FONTOS


 

Euroliga, férfiak, 2. selejtező forduló
Elvérzett a Vuliagmeni
A Vasas is főtáblára jutott

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Kalapos Mihály, Nemzeti Sport 2003.10.12
--------------------------------------------------------------------------------

"A látottak alapján mintegy öt góllal kellett volna megnyernünk a meccset, még nem álltunk össze teljesen. Vasárnap mindenképpen meg kellene szereznünk a csoport első helyét."


A görög Vuliagmeni ellen Vindisch Ferenc (5) már közelített legjobb formájához (Fotó: Árvai Károly)
Vasas-Plaket-Euroleasing–Vuliagmeni (görög) 7–5 (2–1, 2–0, 2–2, 1–2)
Belgrád, 200 néző. V: Tulga (török), Koryzna (lengyel)
VASAS: Kósz – Kásás T. 1, Varga T. 1, Steinmetz Á., Steinmetz B., VINDISCH 2, Madaras 2. Cs: Mátyás, Varga D., Varga II Zs. 1. Edző: Kásás Zoltán
VULIAGMENI: Reppasz – G. Afrudakisz 1, H. Afrudakisz, Mazisz 2, Kucogiannisz 1, Ciklosz 1, Lorantosz. Cs: Miteludisz, Aggelidisz, Kaciaunisz, Hacidakisz. Edző: Evangeliosz Rupakasz
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 7/3
Partizan Beograd (szerb-montenegrói)–CN Barcelona (spanyol) 11–10 – hosszabbítás után, Amersfoort (holland)–Triglav Kranj (szlovén) 6–4. Az állás az utolsó játéknap előtt: 1. Vasas 8 pont (46–20), 2. Beograd 8 (42–23), 3. Vuliagmeni 4 (22–20), 4. Barcelona 2 (38–31), 5. Amersfoort 2 (21–42), 6. Kranj 0 (12–45)

A továbbjutását az Euroliga tizenhatos főtáblájára már pénteken bebiztosító BVSC után szombaton a Vasason volt a sor, hogy Belgrádban a görög Vuliagmeni legyőzésével kövesse a Szőnyi útiak jó példáját. A torna első két mérkőzését eltiltás miatt kihagyó Georgiosz Afrudakisz már játszott, ám az ő csatlakozása sem akadályozta meg Kásás Zoltán együttesét, hogy elérje célját. A piros-kékek Vindisch és Varga Tamás góljaival 2–0-ra húztak el, és a hellének az egész meccs folyamán csak az egyenlítésért harcoltak, ami egyszer sem sikerült. A Vasas jó védekezéssel megfogta a Barcelona ellen például sokkal bátrabban pólózó Vuliagmenit, amely hiába kapott több mint kétszer annyi emberelőnyt, csak tiszteleghetett Kásásék előtt. A magyar sztárcsapat vasárnap a torna másik veretlenjével, a Partizan Beograddal találkozik, és a csoportelsőségért küzd.

Mestermérleg
Kásás Zoltán:
– Akadtak, főként védekezésben, kiváló szakaszai a játékunknak, ugyanakkor több nagy helyzetet is kihagytunk. A látottak alapján mintegy öt góllal kellett volna megnyernünk a meccset, még nem álltunk össze teljesen. Vasárnap mindenképpen meg kellene szereznünk a csoport első helyét.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK