FONTOS


 

Dreher Strandvízilabda Bajnokság

Július 6-án a hajdúszoboszlói strandon veszi kezdetét az idei Dreher Strandvízilabda Bajnokság, amelyet immár harmadszor rendez meg a Magyar Strandvízilabda Egyesület. Az idei versenysorozat névadó szponzora a Dreher, amely számos szórakoztató programmal és játékkal várja a nézőket és a játékosokat egyaránt.

A Dreher Strandvízilabda Bajnokság július 6-án indul Hajdúszoboszlón, ezt követően a versenysorozat minden héten más-más hazai nagyváros strandjaira látogat el. Július 13-án az Egri Gyógyfürdőben zajlanak a selejtezők, ezután Orfű, a Gyulai Várfürdő következik, majd a negyeddöntőt Velencén tartják. A végső összecsapást a balatoni Club Aligában augusztus 10-én szervezik meg, ez volt egyébként a legelső bajnokság helyszíne is három évvel ezelőtt. A versenysorozat kétszintű, egyrészt 8 fős profi csapatok nevezhettek a szövetségnél május végéig, másrészt az egyes helyszíneken amatőr (3+1 fős) teamek is leadhatják indulási szándékukat a helyi bajnokságban. A profi versenysorozatban 16 csapat mérkőzik a díjakért. A selejtezőkön az első helyezettek 100.000 forintot kapnak, a második helyen végzők 50.000 forinttal lehetnek gazdagabbak, míg a harmadik és negyedik helyezett csapat a szponzorok tárgyi ajándékaival térhet haza. A döntőt megnyerő csapat egymillió forintot nyer, félmilliót kap az ezüstérmes csoport, 200.000 forintot vehet át a bronzérmes csapat, a negyedik helyen végzők 100.000 forinttal lesznek gazdagabbak.

A bajnokságot az izgalmas profi és amatőr meccsek mellett egyéb programok is kiegészítik. A nézők neves vízilabdázókkal találkozhatnak személyesen, megismerhetik ennek az új sportágnak a céljait, szabályait és érdekességeit. Ezen kívül a névadó szponzor számos játékkal és szórakoztató programmal várja a strandok vendégeit: fotófal, óriás kirakós játék és memória tábla teszi próbára a játszani vágyókat, akik értékes Dreher ajándékokért versenyezhetnek.

A bajnokságsorozatot immár harmadik alkalommal szervezi meg a Magyar Strandvízilabda Egyesület, amely két egykori sikeres, válogatott játékos, Ambrus Tamás és Petőváry Zsolt kezdeményezésére alakult meg hazánkban 1999 július 28-án. A szervezet elsődleges célja a Magyarországon újdonságnak számító sportág megismertetése és népszerűsítése nemcsak a profi játékosok, hanem az érdeklődők körében is. Az egyesület a bajnokság szervezésével tágabb teret szeretne biztosítani azoknak a fiataloknak, akik a nyári vakáció alatt is aktív és változatos sportolással szeretnék tölteni az idejüket. Az első Strandvízilabda Bajnokság 2000. július 3-án kezdődött a Club Aliga strandján. A Beach Waterpolo nemzetközi térnyerése is egyre jelentősebb. A sportágat képviselő Nemzetközi Strandvízilabda Szövetségben részt vesz Magyarországon kívül Olaszország, Franciaország, Brazília, Görögország, Németország, Anglia, Szlovénia, Horvátország is, és hamarosan csatlakozik majd a szervezethez az Amerikai Egyesült Államok és Új-Zéland is. "A sportág hazai fejlődése minden tekintetben lépést tart a nemzetközi növekedéssel. Célunk, hogy a legnagyobb városok strandjaira és a legnagyobb vizeinkre beköltözzön a sportág." - mondta Ambrus Tamás elnök.

A névadó szponzor Dreher marketing menedzsere, Godó Krisztina ezzel kapcsolatban kifejtette: "A Dreher márka évek óta az egyik legnagyobb támogatója a Vízilabda sportnak, szponzorálja a válogatottat, valamint a legjelentősebb versenyek támogatásában is szerepet vállal. A támogatási stratégiánk azért épül erre a sportágra, mert a vízilabda és a Dreher sok jellemzőjében közel áll egymáshoz. Mindkettő tradícióval, figyelemreméltó hagyományokkal rendelkezik Magyarországon, a Dreher piacvezetőként pont olyan jól szerepel a saját "versenyterepén", a prémium sörök piacán, mint a vízilabdázóink a különböző nemzetközi megmérettetéseken. A csapatszellem, a győzni tudás, a tradíciók és a magas minőség egyaránt összekötik a brandet és a sportágat. Nagyon örülünk annak, hogy idén támogathatjuk a Strandvízilabda Bajnokságot, hiszen ezzel mi is hozzájárulunk ahhoz, hogy ez a sportág az amatőrök körében is kedveltebb és elterjedtebb legyen."

vissza | fel | home



Segítőszándékú leveleket a info@kataca.hu postaláda fogad.
Kiötlötte, megalkotta és fenntartja (ha van kedve+ideje): [Kataca] © 1996/2003
Férfi válogatott
Női válogatott
CIKKEK, INTERJÚK
2002.08.15
- Bambi helyett póló a strandon
2002.08.14
- Binder egymilliós gólja
2002.08.09
- Finálé a magyar tengerben
2002.07.08
- Élvezik a strandpólót
2002.07.04
- Pólóparádé Hajdúszoboszlótól Aligáig

2001.08.16
- Döntő, olimpiai bajnokokkal
2001.07.15
- Európai Nemzetek Kupája, Galetta
2001.06.28
- Egymilliós pólóbajnokság a strandon

2000.09.05
- Strandpremier
Strandvízilabda-bajnokság 2002
2002-ES NYÁRI PROGRAM
1. selejtező:
július 6., Hajdúszoboszló

2. selejtező:
július 13., Eger

3. selejtező:
július 20., Orfű

4. selejtező:
július 27., Gyulai Várfürdő

nyolcas elődöntő:
augusztus 3., Velence északi strand

négyes döntő:
augusztus 10., Club Aliga
VÍZILABDA

FONTOS!

  Versenykiírás
  Szabályok
  Nevezési lap
  Kósz Zoli ajánlója

 
KÉPEK

  

 
LINKEK