FONTOS


 

Férfi Euroliga-selejtezô, 1. forduló, A-csoport, Strasbourg
A strasbourgi torna után Kásás úgy látja, hogy jobb lett volna itthon edzeni
Nem illettek a mezőnybe

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.09.23
--------------------------------------------------------------------------------

A Vasas úgy járt, mint az a világsztár, aki, tegyük fel, sérülés miatt hosszú kihagyásra kényszerült, felépülése után pedig újra kellett kezdenie a pontgyűjtést, és egy ideig csak selejtező árán juthat a főtáblára.


Akárcsak Steinmetz Ádám (balra), a Vasas többi játékosa is kedvére gyakorolhatta a góllövést a strasbourgi Euroliga-selejtezôn (fotó: Árvai Károly)
Nos, a piros-kékek férfi vízilabdacsapata gyémántként került a tucatkövek közé Strasbourgban, az Euroliga-selejtező A-csoportjában, és már-már bocsánatot kérve söpört el mindenkit az útból. Tíz gólnál alább nem adták a különbséget, sőt, a sportágszerető, ám a vízilabdához kevéssé értő portóiaik hálóját 24 góllal tömték ki.
Tulajdonképpen mit is kerestek itt Kásás Tamásék?
Nos, azért kellett selejtezniük, mert a bajnok Domino-BHSE után a kupagyőztes BVSC-t emelte ki másodiknak a magyar szövetség, nem a pontvadászatban másodikként végző angyalföldieket. Persze, ha a Szőnyi útiak kényszerülnek a franciaországi túrára, ők is ugyanígy kilógtak volna a gyengécske mezőnyből. Mindent elmond a színvonalról, hogy az előzőleg legkeményebb vetélytársnak titulált Kranj is alig-alig fejtett ki ellenállást.
"Hogy is mondjam… A várakozásaimnak egyáltalán nem felelt meg a strasbourgi torna, sokkal többet ért volna itthon edzeni - mondta Kásás Zoltán vezetőedző. - De mert harmadikként voltunk kiemelve a magyar csapatok közül, játszanunk kellett, és nagy anyagi áldozatot is követelt a klubtól a selejtező első fordulója. Arra volt jó az öt mérkőzés, hogy sokat szerepeltessem a fiatalokat, hogy speciális, elsősorban a védekezéssel kapcsolatos feladatokat oldjunk meg, és hogy lássam a nem túl nehéz helyzetben előforduló hibákat.”
A Vasas rögtön az ebédidőben befejeződő utolsó meccse után hazaindult vasárnap, és út közben értesültek a játékosok és a vezetők is a második forduló csoportbeosztásáról. Nos, nem pártolt a szerencse melléjük, hiszen ezúttal se kapták meg a rendezés jogát, ráadásul a legnehezebb hatosba kerültek, a spanyol CN Barcelonával és a görög Vuliagmenivel egyetemben.
"A legkeményebb hatosba kerültünk, de nem baj, legalább megedződnek a fiúk - igyekezett könnyedén értékelni a fejleményeket Kásás Zoltán. - Nem lesz könnyű, de ennek a Vasasnak képesnek kell lennie arra, hogy mindenkit legyőzzön, és továbbjusson.”
A szakvezető leginkább a Vuliagmenit ismeri, hiszen az Olympiakosz edzőjeként volt alkalma szemrevételezni egészen májusig a hellén élgárdát. Ott játszik a két Afrudakisz, valamint a román származású Santa, és a hírek szerint Vlontakisz is a Vuliagmenit erősíti. A Barcelona esetében csak az a biztos, hogy az óriás center, Iván Pérez gürcöl az ellenfél kapuja előtt, azt nem tudni, hogy mennyire változtak a katalánok az átigazolási időszakban. A Partizan Beogradtól már nem kell tartani, mert bár tavaly még bajnokságot nyert, idén ketten is megelőzték hazájában, és több játékos is távozott, például a Hercegnovihoz. A múlt történéseit mindenesetre jó előjelként tartják számon a Vasas háza táján, hiszen 2002-ben, a KEK-győzelem évében az elődöntőben nyertek Vargáék a Vuliagmeni ellen (hozzátesszük: vízforraló párharcban), korábban pedig a LEN-kupa-sorozat negyeddöntőjében verték a Barcelonát, ugyancsak nem kisasszonyos randevún.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK