FONTOS


 

Euroliga, férfiak, 2. selejtező forduló
Csoportelső a Vasas

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Kalapos Mihály, Nemzeti Sport 2003.10.13
--------------------------------------------------------------------------------

Ebédidőben kiderült, hogy a BVSC nem szerezte meg a csoportelsőséget az Euroliga második selejtezőkörében, ugyanez viszont még sikerülhetett a Vasasnak, amely kora este szállt vízbe a hozzá hasonlóan veretlen Partizan Beograddal.

Partizan Beograd (szerb-montenegrói)–Vasas-Plaket-Euroleasing 5–6 (2–1, 1–1, 0–0, 2–3, 0–1, 0–0) – hosszabbítás után
Belgrád, 300 néző. V: Ilea (román), Koryzna (lengyel)
PARTIZAN: G. Pijetlovics – D. Filipovics 1, Raden 1, Korolija, F. Filipovics 1, Csuk 1. Cs: Alekszics, Akszentijevics, Kilibarda, Avramovics, D. Pijetlovics, Csolovics. Edző: Dejan Udovicsics
VASAS: KÓSZ – Kásás T., Varga T. 2, Varga II Zs. 1, Steinmetz B. 1, Vindisch, Madaras. Cs: Mátyás, Varga D., Steinmetz Á. 2. Edző: Kásás Zoltán
Gól – emberelőnyből: 6/2, ill. 10/2

Vuliagmeni (görög)–Triglav Kranj (szlovén) 9–6, Barcelona (spanyol)– Amersfoort (holland) 11–2.

Az állás: 1. Vasas 10 pont, 2. Partizan 8. 3. Vuliagmeni 6, 4. Barcelona 4, 5. Amersfoort 2, 6. Kranj 0. A Vasas és a Partizan jutott fel a tizenhatos főtáblára.

Aztán úgy tűnt, a piros-kékek is kénytelenek lemondani a veretlenségről, hiszen Raden emberelőnyös góljára hiába válaszolt Varga Zsolt, a második negyed elején 3–1-re vezetett a házigazda. A Vasas játékát sok pontatlanság, rossz lövések, gyenge emberfór-kihasználás jellemezte. Steinmetzék végig futottak az eredmény után, végül 16 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt Varga Tamás mentette a menthetőt. Következett a hosszabbítás, amelynek első felében Steinmetz Barna betalált, és mint kiderült, ez volt a csoportelsőséget jelentő gól is.

Mestermérleg
Kásás Zoltán:
– Sokat hibáztunk, rengeteg lövést rontottunk, ami érthetetlen számomra. Az emberelőnyök kihasználása mindössze húszszázalékos volt, holott ötven százalékkal simán nyerhettük volna meg a meccset.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK