FONTOS


 

Egyhangú szavazással hozták meg határozatukat
Somossyt újra eltiltották

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2002.10.17
--------------------------------------------------------------------------------

"Amennyiben a T. Elnökség nem foglalkozik érdemben a kérelemben foglaltakkal, úgy kénytelen leszek a szövetség törvényességi felügyeletét ellátó miniszternél vizsgálat lefolytatását kezdeményezni, jogszabálysértő határozathozatal miatt. Kérem a jelen kiegészítést a kérelem elutasítása esetén az elutasító határozat fellebbezésének tekinteni."


A Vasas edzőjét, Somossy Józsefet (balra) az év végéig eltiltották az elnökségi tagok
Többek között ez áll Szívós Mártonnak illetve jogi képviselőjének a szövetséghez küldött kiegészítésében, amit ahhoz a kérelemhez fűztek hozzá, amellyel egy nappal korábban megfellebbezték a Honvéd-Vasas bajnoki döntő véres verekedését követően hozott másodfokú fegyelmi ítéletet. "Nem értem ezt a fenyegetést"- reagált még szerda délelőtt az újabb beadványra Jakab Zoltán főtitkár.
Este, mintegy háromórás tanácskozást követően a rendkívüli elnökségi ülésen egyhangú szavazással hoztak döntést - mert úgy vélték, igenis, hozhatnak döntést, miután szerintük a másodfokú grénium határozata nem jogerős! - az urak. Eszerint a Vasas eltiltott játékosai, Varga Tamás, Mátyás Zoltán, Hesz Máté és Varga II Zsolt ügyében a fellebbviteli bizottság határozatát nem változtatták meg. Eme döntésüket, idézzük: " A sportág nyugalma és az olimpiai felkészülés zavartalansága, valamint a megújulás érdekében" hozták. A négy meccsre eltiltott Dominó-pólós, Szívós Márton büntetését három találkozóra redukálta az elnökség, amely a fegyelmi bizottság által tizenhárom hónapra felfüggesztett, majd a fellebbviteli testület által felmentett Somossy Józseffel kapcsolatosan hozta meg elmarasztaló ítéletét. A Vasas trénerét ez év végig, azaz 2002. december 31-ig az edzői ténykedéstől eltiltotta.
"Az elnökség megállapította, hogy az edző felelőssége a történtekkel kapcsolatban fennáll" - olvasható abban a közleményben, amelyet Martin György elnök nyilatkozatában is megerősített. Somossy József nem kívánta kommentálni a történteket. Jelen állás szerint tehát nem ülhet le a hétvégén kispadra - ám szombatig sok idő van, ki tudja, mi történik még, megtámadja-e a határozatot a Vasas vagy akár a Honvéd ...  Somossy, volt hogy leülhetett, volt hogy nem, aztán újra igen, most újra nem. Bonyolult, érthetetlen, követhetetlen ... Mindezek mellett a fegyelmi bizottság lemondását elfogadta, míg a fellebbviteli testület tagjait szerdai nappal felmentette az elnökség.
Szombaton részben tisztújító elnökségi ülés van terítéken - szó mi szó, a megújulás ráférne a sportágra.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK