FONTOS


 

Kovács István újra leül beszélgetni a játékosaival
Több kell, ez nem vitás

Sokan úgy voltak vele, nem érheti baj a Honvédot, Moszkvából fél gőzzel is elhozza a két pontot. A hazai 13-4-es diadal legalább is erre engedett következtetni. Az edző, Kovács István persze nem győzte hangsúlyozni: ez a meccs más lesz, a Dinamo sokkalta jobb csapat annál, mintsem még egyszer ekkora zakóba fusson bele. Azt viszont a mesteredző sem titkolta, mindenképpen győzelmet vár a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Győzelmet, amely biztosítaná a Domino Final Fourt, azaz a négyes döntőbeli részvételt.

Nos, a két pont begyűjtése elmaradt, mi több, immáron csak abban az esetben lehet csoportjában első a magyar bajnok, és kerülheti el a Posillipo Napolit, amennyiben mindkét hátralévő, a Jug és a Becsej elleni hazai meccsét is hozza (előbbit ráadásul minimum három góllal...), és slusszpoénként a horvátok elveszítik az oroszokkal szembeni összecsapásukat. Maradjunk annyiban, inkább a második helyre érdemes fogadni...

"Bosszantó a vereség, egy ponttal is bebiztosíthattuk volna magunkat, erre fel előfordulhat, hogy még nekünk kell izgulni"-bosszankodott Kovács István, aki jól tudja: innentől kezdve elvben kulcsfontosságú is lehet a két hét múlva esedékes Jug elleni derbi, hiszen Fatovicék egy esetleges Kőér utcai sikerrel a hátuk mögött akár sakkozhatnának is, és az utolsó fordulóban kiejthetnék a mieinket (feltéve, hogy előtte Apanaszenkóék leverik a Becsejt).

Szóval, el kell páholni a címvédőt -igen ám, de a Honvéd a jelek szerint mély gödörben van. Vereség a Magyar Kupában a BVSC és a Fradi (előbbi a visszavágón kijavítva, utóbbi mínusz háromról indulva még anulálható), a bajnokságban a Vasas, a BL-ben a Jug, most pedig a Moszkva ellen. "Nem vagyunk jó passzban, annyi szent. Tudtam, és a kezdetekben, amikor szárnyalt a csapat, amikor sorra ütötte ki ellenfeleit, is hangsúlyoztam: előbb-utóbb a rossz szériával is meg kell barátkoznunk. Igen ám, de azt nem gondoltam, hogy ennyi ideig tart majd. Nem tudom, hogy miért, de rengeteget hibáznak a játékosaim, a saját butaságaik miatt jönnek a vereségek. A BVSC elleni meccs után ültünk le beszélgetni úgy komolyan először, kérdeztem, mi a baj, de próbáltak nyugtatni, ne izguljak, minden jó, majd meglátom. Sajnos, újra le kell ülnünk, mert a végtelenségig nem lehet ezt csinálni, valami problémának ugyanis lennie kell. Pánik nincs, ezt szeretném hangsúlyozni, bízom a fiúkban, tudom, hogy ahogy a jó, úgy a rossz széria is elmúlik valamikor, de mégiscsak tennünk kell valamit"-folytatta a Honvéd trénere, aki bízik abban, csütörtökön, a Ferencváros ellen újra az általa megálmodott játékot láthatja a vízben. Az orosz fővárosban három-négy percig láthatta. Végre fantasztikusan kezdtek pólósai a BL-ben, Molnár Tamás feltartózhatatlan volt (nem mellékes: immáron nem először adott teljesítményével frappáns választ az őt néhány gyengébb hét után már-már temetni készülőknek), az emberfórok megjátszása maga volt a tökély, és a védekezés is a póló magasiskoláját idézte. Utána...

"Nem értem. Fantasztikusan kezdtünk, csodálatos gólokat szereztünk, semmi jel nem utalt arra, hogy megismétlődik a Fradi elleni mérkőzés. Aztán újra előjöttek azok a hibák, amelyek immáron kísértenek bennünket. Eldönthettük volna az egészet, kihagytuk a helyzeteket, és elképesztően buta gólokat kaptunk, folyton kapaszkodunk kellett.Nem sikerült, nem sikerülhetett." Biros Péter gólerős játéka is kevésnek bizonyult, a Honvéd 10-9-es vereséget szenvedett. Az, hogy a legvégén Molnár egyértelmű visszahúzásánál becsukták a bírók a szemüket, talán felébreszti a társaságot: több, sokkal több kell ugyanis, ha a BL-ben is a csúcsra tör az együttes.

AZ, Nemzeti Sport 2002.03.12.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

  

 
LINKEK