FONTOS


 

26. férfi és 10. női Eb, Kranj, Ljubljana
A szentesi Szremkó erőssége volt a női pólóválogatottnak
Nem csalódás az ezüstérem

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Szélpál László, Délmagyarország 2003.06.17
--------------------------------------------------------------------------------

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmes lett a szlovéniai Ljubljanában rendezett Európa-bajnokságon. Az együttesben végig jó teljesítményt nyújtott a Carnex-Szentesi VK kiválósága, Szremkó Krisztina.

Szremkó Krisztina már a sokadik világeseményéről tért haza éremmel gazdagabban. A szentesiek klasszisa világbajnok lett 1994-ben, vb-második 2001-ben; a Világkupáról őriz egy-egy arany- (2002) és bronzérmet (1995); tagja volt a 2001-ben Európa-bajnokságot nyert nemzeti gárdának, ezenkívül még rendelkezik két Eb-ezüsttel is, az elsőt még 1995-ben akasztották a nyakába, a másodikat pedig a szombati, olaszok elleni finálét követően. Az ember esetleg azt gondolná, egy elvesztett döntő után nagy a csalódás.

- Egyáltalán nem vagyok az - mondta a hazaérkezést követően a pólós. - Természetesen jobban örültem volna, ha megvédjük a címünket, de senki se gondolja, hogy világvége hangulat lenne most nálunk. Volt esélyünk az aranyérem megszerzésére, de ahhoz lényegesen jobb támadójátékkal kellett volna előrukkolnunk, olyannal, mint amilyet az oroszokkal szembeni elődöntőben mutattunk. Az utolsó mérkőzésen nagyon hiányoztak a hátulról jól lövőink találatai. Az olaszok sem sziporkáztak, tulajdonképpen azért lettek Európa-bajnokok, mert kaptak két négyméterest. Az elsőről még úgy ahogy lehetne vitatkozni, de a másodikról...

A szentesi klasszisra valamennyi mérkőzésen kezdőként számított Faragó Tamás szövetségi kapitány.

- Ezúttal inkább bekket játszottam, mint centert - folytatta az uszodai körökben „Szuszinak" becézett játékos. - Szerintem, mióta Tamás a kapitányunk, most nyújtottam a legjobb, legegyenletesebb teljesítményt. Öt meccsen szerepeltünk az Eb-n, akárcsak a csapatnak, szerintem nekem is az orosz válogatott ellen ment leginkább.

Az Eb után túl sok pihenőt nem kaptak legjobbjaink, hiszen nyakukon a július 13-tól 27-ig tartó világbajnokság, melyet Barcelonában rendeznek.

- Már most csütörtökön elkezdjük Budapesten a vb-felkészülést. A három nap pihenő arra édeskevés, hogy elutazzak valahova fújni egy kicsit. Majd a világbajnokság utánra tervezem az úgynevezett klasszikus nyaralást. Napfénnyel, tengerrel, pálmafával. Meg különben is, a másfél hónapos Európa-bajnoki felkészülés alatt szinte csak perceket töltöttem Szentesen. Már hiányzott a város, jó volt megint hazajönni.
Férfi válogatott
Női válogatott

Vizes vb, Barcelona 2003
Vízilabda Világliga 2003
Vízilabda Eb, Kranj 2003
VÍZILABDA.2003

KÉPEK

  
  Horváth Patrícia 06.14

 
LINKEK

  Kranj Eb 2003