FONTOS


 

Magyar Kupa-döntő Egerben

Vasárnap az egri Bitskey Aladár Uszodában rendezik a 72. férfi, és a 2. női Magyar Kupa döntőt. Az eseménnyel kapcsolatban a házigazda UPC-Eger Vízilabda Klub tartott sajtótájékoztatót.

- Eddig egyetlen alkalommal, 1972-ben rendeztek Egerben kupadöntőt, a Bárány-uszodában sorra került találkozón az Egri Dózsa 7:6-ra legyőzte az FTC-t, és ezzel elnyerte a Magyar Népköztársasági Kupát - mondta Szabó Ervin, az UPC-EVK elnöke. - Sajnos most nem sikerült döntőbe jutni az egri pólósoknak, a férfiaknál a legjobb négy között Vasas - BVSC és Szeged - Szolnok párharcra kerül sor a hét folyamán. A győzteseket várjuk március 18-án, vasárnap városunkba és várhatóan egy színvonalas sporteseményt kínálunk a megyeszékhely lakóinak, valamint az ide látogató vendégeknek. Azért pályáztunk a rendezésre, mert ezzel is szeretnénk jelezni, hogy Eger újra a nagy hagyományokhoz méltó módon kíván szerepet vállalni a magyar pólósportban. Ez a sportesemény reklám a városnak és az impozáns Bitskey-uszodának is.

Dr. Halmos R. Péter, az UPC-EVK ügyvezető igazgatója - akit a napokban az OB I.-es csapatok ligájának alelnökévé választottak - elmondta, a tv2 élő közvetítést ad a Magyar Kupa fináléról és összefoglalót készít a Dunaújváros- Vasas női fináléról. A tervek szerint dr. Gyarmati Dezső és dr. Kárpáti György olimpiai bajnokok szakkommentárorként segítik Fülöp László riporter munkáját.

Jakab Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség technikai titkára a szövetség nevében köszönetét fejezte ki az UPC-EVK-nak azért a lehetőségért, hogy a 72. Magyar Kupa fináléját egy ilyen gyönyörű uszodában rendezhetik meg, és reményét fejezte ki, hogy jó hangulatú, színvonalas csatában dől majd el a serlegek sorsa.

A belépőket 500 (felnőtt) és 300 (diák és nyugdíjas) forintért lehet megváltani. A férfiak 11, a hölgyek 12.45 órától mérkőznek.

Bódi Csaba, Sporthírek 2001.03.13.

Férfi válogatott
Női válogatott
VÍZILABDA

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Vízilabda.2001