FONTOS


 

Ha győz, bajnok a Vasas
Nő a feszültség

Vasas--Honvéd, Komjádi u. 18.00

Nem csak a forróság miatt volt melegük csütörtökön a Kőér utcai uszodában megjelenteknek. A lefújás után Somossy József, a Vasas edzője hangosan kiabált az előtérben Jakab Zoltán főtitkárral, miközben a Vasas-szurkolók egy csoportja csak nem akarta elhagyni az uszodát. Több rendőrautó sorakozott fel --hála istennek senkinek sem kellett közbeavatkoznia, az angyalföldi drukkerek szomorúan ugyan, de távoztak a színhelyről.

Nő a feszültség, nem vitás. A Domino-BHSE felállt a padlóról, az első két találkozón tapasztalt gyatra teljesítmény után hihetetlen akarással, t?zzel játszottak Kovács István tanítványai (úgy, ahogy eddig a piros-kék játékosok), így felettébb kemény, szoros csata alakult ki a felek között. A 7--5-ös Honvéd-siker kulcsa a jó védekezés, továbbá Kovács Zoltán extrateljesítménye a kapuban. A Vasas ezúttal nem lőtte jól a fórokat (9/2), és még egy büntetőt is elherdált (Madaras négyesére Kovács keze ért oda).

Meccs, nagy meccs lesz tehát a Komjádiban. A Kőérben abban egyezett meg a két együttes, hogy szombaton 18 órás kezdéssel csapnak össze újra. Az 1989-ben utolsó, tizenharmadik bajnoki aranyát begy?jtő angyalföldi armada előtt ismét ott a lehetőség: győzelme esetén a csapatkapitány, Vári Attila a Dreher-kupát emelhetné a magasba, azok után hogy decemberben a Szuper-, áprilisban pedig a Magyar- és a Kupagyőztesek Európa Kupáját kaparintotta meg a csapat. Nem lenne semmi egy szezon alatt a negyedik diadal, annyi szent!

Persze a címvédő, BL-döntőbe jutott Domino legyőzése nem egyszerű (már teljesíthetetlen?) feladat --különösen azok után, hogy Molnárék láthatóan megfogadták edzőjük intelmeit, használt nekik az alapos fejmosás.

Minden híresztelés ellenére a csütörtökön ütésért végleg kiállított angyalföldi Varga Tamás ott lehet a vízben (csak a rend kedvéért: a szövegért járó kiállítás vonja maga után az automatikus egymeccses eltiltást), valamint egy "láthatatlan"kakaskodás után vérző orral, fejjel felt?nő honvédos, Kovács Olivér sérülése sem olyan veszélyes, hogy a lelátóra szoruljon.

A hírek szerint garantált a telt ház a Komjádiban, de hogy lesz-e bajnokavatás, megjósolhatatlan. Mindenesetre egy biztos: az esetleges ötödik derbi időpontja vasárnap 11 óra. Somossyék Kovácsékkal ellentétben nem uszodai programot terveznek erre az időpontra...

***

Bírók a Final Fourra

A LEN illetékesei kijelölték a jövő heti Bajnokok Ligája-négyes döntő játékvezetőit. A margitszigeti Final Four -- amely Európa-szerte Westel Final Four néven fut majd -- két napján négy semleges bíró közrem?ködik, rutinos róka valamennyi: Sergio Borrell (spanyol), Patrick Clemencon (francia), Dragan Rajevics (jugoszláv), Erhan Tulga (török). A két LEN-delegátus a vízilabda-bizottság elnöke, a francia Alphonse Angella, valamint a máltai titkár, Bertie Muscat lesz. A doppingvizsgálatok elvégzésére érkező holland Cees van den Hoogenband neve azért ismerős, mert ő a zseniális, olimpiai bajnok gyorsúszó, Peter van den Hoogenband édesapja. További érdekesség, hogy idomulva az ez évi változásokhoz, a pénzdíjakat immáron nem svájci frankban, hanem euróban állapította meg a LEN. Eszerint a BL-győztes 17 500 eurót kap (kb. 4,3 millió forintot), a második 10 000-et, a harmadik 6500-at, míg a negyedik 3500-at.

Nemzeti Sport 2002.05.18.

Férfi válogatott
Női válogatott
Rájátszás 2002
VÍZILABDA

KÉPEK

  
  Honvéd-Vasas 05.19

  
  Vasas-Honvéd 05.18

  
  Honvéd-Vasas 05.16

  
  Vasas-Honvéd 05.14

 
LINKEK