FONTOS


 

Kiss Gergely megbocsátott a Vasas-játékosoknak

"Üdvözlettel és békével" - ezzel zárja sorait az olimpiai bajnok Kiss Gergely, válaszolva azoknak a Vasas-játékosoknak, akik megtámadták és súlyos sérülést okozva megverték őt a május 19-i Honvéd-Vasas pólóbajnokság ötödik mérkőzésén, majd a múlt pénteken nyílt levélben kértek tőle bocsánatot tettükért.

"Talán valóban szerencsésebb lett volna közvetlenül a mérkőzés után jelezni sajnálkozásotokat, de jobb későn, mint soha! Sajnos, a törések nyomai megmaradnak" - fogalmaz Varga Tamásnak, Varga Zsoltnak, Hesz Máténak és Mátyás Zoltánnak címezve szavait a balkezes klasszis.

Reagálásában Kiss biztosítja az azóta súlyos büntetésben, egy-másfél éves eltiltásban részesített angyalföldi pólósokat, hogy a maga részéről tudomásul veszi a levelükben foglaltakat, és lezártnak tekinti az ügyet, nem fontolgat senki - sem ő, sem valamelyik csapattársa - revánsot.

"Bízom abban, hogy az ügyben eljáró független személyek és szervezetek döntéseikkel azt segítik elő, hogy soha többé ne forduljon elő hasonló eset, tanulság legyen, ami történt, minden lappangó indulatnak. Tanulnia kell ebből sportolónak, sportvezetőnek és mindenki másnak, akinek élő kapcsolata van a sporttal. Ez az eset intő példa, és mint ilyen, legyen ez valóban az utolsó" - fejeződik be Kiss Gergely válaszlevele.

[origo], 2002.06.04.

Nyílt levél Kiss Gergelyhez

Nyílt levelet írt Kiss Gergelyhez, a Honvéd válogatott pólósához a Vasas négy játékosa, a hosszú időre eltiltott Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán. A KEK-győztes vízilabdázók a bajnoki döntő ötödik mérkőzésén okoztak súlyos sérülést az olimpiai bajnok játékosnak.

"Hidd el, legszívesebben már a meccs után oda szerettünk volna menni hozzád, hogy bocsánatot kérjünk a történtekért. Nem tehettük, hiszen rögtön ránk sütötték volna, hogy azért vagyunk bűnbánóak, mert félünk a büntetéstől. Most, hogy ez már megtörtént, senki sem tételezhet fel részünkről sunyi szándékot."

Így kezdődik az a nyílt levél, amelyet a május 19-i Honvéd-Vasas bajnoki döntőn történtek "negatív" főszereplői, a medencei verekedésben vétkesnek talált és ezért első fokon egy-másfél éves eltiltással sújtott Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán írt a súlyos arcsérülést szenvedett Kiss Gergelynek, a Honvéd olimpiai bajnok játékosának.

A Vasas-pólósok, mint írják, őszintén és jóleső érzéssel kérik bocsánatát és egyúttal minden pólóbarátét is, akiket megbotránkoztattak és megingattak abban a hitükben, hogy a vízilabda fantasztikusan szép játék és érdemes a szeretetre.

A levél folytatása így fogalmaz: "Megfeledkeztünk magunkról. Elfelejtettük a lényeget, a vízilabda ember ember elleni küzdelmét. Ellenfelekből, azon a valóban szomorú szombat-vasárnapi két mérkőzésünkön ellenségek lettünk. A verekedésért csak mi vagyunk a hibásak, s bár nincs rá mentség, de Te is tudod, mit jelent 21 nap alatt 11 mérkőzést játszani és a szombati derbi befejezése után 15 óra múlva ismét vízbe szállni. Fáradtak, hajszoltak voltunk, és abban a néhány másodpercben még meg is feledkeztünk magunkról."

A lényege a négy játékos levelének, hogy szégyellik magukat, és nagyon sajnálják, ami történt.

Soraikat azzal zárják, hogy remélik: "megkeresésünk igazi elégtételt jelent Számodra, és a közösen imádott nagy szerelmünk, a vízilabda is hajlandó a bocsánatkérést elfogadni!"

Kiss Gergely megkapta a levelet, s most kér egy-két nap türelmet, jól meg akarja fontolni válaszát, de mindenképpen reagálni fog azokra a sorokra, amelyekben - a lényeget illetően - bocsánatot kért tőle Varga Tamás, Varga Zsolt, Hesz Máté és Mátyás Zoltán.

[origo], 2002.05.31.

Férfi válogatott
Női válogatott
Rájátszás 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Honvéd-Vasas 05.19

  
  Vasas-Honvéd 05.18

  
  Honvéd-Vasas 05.16

  
  Vasas-Honvéd 05.14

 
LINKEK