–2, 1–3)
Mataró, 600 néző. V: Bras (holland), Csajdakov (orosz)
FTC: PELLE – SZÉKELY 2, Suti, TÓTH L. 3, Takács I A. 1, Lehmann 1, Létay 2. Cs: Süveges, Takács II A., Szirányi Balázs, Balatoni. Edző: Csapó Gábor
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 9/4

Mataró (spanyol)–Heybeliada Istanbul (török) 16–3 (3–1, 3–0, 5–1, 5–1)

Az Eger ellen első bajnoki gólját szerző Szirányi Bence iskolai elfoglaltsága miatt nem utazott el a Fradival Spanyolországba, a legutóbbi gólkirály Weszelovszky László ujjtörése miatt november közepéig tétlenségre kárhoztatott – így ők ketten nem csobbanhattak vízbe Mataróban, a LEN-kupa második körének nyitó napján. Wiesner Zsolt ott van a spanyol városban, az első bevetésre azonban még várnia kell, igaz, neki még nem annyira sietős, hiszen az Egerrel vívott találkozón debütált ob I-es meccsen.
A többi zöld-fehér játékos (a cserekapust, Bíró Ákost kivéve) vette fel a harcot az Euroliga E-csoportjában a BVSC mögött harmadik helyen végző Rapid Bucuresti ellen. A meccs döntő jelentőséggel bírt, hiszen a 16 közé jutás érdekében legalább a második pozíciót meg kell csípni, és mert a török Heybeliada Istanbul könnyű falatnak számít, a románok ellen megszerezhető két ponttal el is éri célját Csapó Gábor együttese. Meg is valósult a terv: a Fradi végig vezetve, határozott játékkal győzte le a megannyi román válogatott pólóssal felálló vetélytársat. Tóth László például a pipába irányított csavarral mutatkozott be a 20. másodpercben, nem sokkal később pedig 2–0-ra alakult az állás. Ekkor kissé elbambultak Székely Bulcsúék, de nem annyira, hogy ne tudtak volna sebességet váltani, és szép gólokkal húztak el 7–3-ra. Érdekesség, hogy Létay Krisztián két találatánál nem érintette a labda a hálót, de a képzeletbeli gólvonalon áttáncolt, azt pedig már senki sem kérdezi, hogy hogyan. A zöld-fehérek utolsó találata is Tóth László nevéhez fűződik, a center távolról eresztett el egy löketet, a románok még egyszer betaláltak, aztán vége. Szombaton jöhet a törökverés!

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK