FONTOS


 

A BVSC is támogatja a Vasas beadványát
Martint kitüntette Lonzi

A négy elődöntős edző közül három is tiszteletét tette a Thermál Hotelben megtartott sajtótájékoztatón (a negyedik, Gerendás György edzést tartott), de jelen voltak a szövetség szponzorai, no és Gianni Lonzi, a nemzetközi szövetség (FINA) vízilabda-bizottságának elnöke. Az olasz sportdiplomata amelett, hogy bejelentette, hamarosan elkezdik a játékvezetők továbbképzését a bíráskodás színvonalának emelése érdekében, s 2003-tól már csak olyanok lehetnek a jelentős nemzetközi események dirigensei, akik ezen részt vettek, két kitüntetést is átadott. A sportág fejlődése érdekében kifejtett tevékenységéért, illetve a világ vízilabdasportjának irányításában 28 éven keresztül végzett rendkívül sikeres munkájáért FINA-elismerésben részesült Martin György, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke és Salamon Ferenc sportdiplomata.

Aztán szóba került a vasárnap kezdődő elődöntő. Mint kiderült, a négy csapat közül három is jelezte: igényt tart az aranyéremre! A tavalyi első Honvéd 4-0-s pontelőnnyel kezdi az FTC elleni párharcát, a BVSC 3-1-re vezet a Vasassal szemben a nyolc pont eléréséig tartó párharcban. A most következő sorozatban már nincs mód a pontosztozkodásra, ha szükséges, hosszabbítás dönti el a meccseket. Kovács István, a Honvéd és Somossy József, a Vasas edzője, valamint az esemény sajtótájékoztatóján a BVSC-t képviselő Tóth Sándor nem titkolta: bajnokságot akarnak nyerni. Egyedül Wiesner Tamás, az FTC szakosztályvezetője szögezte le (aki azt is bejelentette, hogy a vasárnapi rangadón a brutálisan agyonvert Simon Tiborra emlékezvén fekete karszalaggal vonulnak majd fel a játékosok): ők már a legjobb négy közé jutással is elégedettek, olyannyira, hogy szerződéshosszabbításról tárgyalnak Gyöngyösi Andrással, akinek kit?nően sikerült az edzői debütálása.

Szintén idetartozó hír: a Vasas beadványát, miszerint a Honvéd ellen piros lapot kapó Somossy -tekintettel a kiállítása körülményeire - eltiltását töröljék el, az ellenfél, a BVSC is támogatja! Gerendás György aztán jól tudja, milyen az edzői élet. A bajnoki hajrára talán ezt is figyelembe véve a kitüntetett Martin György azt kérte a bíráktól, ne fitogtassák erejüket, csínján bánjanak a lapokkal.

Három fiatalt díjaztak

A Szalay Iván Vízilabda-alapítvány kuratóriuma ebben az esztendőben is megválasztotta a legígéretesebb ifjú pólóst. Az egykor kiváló játékos és edző tiszteletére létrehozott alapítvány oklevelét és a vele együtt járó pénzjutalmat ezúttal hárman kapták! Kemény Ferenc, a szövetség utánpótlás-igazgatója adta át csütörtökön három kiemelkedően tehetséges pólósnak a hajdan kétszeres bajnok, később rendkívül sikeres sportági vezetőként tevékenykedő Szalay Ivánról elnevezett díjat. A díjazottak: Szirányi Balázs és Hosnyánszky Norbert (FTC), Nagy Viktor (BVSC). Szalay Iván az uszodák világának színes, meghatározó egyénisége volt, halála után hozzátartozói alapítványt hoztak létre, ez minden esztendőben elismerésben (oklevél, pénzjutalom) részesíti a sikersportág utánpótlásának legjobbját. Az idén először három ifjú játékost, akik tavaly ifi Eb-t nyertek.

A jutalmazottak

1997: Kiss Csaba
1998: Török Péter
1999: Tromler Miklós
2000: Varga Dániel
2001: Kis Gábor
2002: Hosnyánszky Norbert, Szirányi Balázs, Nagy Viktor

Nemzeti Sport 2002.04.26.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK