FONTOS


 

A Vasas szétlőtte a BVSC-zónát

A BVSC azzal a tudattal készülődött kedden hazai pályán, hogy akár 7-1-re megléphet, és e gondolattól azonmód meg is rémült. Olyannyira, hogy szinte pillanatnyi remény nélkül kapott ki 9-6-ra a Szőnyi úton.

A zuglóiak egyszer sem vezettek, a Vasas 2-2-ről 6-2-re húzott el, a harmadik negyed végén lecserélt olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán hat akciógólt kapott. Ehhez hozzájárult társai zónavédekezése - az angyalföldiek centerjátéka ellen más nem is igen jöhet szóba -, Varga Tamás, Vindisch, Vári, Madaras, Steinmetz és Székely lövőkedve és -formája, valamint természetesen maga Szécsi is. A félidőbeli 6-2-ről a negyedik negyedben 8-6-ra még feljött Gerendás György csapata, de a Vasas emberelőnyből szerzett kilencedik gólja mindent eldöntött.

Illetve éppenséggel mindent újra nyílttá tett, hiszen a 9-6-os vendéggyőzelem azt jelenti, hogy a BVSC pontelőnye 5-3-ra fogyott, így ma 19.30-tól a Komjádi uszodában akár 5-5-re, akár 7-3-ra alakul az állás, továbbjutó legkorábban szombaton lesz.

A másik ágon viszont már ma lehet. Az alapszakasz győztese, a Domino-BHSE eleve 4-0-s előnyt hozott be magával, nem csoda, hogy Gyöngyösi András, a Ferencváros trénere maximális célként azt tűzte ki: szeretnék minél tovább húzni az elődöntőt. Vasárnap a Kőér utcában úgy tűnt, minimum e törekvés sikerrel jár, mert a Fradi nagy meglepetésre idegenben, hirtelen halállal diadalmaskodott 13-12-re. Csakhogy az utolsó gól szerzője, Katonás ekkor már jogosulatlanul tartózkodott a vízben, mert a bírók korábban háromszor kiállították, a zsűri viszont ebből csupán kettőt regisztrált. A Honvéd óvott, a tévéfelvétel tanúsága alapján helyt is adtak a beadványának, így kedden este ismét 4-0-ról próbálkozhatott. És másodszor már nem hibázott. A Ferencváros most sem adta olcsón a bőrét, az első negyed után 2-1-re még vezetett is, és a folytatásban sem engedte el egy gólnál jobban a három olimpiai bajnokot felvonultató, 10-9-es győzelmét mégis leginkább Kissnek, Szívósnak és Sugárnak köszönhető riválisát.

A Honvéd tehát - ha némi papírmunkával is - tartja a papírformát, 6-0-ra vezet, és ha ma este 20 órakor a Népligetben is nyer, máris bejut a bajnoki döntőbe.

Népszava 2002.05.02.

Férfi válogatott
Női válogatott
Rájátszás 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK