FONTOS


 

Férfi Euroliga-selejtezô, 1. forduló, A-csoport, Strasbourg
Varga hatszor talált
Vasas-gólok számolatlanul

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: SZG, Nemzeti Sport 2003.09.18
--------------------------------------------------------------------------------

A-csoport
Vasas-Plaket-Euroleasing-Azov Mariupol (ukrán) 18-1
(4-1, 5-0, 4-0, 5-0)

Strasbourg, 200 néző. V: Littlejohn (angol), Elefteriadisz (görög)
VASAS: KÓSZ - Kásás T. 1, VARGA T. 6, Steinmetz B., STEINMETZ Á. 2, VINDISCH 3, MADARAS 2. Cs: Németh Zs. (kapus), Varga II Zs. 1, Mátyás 1, Hesz 1, Gombos 1, Bánhidy. Edző: Kásás Zoltán
A Mariupol góllövője: Szavcsenko
Gól - emberelőnyből: 5/4, ill. 1/1
Triglav Kranj (szlovén)-Porto (portugál) 15-6



A nyitó meccsen Varga Tamás bánt legkegyetlenebbül a jobb sorsra érdemes ukránokkal (Fotó: Árvai Károly)
A Bajnokok Ligája örököseként szerdán útjára indult az Euroliga-sorozat, amelyben nem csak az egyes országok bajnokcsapatai indulhatnak. Ez a magyarázata annak, hogy a vízilabda mívelésében élen járó Magyarországot három (bajnoki dobogós) gárda, a Domino-BHSE, a Vasas-Plaket-Euroleasing és a BVSC-Brendon képviseli. Közülük a BL-második Honvéd csak a főtáblán, a legjobb 16 között kapcsolódik be, a BVSC a második fordulóban lesz érdekelt, a Vasas viszont már szerdán vízbe szállt Strasbourgban, az A-csoport tagjaként. A tudáskülönbséget tekintve valamennyi ellenfél legfeljebb leckéket vehet a piros-kékektől, így aztán az ukrán Mariupol elleni nyitó derbin is csak a magyar gólmennyiség volt kérdéses, nem a két pont megszerzése.

Így néz ki a versenyrendszer
A férfi Euroliga elsô selejtezô körében két hatos és két ötös csoportban játszanak a csapatok, az elsô négy helyezett kerül a második fordulóba (október 8-12.), csatlakozva a hét kiemelthez, köztük a BVSC-hez. A 23 együttes három hatos és egy ötös csoportba tömörül, a találkozókat négy helyszínen játsszák le, tornarendszerben. Az elsô két helyezett, valamint a legjobb harmadik jut fel a tizenhatos fôtáblára, ott további hét kiemelt gárda, köztük a Honvéd kapcsolódik be a sorozatba. A kialakítandó négy négyes csoport találkozóit már oda-vissza alapon rendezik, a hat fordulóra november 22. és 2004. március 28. között kerül sor. A négy kvartett elsô két helyezettje jut a negyeddöntôbe (április 14. és 18.), a Final Fourt pedig május 28-án és 29-én rendezik meg. A bemutatkozó Euroliga egyetlen, annál nagyobb hiányossága, hogy a magyarok legnagyobb vetélytársai, az olasz csapatok nem neveztek.
Kásás Zoltán vezetőedző úgy döntött, hogy a vállát fájlaló Varga Dánielt nem nevezi erre a meccsre a tizennégyes keretből, így junior vb-ezüstérmesünk kimaradt az örömjátékból. A legaktívabb góltermelőnek Varga Tamás bizonyult, aki féltucatszor küldte a labdát az ukrán kapuba, az ellenfél pedig mindössze egy emberelőnyből szerzett találattal tudott nyomot hagyni a mérkőzésen. A Vasas játékosai a megbeszéltek szerint tették a dolgukat, labdaszerzéseikből rendre eredményesek voltak, míg az ukránok alig-alig jutottak el a magyar kapu közelébe. Vagyis könnyedre sikerült a bemelegítés, és a Strasbourg elleni csütörtöki derbi sem tartogathat nehézségeket a Vasas számára.

Mestermérleg
Kásás Zoltán:
- Azt hittem, szorosabb lesz, de mindenki nagyon komolyan vette a mérkőzést, ami biztató a jövőre nézve.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  

 
LINKEK